bugün

evrene düzenin değil, kaosun hakim olmasıdır. zamanın göreceli olması, kara deliklerin ortalık yerde cirit atması, meteorların kafasına göre takılması da bunun belirtileridir.
gezegenleri, yıldızları, sistemleri, atomları, hatta atom altı parçacıkları bile yalanlayan görüş.
felsefi açıdan doğru fakat bilimsel açıdan yanlış önerme. kaos, rastgele, şans gibi kavramların bilimsel açıdan bir değeri yoktur... einstein'ın da dediği gibi "ben şansa inanmam".
insanın mükemmeli keşfedecek kadar mükemmel olmamasından kaynaklanır.
(bkz: rastlantı ve kaos)
Olmayan şeydir. Şimdi uzay, güneş, ay falan deyip kimsenin kafasını ütülemeye gerek yok, ama olay açık ve net. Evrende günümüz biliminin açıklayamadığı bir mükemmellik söz konusu. inanıyorsanız tanrı yaptı deyin, inanmıyosanız da fizik yasaları falan deyin. Ama düzen yok demek saçmadır. Yok diyenler kendi evrenlerini hele bir yaratsınlar da ondan sonra var olan evrene laf atsınlardır.
(bkz: entropi)
(bkz: determinizm)
http://suphecimelek.wordp.../05/dunning-kruger-etkisi
bütün çaba "minimum entropi maksimum fayda" prensibine uymak içindir. hayatın anlamı, sebebi, dünü ve yarını budur.
20 yıllık hayat tecrübesine sahip ve tüm öğrendiği internet ekranından kendisine yüklenen bilgiler olan, ama cehaletinden kaynaklı olarak "bütün herşeyi çözdüğüne inanan" ama aslında yediği yemeği sindirme sürecinin bile hakimi olamayan, eğer bünyesine monte edilmiş olan refleks nimeti olmasa, tehlike anında ışık görmüş tavşan gibi donup kalacak olan, etrafındaki mektubu okumaktan aciz ama kendisini matah bişey sanan kişi yanılgısıdır.

http://www.facebook.com/v...445475321535&comments
neye göre mükemmel? bir dondurma kabı mükemmel mi? yoksa insan kromozumu mu mükemmel? bir kum tanesi mükemmel mi? yoksa atomun etrafında dönen elektron mu? yıldızlar mı? kara delikler mi? üzerimizdeki elbiseler sıradan mı? bir hamamböceği sıradan mı? neye göre mükemmel? bana göre sana göre. saçmalık.
evrende, maddenin karmaşık yapısından kaynaklanan kaotik bir düzen vardır. mükemmellik, yani "olgunlaşmışlık", evrenin büyük çöküş dönemine girmesi ve belki de büyük patlama öncesi haline gelmesi anlamına gelmektedir. böyle olursa, 2.ci büyük patlama yaşanacak ve yeni bir evren doğacaktır. belki de, genişleme durduktan sonra büyük çöküş yaşanmayacak ve evren, sönmüş güneşleriyle, karadelikleriyle soğuk ve kapkaranlık bir ortam haline gelecek, yani ölecektir.
çocuğun kadının avret yerinden çıkmasından belli olan hadisedir. ayıp lan.
--spoiler--
evrende mükemmel bir düzen olsa dünyaya göktaşı çarpma konulu filmler yapılamaz, birçok hollywood emekçisi işsiz kalırdı.
(nikola tesla)
--spoiler--
her şey kendine göre gelişir ve tabiat düzeninin koyduğu farkları muhafaza eder.
yanlış bir tespittir. evrenin düzeni mükemmeldir. zaman boyutu sebebiyle entropi daima artı yöndedir. bu da mükemmel olmadığını değil, düzensizliğinin daima arttığını bilimsel olarak ispatlar.
kafasına meteor düşmüş yazar tespiti.
(bkz: senden ötürü)

adam olaydın da düzelteydin!
mükemmellikten kastın ne olduğunu ve mükemmellikte ne aradığını sorgulatan yazarımızın söylemidir.
insanların dünyanın içine sıçmasıyla meydana gelen durum.
saçmalıktır.
Bence insanlık hiç olmasaydı bile dünya kendi kendini yok edecek şekilde kurulmuştu.
kör gözlü eblehlerin anlayamayacağı düzen. zira kur’an’da da bu kişiler için “o inkarcıların gözlerinde perde vardır” buyurulmuştur.
down sendromlu çocuklarda da mükemmellik vardır. onların da karaciğeri aman ben yoruldum salgı yapmayacağım, kalpleri ben çok çalıştım ara vereyim demiyor. ayrıca onların da dış organları altın orana yakındır.

kısaca görmek istemiyorum de çık işin içinden, down sendromlu çocukları bulaştırma.
evren olasılık demektir. köşe bucağı tesadüfi değişkenliğe (random variation) gebedir.
Vasat bir düzen vardır demek için bile çoğu şeyi görmezden gelmek gerekiyor.

Önceden evrenin kendi kendine oluştuğu sonra da insanların bu, ne doğaya ne şehre uygun olan piç kültürü inşa ettiklerini düşünürdüm ve az çok kafama yatardı. Sonra bunun bizzat evreni tasarlayanlar tarafından bu hale getirildiğini anlayınca dedim ki bu salaklardan bir sikim olmaz aga. Bir bilgisayar programı olan painti kullanarak monaliza tablosu da yapabilirsin, cin Ali de çizebilirsin o tamamen senin beynine ve yeteneğine kalmış bir şey programın bir suçu değil. Lakin evreni kuran makine yetenek gereksinimini de ortadan kaldırıyor, yani evreni kuran makineyi alıp elinle bina ya da insan çizmiyorsun, özelliklerini söylüyorsun o kendi hallediyor ve böyle bir makineden böyle bir evren çıkarıyorlar mk. O yüzden bu beceriksiz varoşlara hiç güvenmiyorum.

Bir de şöyle bir sorun var ki evrenin tasarlandığı yerde zaman yok. Bu da dolaylı olarak gelişim yoktur anlamına gelir. Atıyorum sen 0 yaşından 30 yaşına kadar a noktasından d noktasına geldin, ama evrenin tasarlandığı yerdekiler hala evrenin kurulduğu zihniyetteler. Çünkü buradaki gibi bir zaman geçmemiş orada. Şimdi bu adamlara nasıl güvenirsin? Desen ki onlar da benimle gelişiyor, fikirleri değişiyor vs okey ama sen çılgınlar gibi gelişip değişirken onlar yerlerinden dahi oynamıyorlar. Senin için 30 yıl onlar için 1 saniye dahi değil. işte bu büyük bir sorundur ve mükemmelliğe giden yoldaki en büyük engeldir. Bu onların avantajına gibi görünüyor fakat öyle değil, aksine burada kıyametler koparken onlar kendilerini mükemmel zannettikleri sanrılarında çakılı duruyorlar.

Düşünsene adamlarda kalite bilinci yok, estetik bilinç yok. Evren tasarlandı fikirler çatıştı ortaya daha iyileri, daha iyileri, daha daha iyileri çıktı, sorunlar icatları ve kavramları doğurdu, ortaya idealler, estetik, verim, kalite gibi kavramlar atıldı ama onlar bunlardan tamamen ari durumdalar çünkü orada hiçbir şey olmadı:)

Yani kalite bilinci olmayandan kalite, estetik bilinci olmayandan estetik bekliyorsun falan filan. Böyle bir evren mükemmel olamaz, anca zıtlıklar çarpışır çarpışır sonra ölür yeni bir düzen kurarlar. Yani ancak burada edindiğim tecrübe ve bilgiler ışığında kurduğum yeni evrende gerçek bir yaşam sürebilirim, zira bu evren cehalet üzerine kurulu hatta bu evren kurulu bile değil mk:)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar