bugün

Esra kız ismi olarak kullanılmaktadıresra

Esra, Arapça'da "Çok çabuk,en süratli" anlamlarına gelmektedir.

Esra, Farsça'da "Çöl çiçeği" , Yunanca'da "Tanrı’nın yardımı" anlamlarına gelmektedir.

Kuran-ı-Kerim’in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe’ye "Esra" olarak geçmiştir.

Bu surede Hz. Peygamberimiz’in miraç gecesi anlatılıyor. Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa’ya gitmesi. Bu sırlı yolculuk gece olduğundan Esra‘nın anlamı ‘gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren, sırlı, gizemli’. Miraç olayı Resulullah’ın Kur’an-ı Kerim’den sonra en büyük mucizesidir.Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.

Kaynak: nedir com
Bu isimdeki kızlar hepsi istisnasız mavi gözlü.
Bu bi tesadüf değil.
genelde yaramaz kızların adıdır. tüm esralar mı yaramaz yoksa yaramaz kızların adı mı esra?
Esra nedir?
Esra kız ismi olarak kullanılmaktadıresra

Esra, Arapça'da "Çok çabuk,en süratli" anlamlarına gelmektedir.

Esra, Farsça'da "Çöl çiçeği" , Yunanca'da "Tanrı’nın yardımı" anlamlarına gelmektedir.

Kuran-ı-Kerim’in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe’ye "Esra" olarak geçmiştir.

Bu surede Hz. Peygamberimiz’in miraç gecesi anlatılıyor. Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa’ya gitmesi. Bu sırlı yolculuk gece olduğundan Esra‘nın anlamı ‘gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren, sırlı, gizemli’. Miraç olayı Resulullah’ın Kur’an-ı Kerim’den sonra en büyük mucizesidir.Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.

Yabancılar da ezra denir. Azra ya cevrilebilir.

Ezra : Pek fasih, sözü düzgün adam. 2. Beyaz kulaklı siyah at.
çok çabuk demekmiş.
Gizemli de demek. Karanlıkta Yol gösterende.
Türk ve Türkiye düşmanı bir hanımefendi!? nin ön adı..
espri yeteneği berbat olan kız ismi.
mutluluğun habercisi .
Efendim.
Nickimin ilk dört harfi. Ama buna dayanarak kız olduğuma kanaat getirecek kadar düsmeyin hemcinslerim. Kufrederim.
özledim......
erkek ismi değildir.
Sonuna r koyunca daha sevimli olan bayan ismidir.
Sonuna r fikrini.... Ehe ehe ehe daha bunu söylemek için ölmedik.
Sonuna r gelirse esrar olan.. aman dikkat.

bugun biriyle konustum. nicki tam okumadan esra yi gordum, kiz sandim cevapladim. son gelen mesaj uzerine esra olmadigini anladigim esrar.
Melisten sonra esra mi ?
Hic bir havasi dalgasi olmayan kiz ismidir. Genelde sismandirlar.
askerdeki sevgilisini üzüntüyle bekleyen kız ismi.
Vurucu tim üyelerinden biri.
Esralar genelde kumral ve dalgalı saçlı güzel kızlar olurlar.
Cesur anlamina gelen kiz ismi.
Genelde hemsirelik okurlar.
genellikle gıcık kızların ismidir. hepsi için demiyorum bütün esralar gıcık değil.
Güzel isimdir. Tatlı sevimli kızlardır bi o kadarda uyuz.
Yunanca ve farsçadaki anlamının çok güzel olduğunu düşündüğüm hastası olduğum kız ismi.
© copyright 2005 - 2026