bugün
- taşaklardan birinin kayıp olması9
- çay içen kız13
- aklınıza gelen şarkı sözü10
- kız arkadaşına mini etek giydiren erkek6
- arıların biraz mallaşmış olması2
- erdal beşikçioğlu11
- iş hayatı3
- 03 ağustos 2026 abd iran müzakereleri3
- en tehlikeli insan tipleri3
- ali vefa9
- isana2
- doruklara sevdalanmak2
- bir şeyler söyle5
- galatasaray9
- bennu gerede'nin boynunda taktığı vibratörlü kolye4
- 45 defa kürtaj oldum bebek öldürmeyi seviyorum3
- sözlükler arası savaş çıksa11
- ütü13
- anın fotoğrafı14
- cedidacer bey ne yapıyor sorusu7
- atatürk düşmanlarının ortak özellikleri3
- uludağ sözlük çeteleri9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- dönmek istenilen yıl2
- duyulan en ilginç isim5
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- oralet içen erkek5
- yediği restoranda kirlileri mutfağa götüren kişi2
- çaya şeker atan erkek5
- evde yapılabilecek aktiviteler4
- en boktan on yıl7
- 2036 da paranın bir önemi kalmayacak7
- arkadaşlar ne yapıyorsunuz9
- kalem4
- red flag erkek listesi9
- menemen9
- mutsuz olmak3
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı9
- yunanistan29
- yıkık yazarlar4
- hırvatistan14
- latte içen erkek4
- gocu bak bi5
- patates kızartması4
- ona bir şey söyle13
- bik bik'in mutfağına konuk olmak29
- galatasaray 3 rennes 33
- 2 ağustos 2026 galatasaray rennes maçı3
- ayrılık8
- borç ve kira olupta iyi olan para7
Fazla özgüven sonucunda elde edilse bile, ihtiyaç duyulan his. Ego, bireyin kendi üstünlüğünü kabul etmesidir. Kendisine karşı dürüst olmasıdır. Ancak başka bireylerle karşılaştırılarak elde edilen üstünlük kibir ve mutsuzluk getirir. Tatmin ediciliği tercih edilmesine neden olur.
hepimizde olan.
(bkz: afedersin yarak) gibidir. pesine dustugunuz zaman basiniza bela acar.
kendini beğenmek ile arasında çok büyük farklar olduğunu düşündüğüm durumdur. mesela erkeklerde egoyu çok itici bulurum ama kendini beğenmişlik çekici gelir. fark ettim ki en yakınımdaki bir kaç insan da benim gibi düşünüp hissediyor bu konuda.
mesela güzel/yakışıklı bir insan düşünelim bu insanın sürekli güzelliğini/yakışıklılığını dile getirmesi, bununla övünmesi egodur ve itici buluyorum. bir de zeki bir insan düşünelim. zekasının farkında, bunu sürekli dile getirmiyor ama gerektiği yerde cümle içerisinde net bi şekilde zeki olduğunu belirtiyor ve bununla gurur duyuyor. bu kendini beğenmektir.
fark ettim ki bu ikinci durum hoşuma gidiyor çünkü belli yönlerde çevremdeki herkes (ben de dahil) böyle...
mesela güzel/yakışıklı bir insan düşünelim bu insanın sürekli güzelliğini/yakışıklılığını dile getirmesi, bununla övünmesi egodur ve itici buluyorum. bir de zeki bir insan düşünelim. zekasının farkında, bunu sürekli dile getirmiyor ama gerektiği yerde cümle içerisinde net bi şekilde zeki olduğunu belirtiyor ve bununla gurur duyuyor. bu kendini beğenmektir.
fark ettim ki bu ikinci durum hoşuma gidiyor çünkü belli yönlerde çevremdeki herkes (ben de dahil) böyle...
indirimli kartını kullandığım bir kurumdur.
mükemmel bir indila şarkısı.
you ego
my lego.
my lego.
bir bölü bilgi eşittir ego. einstein.
Davul gibi yapar insanı dıştan bakınca kendini çok sanırsın aslında bomboşsundur.
insanın kendini herkesten üstün görmesi.
en nefret ettiğim şeydir ya, neyine güvenip de egonu tavan yaptın kardeşim?
en nefret ettiğim şeydir ya, neyine güvenip de egonu tavan yaptın kardeşim?
yalnızlaştırır.
Ego olarak doğdum sonradan kolum bacağım çıktı.
çok farklı birşey. olsa da olmasada zarar. fazlası çok çok zarar olmaması halinde de tuhaf bir durum çıkar ortaya. kiibire kadar giderse büyük zarar oluşur.
Evlilikte ego olmaması gerekir demişti biri. Sadece evlilikte değil, günlük yaşamda da olmaması gereken bir özellik.
Sorunların temel kaynağını oluşturan adına nefs, benlik ya da ego denen baş edilmesi gereken duygu.
Sorunların temel kaynağını oluşturan adına nefs, benlik ya da ego denen baş edilmesi gereken duygu.
Diğer adım.
Her insanda var olan özellik, kimisinde fazladır kimisinde azdır. Zeka ile doğru orantılıysa sorun yoktur.
Tehlikeli ve yıpratıcıdır. Dünya bu kadarlık değildir.
Öyle egolar görüyorum ki, sanki herkes game of thrones oyuncusu da bi ben akasya durağında oynuyomuşum gibi.
Öyle egolar görüyorum ki, sanki herkes game of thrones oyuncusu da bi ben akasya durağında oynuyomuşum gibi.
insanın en büyük düşmanıdır.
kıbrıs'da okumamanın çevrene verdiği ''ulan hayatını yaşadın oralarda'' milli ifade vardır. bu çerçevede ''ego bar'' girne'de tam kordon boyunun hemen üstünde otantik bi o kadar da şarap içilesi mekandır.
ankara'da ulaşım hizmeti veren belediye kuruluşu.
Diğer adım. Can yoldaşım.
Iyi ki var.
Seni veren allaha şükürler olsun. Ben ego dan anlarım.
Iyi ki var.
Seni veren allaha şükürler olsun. Ben ego dan anlarım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar