bugün
- ateistlerin nursuz olması23
- sabah nasıl uyanıyorsunuz14
- 2026 yılında hala sigara içen kişi9
- nervio bugün ne giydi acabası12
- ota boka devşirme diyen hırto27
- tanrı yok13
- şaka maka ups boobbs'un da yaşlanmış olması12
- bana kimse eksi oy atamaz9
- sözlüğün tanrıçası olmak12
- gocu nickli lavuğun neden kaşınması13
- sözlük kızlarının ateşli olduğu gerçeği13
- çırılçıplak sözlüğe entry girmek7
- iyi sevişen erkeğe aşık olunur mu18
- özgür özel vs kemal kılıçdaroğlu4
- sözlüğün fingirdekleri10
- sözlüğün en götü güzel kızı8
- true nickli namussuz yazar15
- yurtdışında hintli misin diye sorulması12
- sürekli yeme isteği8
- seçimde kime oy vereceğiz8
- mason greenwood57
- atatürk ün ateist olması8
- canımın waffle çekmesi5
- üstteki yazara bir hayat tavsiyesi bırak16
- hoşlanılan kızın onlyfans hesabı olması5
- başkasının ısırdığı yemeği yer misiniz8
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı37
- uysaljakoben20
- belinde kelebek dövmesi olan yazarlar14
- yunanlıların yağlı güreşi çalmaları11
- arkadaşlar bu çanta nasıl5
- köylü olan ailemden utanıyorum12
- birini hep düşünüyorsan o da seni düşünüyor mudur3
- fetö nün siyasi ayağı19
- bir insana akpliliği üzerinden saldırmak31
- sözlüğün yılanı8
- velvet'in silver'a benzemesi15
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız40
- geceye bir şarkı bırak23
- bir sarma yapmışım9
- atatürkçü sanatçı azlığı2
- iyi geceler sayın yuzırlar3
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı12
- antropomorfizm3
- the merich5
- kürtlerin tekelinde olan meslekler13
- etin üzerine tereyağı dökmek7
- sözlüğün 500 cc memelisi6
- yurtdışında arap mısın diye sorulması12
- türk halkının kerem kınık'a özür borçlu olması13
evdeki kuralların, yaşamın demokrasiye göre akması değildir nedir? yaşam akar da kurallar nasıl akar onu bilemem gerçi. ne olduğuna da demokrasiye göre oy birliğiyle mi karar verelim?
bir öğrenci evinde yaşıyor olmam demokrasinin daha iyi işlediğini veya az işlediğini mi gösterir acaba, diye düşünürüm. ne olursa olsun bizim öğrenci evimizde demokrasinin saadeti hakim. üç kişi kalıyoruz evde. bu durumda yapılan oylamalarda hiç bir zaman "oyların eşitliği" durumu söz konusu olmuyor, olamıyor. iki kişi avrupa yakası izlemek istiyorsa üçüncü kişi malesef yaprak dökümü'nü izleyemiyor.
o üçüncü kişi uzaktan kumandayı eline alıp cart diye kanalı değiştirirse bizim eve darbe gelmiş olur, en azından demokrasi yara alır. bir nevi muhtıra yani.
evet, bizim evde kurallar demokrasi ile işliyor ama biz yine de evde başımız açık geziyoruz. üçümüz de erkeğiz. olamaz mı? olur.
ama annem demokrasiden gerçekten anlamıyor. babam ortayolcu davranıyor. kardeşim halkı oynuyor. bense bağıran bir demokratı oynuyorum. evde kalbim demokrasi için atıyor benim.
bir internet sitesinde demokrasiden bahsedilip adıma hakaret edilmesinden bahsediyorum anneme. ilgilenmiyor. mizah ve demokrasi ilişkisinden bahsediyorum. ilgilenmiyor. babam, oluruna bırakıyor. üzüyor bu beni. kardeşim demokrasiyi sevmiyor kendince.
haberleri izliyorum. annem mutfakta tabii o esnada. babam da televizyon karşısında benimle birlikte. haberlerde yapılan anti demokratik uygulamaları görüyorum, celalleniyorum. babam "yavaş" diyor. kardeşim bilgisayar oynuyor. annem sinirden masaya tabakları hızlıca vurarak koyuyor.
mutfağa gidip anneme bahsediyorum bundan. "demokrasi demokrasi diye yırtınanlar neden demokrasiden anlamıyor, neden karikatüristlere hep dava açılıyor, neden karşı düşüncelere izin verilmiyor" diyorum. ters ters bakıyor. "anne, bu ülke nereye gidiyor" diyorum. başını çeviriyor.
"anne, battık gidiyoruz, gel bir el at şu demokrasiye" diyorum. "şu sofraya bir tabak da sen koysan ölür müsün, hadi yardım et" diyor.
işte demokrasi en büyük yarasını alıyor. bizim evde demokrasi yok arkadaş.
bir öğrenci evinde yaşıyor olmam demokrasinin daha iyi işlediğini veya az işlediğini mi gösterir acaba, diye düşünürüm. ne olursa olsun bizim öğrenci evimizde demokrasinin saadeti hakim. üç kişi kalıyoruz evde. bu durumda yapılan oylamalarda hiç bir zaman "oyların eşitliği" durumu söz konusu olmuyor, olamıyor. iki kişi avrupa yakası izlemek istiyorsa üçüncü kişi malesef yaprak dökümü'nü izleyemiyor.
o üçüncü kişi uzaktan kumandayı eline alıp cart diye kanalı değiştirirse bizim eve darbe gelmiş olur, en azından demokrasi yara alır. bir nevi muhtıra yani.
evet, bizim evde kurallar demokrasi ile işliyor ama biz yine de evde başımız açık geziyoruz. üçümüz de erkeğiz. olamaz mı? olur.
ama annem demokrasiden gerçekten anlamıyor. babam ortayolcu davranıyor. kardeşim halkı oynuyor. bense bağıran bir demokratı oynuyorum. evde kalbim demokrasi için atıyor benim.
bir internet sitesinde demokrasiden bahsedilip adıma hakaret edilmesinden bahsediyorum anneme. ilgilenmiyor. mizah ve demokrasi ilişkisinden bahsediyorum. ilgilenmiyor. babam, oluruna bırakıyor. üzüyor bu beni. kardeşim demokrasiyi sevmiyor kendince.
haberleri izliyorum. annem mutfakta tabii o esnada. babam da televizyon karşısında benimle birlikte. haberlerde yapılan anti demokratik uygulamaları görüyorum, celalleniyorum. babam "yavaş" diyor. kardeşim bilgisayar oynuyor. annem sinirden masaya tabakları hızlıca vurarak koyuyor.
mutfağa gidip anneme bahsediyorum bundan. "demokrasi demokrasi diye yırtınanlar neden demokrasiden anlamıyor, neden karikatüristlere hep dava açılıyor, neden karşı düşüncelere izin verilmiyor" diyorum. ters ters bakıyor. "anne, bu ülke nereye gidiyor" diyorum. başını çeviriyor.
"anne, battık gidiyoruz, gel bir el at şu demokrasiye" diyorum. "şu sofraya bir tabak da sen koysan ölür müsün, hadi yardım et" diyor.
işte demokrasi en büyük yarasını alıyor. bizim evde demokrasi yok arkadaş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar