bugün

yarışmayla ilgili dikkate alınır bir özelliğin bulunamaması.
adaletsiz ve komşu komşusuna oy verdiğini düşünürsek evet çok gereksiz bir yarışma. ulan bosnalılara yıllarca işkence çektirip katledenlere bile bu bosnalılar oy veriyor hemde tam puan. çivisi çıkmış bir yarışmadır.
şarkı yarışmasından çok ülkelerin siyasi dostluğu ve çıkar ilişkilerinin yarıştığı bir şarkı yarışmasıdır.
gereksizliğinin aksine karşı gelecek tek öneri kazanılması durumunda bir sonra ki sene ülkemizde düzenlenip belli bir hasılat elde etmektir.

hasılatın büyüklüğü ne olabilir hiç bir fikrim yok tabii.

gerisi faso fiso.
yanlış olan önerme. böyle düşünüldüğünde dünya kupasını ve olimpiyatları da iptal edelim? ne gerek var ki değil mi? ne de olsa robotlaşmak zorundayız. kesinlikle gereklidir eurovision.

toplumu sıkıcı, zevksiz ve aptalca olan siyasetten, dünya meselelerinden biraz da olsa uzaklaştırmaya çalışan organizasyondur eurovision. eurovisiona da politika bulaştırmaya çalışanlar oluyor tabi ama bu genel olarak eurovision havasını bozmuyor. ordaki tatlı bir rekabet zaten.
başıma bişi gelmeyecekse benim için koca bir tınnnnnn olan hadise*. benim için asla bir milli mesele olmamıştır. milli maçlar, spor müsabakaları milli meseledir. müzik sanat dallarından biridir ve bu yönde hakkının verilmesi gerekir.

yarışsın diye şarkı bestelemek ne mantıktır anlayabilmiş değilim. güzel şarkıları ödüllendirirsin eyvallahta, at mı lan bu?en iyi seçilsin diye sinema filmi yapmak gibi birşeydir. bu tür işler hep spor müsabakaları ile ilişkilendirdiğim için hiç hep çok saçma gelmiştir.

düşüncem bence bu yönde düşünen birçok sanatçınında olduğudur ama türkiye şartlarında bu yarışma ile bağlantılı olanlar bir anda inanılmaz bir reklam ve prim yapar duruma düştüklerinden bildiğin bir çok kişinin işine geliyor. saçma dediğinde tepki gösterenler var. bu ülkedeki ünlüler ekmek paraları için birazda yalaka olmak zorundalar sanırım.
puanlama sisteminden bende nefret ederim ama nedeni ne bilmiyorum her sene puanlama yapılırken kim kime ne verecek diye merak ediyorum. eski kuşaklar bize göre çok daha şanslı birbirinden harika sanatçıları dinleme şansına erişmişler, bu yüzden izleyen yaşlı kesim çoktur.
*abba
*al bano
*romina power
*gigliola cinquetti
*toto cotugno
Ben de aynı şekilde düşünüyordum, tâ ki Haşmet Babaoğlu'nun bir yazısındaki şu sözü okuyana kadar:

"Eurovision'a burun kıvırarak kendine bir hava katacağını sanan gazete yazarları var. Gülüyorum onlara... Pop şarkılarının ille de "kalıcı" olmasını isteyenler gibiler. Yahu pop işte! Şu an sev, dinle, eğlen diye çalınıp söyleniyorlar. Eurovision da bir uluslararası televizyon şovu! Müzik endüstrisinde esamisinin okunmuyor olmasından bize ne! Şarkılar bitip puanlama başladığında ekran karşısında kilitleniyor muyuz? O heyecan bizi oyalıyor mu? Bütün olay orada!"

Bilmiyorum. makul kabul edilebilecek bir görüş.