bugün

m.s. 405 yılında ermeni rahip mesrob maşdotz tarafından oluşturulmuştur. günümüze kadar değişiklik göstermemiş nadir alfabelerdendir.
piskopos aziz mesrop maştots tarafından bulunan zamanın da farsça'nın bir diyalektiği sanılan bu dilin özgün bir hint-avrupa dili olduğu günümüzde kabul edilmiştir.
çok estetik bir görünüme sahiptir.
--spoiler--
Ermeni Kültür’de Batı Ermenicesi Atölyesi

Ermeni Kültür’ün Ermenice Atölyesi yeni döneme başlıyor.

Ocak ayının son haftasında başlayacak olan dersler için yeni kur kayıtları başladı.

– Atölye 3 aylık olup, bir sonraki dönemde yeni kura devam edilecektir.

– Yeni kur kontenjanı 10 kişiliktir.

– Kayıt ve ayrıntılı bilgi için, 20-28 Ocak tarihleri arasında, hafta içi 18-22 ve Cumartesi 12-20 saatleri arasında, derneğimize uğrayabilirsiniz.

Adres: Hüseyinağa Mah., istiklal Cad., Sahne Sok., No: 5A D:5 34430 Balıkpazarı Beyoğlu / istanbul
Telefon: 0212 245 79 91
E-mail: info@ermenikultur.org

Bilgi: Ermeniceye Giriş” niteliğindeki ilk kurda 38 harflik alfabenin tanıtımı, okuma kuralları, yazı çalışmaları, Ermeni harfleriyle Türkçe metinlerin deşifresi, alfabe öğrenildikten sonra; temel bilgiler olan sayılar, aylar, günler, renkler, selamlaşma, yiyecekler, meslekler, fiiller ve fiillerin şimdiki zaman ve gelecek zamanda çekimi, yaş ve saati söyleme gibi bilgilerin öğretilmesi planlanmaktadır.

Ermenice Hint-Avrupa dil ailesine mensup bir dildir. Alfabesi M.S.405 yılında bir din adamı olan Aziz Mesrob Maşdots tarafından bulunmuştur. Ermeni alfabesi daha sonra iki harfin de eklenmesiyle son halini almıştır. Batı ve Doğu olmak üzere iki lehçesi vardır. Batı Ermenicesi Türkiye ve Batı Ermeni Diasporası’nda, Doğu Ermenicesi ise Ermenistan ve eski Sovyet coğrafyasında kullanılmaktadı
--spoiler--
hint/bengal ülkelerinin alfabelerine benzetiyorum.
umum unnnumumnuu munummmum.

Sadece u , m ve n ‘lerden ibaret.