bugün

kime inansak bilemedim. bir tarafta tevrat incil zebur eski ve yeni ahitler kur'an-ı kerim diyor dünya 6 günde yaratıldı 7.gün tanrı dinlendi. bilim adamları diyor dünya milyonlarca yılda yaratıldı. hangisine inanayım şaşırdım.

bir tarafta bugüne kadar 100 milyardan fazla insanın inandığı üstün yaratıcı ve onun kitapları. milyarlarca insan var diyor ben nasıl yok deyim değil mi?zaten tanrıya inanırım. ama ya dünyanın oluşumu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZdCcGMjwB9o

allah teala nın sanatının bir kısmını izleyin.
asagidaki videoda bircok parametre kullanilarak olusturulan bir simülasyon görünmekte. burada dünyanin komple lav halinden günümüzdeki halini almasi hakkinda olusturulmus bir model bulunmaktadir.

https://www.youtube.com/w...0-fw&feature=youtu.be
1953 yılında, ABD'li bilim adamları Miller ve Urey, bir cam kabın içine su, metan, amonyak, hidrojen ve karbonmonoksit gibi maddeleri doldurarak deney yaptılar. Kabı ısıtarak buharlaşma sağladılar ve dünya atmosferindeki yıldırımları taklit etmek için elektrotlar aracılığıyla kıvılcımlar oluşturdular. Bir hafta boyunca ısıtma ve soğutma döngüsünü sürdürdüler ve sonunda sistemdeki karbonun %10-15'inin organik bileşikler, %2'sinin ise canlı hücrelerinin yapı taşı olan aminoasitler olduğunu gözlemlediler.

Deneyde, yeryüzündeki 20 farklı aminoasitten 5'inin oluştuğu gözlendi. Ancak 2008'de yapılan bir deneyde, gelişen teknoloji sayesinde 22 farklı aminoasitin oluştuğu kanıtlandı. Ayrıca, kalıtsal bilgi taşıyan moleküller olan DNA ve RNA'nın da oluştuğu gözlendi.

Bu deneyin önemi, cansız maddelerden aminoasitlerin sentezlenebileceğini ve kuyrukluyıldızlar ve meteorlarda da bulunduğunu göstermesidir. Örneğin, 1969'da Avustralya'ya düşen Murchison göktaşı üzerinde 70 farklı aminoasit bulunduğu keşfedildi.

Bu bulgular, aminoasitlerin dünya koşullarında oluşabileceğini ve meteorlar aracılığıyla dünyaya taşınabileceğini göstermektedir. Sonuç olarak, dünya üzerinde yaşamın başlaması için gereken koşullar mevcuttu.

Canlıların oluşumunu inceleyen bilim dalına "Abiyogenez" denir ve evrim bilimi canlıların değişimini inceler.

Dünya'nın 4,55 milyar yıl yaşında olduğu bilinmektedir. Bilim insanlarına göre, 4 milyar yıl önce ilk olarak RNA molekülü oluştu. Daha sonra bu molekül çift sarmal yapıya dönüşerek daha kararlı bir molekül olan DNA'ya evrildi. Bu molekülün zamanla bir hücre zarıyla çevrili olmasıyla ilk primitif tek hücreli organizmalar ortaya çıktı. Bu organizmaların ilk örnekleri, Stromatolitleri oluşturan siyanobakterilerdir ve yaklaşık 3,8 milyar yıldır dünyada yaşadıkları bilinmektedir.

700 milyon yıl öncesine kadar, tek hücreliler dünyada hüküm sürdü ve birbirleriyle rekabet ederek geliştiler. Kendilerini geliştiremeyen ve değişen koşullara uyum sağlayamayanlar doğal seçilim yasaları gereği yok oldu. 700 milyon yıl önce, tek hücrelilerin bir araya gelerek işbirliği yapmaya başlamasıyla çok hücreliler ortaya çıkmaya başladı. Kambriyen Dönemi'nde, yaklaşık 550 milyon yıl önce, çok hücreli türlerin ortaya çıkışında büyük bir patlama yaşandı. Bugün dünyada bulunan tüm Hayvanlar alemine ait 35 Filum ve Bitkilere ait 12 Filum, bu dönemde ortaya çıktı. insanlar olarak biz de Kordalılar (Chordata) filumuna aitiz.

Günümüzde, insan dahil olmak üzere yaklaşık 8.700.000 türün ortak ataları, yaklaşık 2 milyar yıl önce yaşamış tek hücreli mikroorganizmalardır.

Sonuç olarak, hayatın ortaya çıkışı mucizevi değildir. Zamanı gelince her şey olur. Zamanı gelince her şey ölür.