bugün

dinin askerlik gibi bişey oldugu sonucuna varılan önerme.
yanlış önermedir. Peygamber efendimiz yalnız, hiç kimsenin ve kur'anın olmadığı bir yerde yalnız kalındığında mantık ile hareket edilmesini önermiştir. Yani cevaplanamayan durumlarda mantık kullanılması gayet doğaldır. Çünkü ortalıkta sorularınızı cevaplayabilecek insan sayısı çok az ve biraz sorguladığınızda sen kafirsin inanmıyorsun deniyor.
Mantıksal değeri olmayan hiçbir bilgi medeniyet oluşturamaz. Islam medeniyeti, Hristiyan medeniyeti vb ifadeler boş sözler değillerdir. Pagan dinlerin dahi kendi içinde mantıki tutarlılığı vardır. Islam ve hristiyanlık gibi dünyevi mantıkla fazlaca örtüşen dinler ise medeniyet kurar ve çok güçlü bir etki sahası meydana getirirler.
" Allahü teâlâ, (Onlar gayba iman ederler) buyurdu. (Bekara 4) Resulü de, (Dini aklı ile ölçen kadar zararlı kimse yoktur) buyurdu. (Taberani)".
arasalar bulamazlar seyyah olup şu alemi.
içki, zina, hırsızlık, gasp, cinayet, hak yeme, faiz, fitne çıkarıp ara bozma, anne babaya kötü davranma, insanlara kötülük etme mantıklım ı değil, hem akıl dışı hem etik değil aklı başında hiçbir toplumda hüsnü kabul görmicek işler. işte bunlarıda islam yasaklar.
Burada söylenmesi gereken önemli bir nokta da şudur: Bazı kimselerin akıl erdiremediği bir meselenin “mantıkî olmadığını” söylemeleri doğru değildir. Bir çoğumuz, fizik, kimya, astronomi, matematikle ilgili bir çok meseleyi bilmiyoruz, aklımız ermiyor. Fakat, hiç kimse bazı insanların aklı ermez diye bu ilimlerin aklî, mantıkî olmadığını iddia etmez. Çünkü, akıl kendi başına her şeyi keşfedecek güçte değildir. Böyle olsaydı, peygamberlere ihtiyaç kalmazdı. Her işin uzmanlık alanı vardır. Başkasının akıl erdiremediği ilgili alanın meselelerine uzmanlar kolaylıkla akıl erdirebilirler. Bunun gibi, bazı kimselerin islam’ın, Kur’an’ın hakikatlerine aklı erdirememeleri o hakikatlerin aklî, mantıkî olmadığını göstermez.
Bu hükme göre dine inananların akli dengelerinin yerinde olmadığı bilinerek hareket edilmesi gerekiyor.

Ha zaten din kitaplarını anlayarak okuyan dinden çıkar demiş nikola tesla.
Uzmanlık alanı gerektiren evrim ve fizik bilimi alanlarına akıl sır erdiremeyen kimseler evrimin gerçek dışı olduğunu iddia edebilirler. Ancak insanların evrim gerçeğini inkar etmeleri evrimin gerçekliğini değiştirmez. Üstelik bu hikaye değil bildiğin bilim. Bildiğin dedim ama lafın gelişi. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Işin özü; Din evrimi inkar ederse yanlış durumuna düşer, evrimi kabul ederse yalancı durumuna düşer.
şeyin torunu anladıysan arap ol.