bugün

aşk romanında islam'ın modernleşmeye veremediği yanıtı şems'i hayali bir kahraman olarak yeniden yaratmak suretiyle bulmaya çalışan yazar. yaşar nuri öztürk'ün söylediklerini bir roman kurgusuyla tekrarlamaktan öteye geçemeyen, bilgi hataları olan bir roman yazmayı başarmıştır. örneğin 'mümin müminin aynasıdır' hadisinin bir ayet olduğunu ileri sürebilmektedir romanında!
baba ve piç en çok eleştirilen kitabı olmasına rağmen okuduğumda hakaretle alakalı hiçbişey göremediğim yazar.ingilizce yazması eleştirilmiştir fakat amerikada uzun bir süre kaldıktan sonra türkiyeye geldiğinde türkçe bazı diyolagları anlamadığını farkedip türkçe çalışarak türkçeye verdiği değeri göstermiştir.gerçekten sıradışı bir insandır kendisi.
eyüp can ile evlenmeden öncede zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.
kitaplarındaki yoğun anlatımı ve insanların normalde farkettiği ama ifade edemediği ayrıntılara kitaplarında yer vererek tam bir okuma şöleni yaşatır.
aşık olduğum insandır kendisi. hayır, cidden, şaka maka aşık oldum ben bu kadına. hergün fotoğraflarına bakıyorum; ne kadar güzel bir kadın diyorum. kitapları berbat olsa bile muhtemelen bunu fark etmem ve harika kitapları var derim. çok yakında okuyacağım bir tanesini.

edit: bari şunu eksilemeyin lan. şurda iki dakka içimi döktüm, çok mu gördün şunu? hiç sormak yok "yiğenim nedir derdin anlat" diye. direk bas eksiyi emüğa goyam.
iyi bir yazardır, aşk kitabı gayet hoştur.
mevladan bahsettiği aşk romanında, bu işi hiç becerememiş yazardır. bir çok yerde fahiş hatalarla dolu bir kitabı vardır. halbuiken mevlanadan cok elif şafağa rağbet edilmesi heralde şaşılası ve ancak aptalca bir tutumdur.
harika bir yazardır, onu beğenmeyenler muhtemelen kitaplarından birine başlamış ağır geldiği için bırakmış insanlardır...
tüyap kitap fuarında aldığım "asal sayıların yalnızlığı" kitabının yanında verilen ayraçta kitabıyla birlikte fotoğrafı olan yazar. fotoğraftaki pozunda kitabı elinde kalbine yakın tutmuş ve kitaba doğru bakıyor. masum çıkmaya çalışmış muhtemelen ama yazık başaramamış yazardır.
iki çocuk annesi yazar.
saçını hep aynı toplayan yazar bayan.
eyüp can bey'le evlidir.
kendisinin yazılarını da mütemadiyen okurum. sırf merakım üzerine romanlarına da başladım. seriden bitireceğim efenim. bikaçı bitti bile. aşk romanı hakkında çıkan eleştirileri mevlanayı daha önceden okumuş olanlar bilir, anlar. eğer mevlanayı elif şafak tan öğrenmeye kalkarsanız onun anladığı dar pencereden öğrenebilirsiniz ancak. yazılarından buram buram oryantalizm kokmaktadır. bazıları diyor ki romandakiler kurgu, takılmayın, amma saf adamlarsınız. bu basit kafayla yapılan saçma savunmaya nasıl bir cevap verebilirim bilmiyorum ama ulan eşşek diyesim geliyor bunu savunlara. tolstoy da, dostoyevski de kurguluyor ama onlardan niye burnumuza kötü kokular gelmiyor. yazdığı roman lar kendi dünyasının ve kendi kafasının, kendi düşüncelerinin ürünleridir. aynen gazete yazılarında olduğu gibi. omanlarında ki bir olayda ise zannımca kendi düşüncelerine uymayanlara karşı ne kadar hırçın, aslında ne kadar faşist biri olduğunu ele vermiştir, bilinç altından dökülen kırıntılarda. romanlar yazarın dünyasında oluşturduğu karakterlerdir. ve mutlu sonla bitiyorsa bir hikaye o mutlu son kesinlikle ancak bir kişinin mutlu sonu olabilir o da yazarın kendisidir.

bir iki softa hakkımda yarım bırakmış kitaplarla beğenmeyenler filan diyebilir ama biz onların göremediklerini görürüz. ve asıl onların okumaduğı körü körüne savunduğunu anlyabiliriz. okumadan üstelik sırf bir gazetenin yazarıdır diye. unutulmasın ki elif şafak zamanda yazıyor diye o gazeteyi alanların sahip olduğu düşünceye sahip olacak diye birşey yok. zaman ın yayın politikası çok seslilikler üzerine. ve elif şafak oda seslerden biri. hoşgörü temalı bir gazete olan zaman diyalog dan bahseden zaman elif şafağı bünyesine katarak artık slogan haline getirdiği diyaloğun gereğini yapmaktadır, sadece. mevlanayı elif şafak tan öğrenen kusura bakmasın ama dini de yaşar nuriden yada zekeriya beyaz dan öğrennmeyi deneyebilir pekala, aralarında pek fark yoktur. eğer illa aşk romanı okunacaksa arkasından mevlana ya dair referans bikaç kitap okunmalı yada bu yapılamıyorsa en azından elif şafağın aşk romanı hakkında ki eleştiriler bulunmalı ve onlar okunmalıdır. google a dahi sorulsa bulunur bunlar. ve elif şafağı burda savunanlar anlayacaklar ki o eleştirileri yapanlara elif şafak tan çok daha fazla güveniyorlar. yorumlarımda elif şafağın şu sıralar populer olan romanına ağırlık verdim ama oryantalizm kokan yazar dememin sebebi diğer kitapları ve gazete yazılarıdır. aslında aşk romanından da anlaşılabilir bu oryantalizm ama avrupa romantik akımlarını biraz bilmek gerekir.
bütün kitaplarını beğendiğim nadir yerli yazarlardan biri. ayrıca oldukça da güzeldir fiziksel olarak.
kitaplarını bir çırpıda okuyabileceğiniz nadir yazarlardan. diğer örnekler için;

(bkz: ahmet ümit)
(bkz: orhan pamuk)
Elif Şafak

Strasbourg doğumlu Elif Şafak ODTÜ Uluslararası ilişkiler Bölümünü bitirdi, yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları Bölümünde, doktorasını ise siyaset bilimi alanında tamamladı. ilk romanı Pinhanla 1998 Mevlana Büyük Ödülünü aldı. Bunu Şehrin Aynaları ile Türkiye Yazarlar Birliği Ödülünü kazandığı Mahrem izledi (2000). Ardından her ikisi de çok satan ve geniş bir okur kesimine ulaşan Bit Palas (2002) ve ingilizce kaleme aldığı Araf (2004) yayımlandı. Med-Cezirde (2005) kadınlık, kimlik, kültürel bölünme, dil ve edebiyat konulu yazılarını topladı. 2006da senenin en çok okunan kitabı olan Baba ve Piç yayımlandı. Ardından aylarca satış listelerinden inmeyen ilk otobiyografik kitabı Siyah Sütü (2007) yazdı.

Düzenli olarak Habertürk gazetesinde yazan, makaleleri yabancı gazete ve dergilerde çıkan ve yirmiden fazla dile çevrilen Elif Şafakın romanları dünyanın en önemli yayınevlerinden Farrar, Straus and Giroux, Viking ve Penguin tarafından yayımlanmakta.

Son romanı Aşk, Şubat 2010´da Amerika´da Viking ve ingiltere´de Penguin tarafından The Forty Rules of Love ismiyle yayımlanmıştır.

(http://www.elifsafak.us sitesinden alıntıdır.)
sadece okunması gereken yazar.
ne olursa olsun okuyun.
o kelimelerin dizilişi piskolojinin aktarılışı ayrıntıdan doğan mükemmel yazar.
(bkz: yazmak için doğmuş).
o sadece yazsın biz sadece okuyalım.
siyasetin ve gündelik saçmalıkların kirletmemesi gereken yazar.
Edebiyatın Ronaldinho'su...

Türk dilinin kıvraklığını tümcelerinde hissetmemek elde değil yazarın.
aşk isimli kitabında her bölüme niçin b harfiyle başladığını çözdüğüm yazar.

(bkz: #7838492)
tasvir yeteneğine hayran kaldığım kitapları bitine kadar insanları farklı bir dünyada yaşatan insandır.
başarılı bayan yazarlardan.
(bkz: bit palas)
sadece iki romanını * * okumama rağmen sevdiğim okunulası yazar.
ideolojilere göre eleştirilen ve savunulan yazarlardan sadece bir tanesi. misal bakın şimdi kendisi eleştirenler (bkz: turgut özakman)' a bayılır, şimdi kendisini savunanlarsa turgut özakman' ın edebi yanını beğenmez. öyle işte. edebiyat, sanat konusunda bile gittikçe riyakarlaştık.
bu dünyada pek çok insan başkalarının sefaletinden beslenir...
elif şafak-aşk
Güzel , çekici , üslubuyla alıp götüren en iyi türk kadın yazar.
Bir insanın her kitabı mı mükemmel olur? Evet olur .
şeriat der ki: "seninki senin, benimki benim." tarikat der ki: "seninki senin, benimki de benm." marifet der ki: "ne benimki var ne seninki." hakikat der ki: "ne sen varsın, ne ben."
elif şafak-aşk
her daim uykusu varmış gibi bakan yazar.