bugün

verimli çalışamayan insanların durumudur. (bkz: ben) *
Sınavlarda, özellikle de deneme sınavlarında sıkça puan kaybetmeme sebep olan olgudur. Ah bir düzeltebilsem..
bir şeyle uğraşırken dışardan gelen uyaranlarla dikkatin hemen dağılması ve her hangi bir şeye uzunca süre konsantre olamama, başlanılan işin tamamlanaması, hemen sıkılma ve daldan dala atlama durumudur. eğitim yaşamında zorluklar yaşanmasına neden olan bir rahatsızlıktır aynı zamanda.
bünyade yeterli miktarda bulunan dikkatin o an verilmesi gereken olaya değil de verilmek istenene verilmesinden kaynaklıdır.
genelde başarısızlık ve hata yapmayla eş değerdir.
öğretmenlerin, velilere 'çocuğun tembelin teki' demeye dilleri varmadığı için sıkça kullandıkları sözcüklerdir.
dikkat eksikliği bir hastalıkmıdır diye kendime sorduğum zaman, evet kesinliklecevabını aldğım olgudur. şöyleki, bunu yenmek, yani dikkati toplamak ayrıca bir dikkat isterki, ikisi üstüste geldiğinde çekilmez bir hal alır ve ikisini toparlamak ayrıca bir dikkat daha ister ki, bu böyle sürer gider. bu kısırdöngü kişiye göre değişiklik gösterebilir. sonuçta hastalık olmuştur dikkat eksikliği. kanımca psikolojik destek veya ferdi psikolojik destek (tecrübe) ile atlatılabilir.
ülkemizde her 35 kişilik sınıfta en az 5-6 öğrencide rastlanılan durum. maalesef bir çok cocuk bu rahatsızlığı olduğu bilinmeden aptal muamelesi yapılarak büyütülüyor.
kafanın haddinden fazla düşünceyle meşgul olmasından dolayı artık yoğunlaşma özelliğini yitirmesi olayı.. bu tabi ki kendi tanımım. bilimsel açıklamasını bilemiyorum.

benim de bir kaç aydır sahip olduğum bir özellik. en basitinden okuduğum bir şeyi anlamam için bazen üç-dört kere üzerinden geçmem gerekiyor. eskiden okuduğum hikaye kafamda canlanırken, şimdi olayı gözümün önüne getirmem için fazladan bir çaba harcamam gerekiyor. kaldı ki bünyemde varolan üşengeçlik katsayısı da bir hayli yüksek olduğundan, varın gerisini siz düşünün...
herhangi bir şeye ya da o an içinde bulunduğun duruma yoğunlaşamama..
(bkz: attention deficit hyperactivity disorder)
(bkz: hayatı leyla leyla yaşamak)
ensenize gercekler carptıgında toparlanırsın. silkelen dikkatim dagıldı deme isine bak. modern cag hastalıgı diyorlar. artık hersey hastalık sebebi sen hastalıgın sebebi olma
cevabı 1 bulup 2 işaretlemek mesela. tanrım çok dikkatsizim biraz dikkat versen nolurdu.
yetişkinlerde de olabilen ve hayatı zehreden, kişiyi başarısızlığa sürükleyen, yetersizlik duygusu veren; işte, özel hayatta insanı sorunlara gark eden lanet bir şeydir. yapabileceğin, başarabileceğin pek çok şey varken bu rahatsızlıktan dolayı yapamamak insanda müthiş bir mutsuzluk yaratıyor. şanslıysanız etrafınızda anlayışlı insanlar olur. ama şanslısına rastlanılmamıştır herhalde.. zira iş hayatı acımasız. profesyonel destek alınmalı. bunun ilaçları falan var, işe yarar mı yaramaz mı diye düşünülmeden alınmalı ve bu melun şeyden kurtulmak için çeşitli yollar denenmeli.
bir konuda dikkatini verip dinleyememe, uzun cümlelerin başını hatırlayamama, birini konuşurken sadede gel dememek için kendini zor tutmak hatta tutmamamk, konuşurken elini kolunu nereye koyacağını bilememek, otururken bile sürekli bacağını sallamak gibi tikler yaratan, okuldayken derse odaklanamayıp bu çocuk sürekli uyuyor derste diye şikayet alan, cam kapıyı görmeyip içine bile girmeni sağlayan hastalık.
beni hiç bırakma diyen sevgili başlığını dikkat eksikliği sanmaktır.
Kücük yaşlarda tedavisini gördüğüm hiperaktivitenin neden olduğu rahatsızliktir.
Hipnoz ve kullanılacak bir takım ilaçlar gerektirir.
hiperaktivite ile birlikte seyreden kimi zaman beynin dikkat bölgesinin yeteri kadar gelişmemesinden dolayı oluşan bozukluk.
Ergenlik ve sonrası dönemde dikkat eksikliği; kişinin alışkanlıkları, hobileri, sorunları-sorunsalları, aile faktörleri ve aşkından ayrılması sonrası oluşmaya başlayan adapte olamama, yaptığı eylemden çabuk sıkılma, kendini verememe gibi davranışlar sergilemesiyle oluşan durumdur. Çözümü için psikiyatrilerin önerdiği biçimde davranmak ve bir takım ilaçlar kullanmak en doğru yoldur. Aksi taktirde kendiliğinden geçmesini beklemek duruma daha da kötü bir hal aldırabilir.
çok kötü bir bir durumdur.Yolda Yürürken Dalgın Bir Şekilde Yürürsünüz,insanların Dediklerini Anlamazsınız Çünkü Dikkatiniz Başka Yerdedir.Ders Çalışmak ise Adeta Bir Zulümdür.
telefonda konuşulan, sözleşilen şeyleri unutmak dolayısıyla mesajla yazılı şekilde görmeye ihtiyaç duymak bazen.
hayatımın ilk 23 yılında hiç karşılaşmadığım 23 yaşından sonra iflahımı siken sorundur.
Dikkat eksikligi ve hiperaktivite bozuklugu seklindedir.
Tedavi icin, dizginlemek adina bir ilaci vardi ritalin gibi bir sey.
Fenadir.
Doğuştan bende bulunan hastalık bu hastalığın tehşisi 8 yaşında koyuldu bana.8 yaşından 12 yaşıma kadar bir psikolog tarafından takip edildim annem ve babam karşı olduğu için ilaç kullanmadım ta ki üniversite sınavına gireceğim seneye kadar.Kendi iyiliğim ve hedeflerim için ilaca başlama kararı aldım .ilacın ismi concertaydı 8 ay boyunca kullandım bu ilacı gerçekten de işe yaramıştı eskiden yarım saat ders çalışamayan ben artık iki saat ders çalışa biliyordum.Üniversite sınavını kazandıktan sonra ilacı bırakma kararı aldım .Eksikliği hissetmiyordum ta ki 10 gün öncesine kadar. yine konuşulanları geç anlamaya yazıları yanlış okumaya başladım kafam sanki boş bir levhaymış gibi.dikkatimi toparlamak için çay, kahve, kola,enerji içeceği gibi uyarıcı içecekler içmeye başladım.Fakat bunlar geçici çözümlerdi bir kaç saat sonra yine eski halime dönüyorum.Umarım kendimi toparlarım yoksa concertaya geri dönmek zorunda kalacağım.