özel üniversiteye gidecek kadar maddi kuvvete sahip olamadıkları için devlet üniversitesine giden sefaletlerdir. medine fukaralarıdır.
özel üniversiteye gidecek kadar salak değillerdir, en azında kafaları çalışır.

not; bursluları tenzih ederim.
baba parasıyla okuyacaklarına dirsek çürütüp emek vererek girdikleri üniversitelerinde öğrenim hayatına devam eden öğrencilerdir.
özel okulda okuyup da kendini bir şey sanan görgüsüzlerden * çok daha iyi durumdadırlar.
özel üniversiteye gidip, baba parasıyloa okuyup, mezun olduktan sonra işsiz kalıp ömür boyu sefil gezmektense, şimdi üniversitede okuyup fakir ( ! ) muamelesi çekilenlerden olmak daha iyi.
devlet üniversitesine giden kişiler çalışkan insanlaradır.
Ozel okula gittigi icin kendini bir bok sanan kisilerce soylenmesi muhtemel sozdur. Zenginligin maddiyatla oldugunu dusunen zihniyetir ayrica.
(bkz: kafan cok guzelmis canim gule gule kullan)
anne parasıyla okumayan fakirlerdir.
özel üniversiteler gel bize bursunu verelim demesine rağmen devlet üniversitesini seçen fakirlerdir.
devlet üniversitesini kazandığı halde özel okula gitmeyi tercih eden zenginlerde vardır çünkü devlet okullarındaki sikko siyasi ve fakirimsi kişilerle ve olaylarla muhatap olmak istemedikleri için.

(bkz: ne çok alıngan fakir varmış)
devlet üniversitelerinde sadece fakirler okumazlar. fakirlik üniversiteye göre ölçülmez bu cahilliktir. bu mantıktaki insan zengin ötesi olsa da hiç bi baltaya sap olamaz.
cüzdanı değil, kafası çalışan fakirlerdir.
ayrıca özel üniversitede okuyacağız diye hacettepe-ankara tıp'ı bırakıp siktiri boktan başkent tıp'a mı gidelim yani. sonrada al sana kasap doktor.

edit: ulan meslediğimde heyecanla beklediğim şey, özel üniversitede tıp okuyan adama siktiri basmak.
dünyanın en iyi eğitimi alan gerçek öğrencilerdir.
devlet üniversitelerinin eğitimi daha kalitelidir bence ya odtü ve itüyü hiçe saymayın şimdi. *
dikkat çekmeye çalışan yazar cümlesidir.
Bıktık artık gerçekten.
söz sahibinin açıköğretimi bile göt zoruyla kazandığını düşünüyorum, takmayın beyler...
iş başvurularında özel üniversitelelerin zerre siklenmediğini bilen, kafası çalışan fakirlerdir.
saçma bir genelleme örneği daha.
bir an cool adam döndü sandın, itiraf et.
evet devlet üniversitesinde okuyanların çoğu para yoksunu olabilir. ama özel üniversitede okuyanların çoğuda akıl yoksunudur. devlet üniversitesinde okuyan gencimiz aklıyla parasını kazanacaktır. ama özel üniversitede okuyan mallar hep beyinsiz kalacaktır.
özelde parayla okuyunca işte sonucunda bu şekil mutantlar oluşur.
veya dur dur. sen özelde burslu okudun, ezildin falan. sonra buralarda sıka sıka ilerliyorsun.
kendisinin nerde okuduğunu merak ettiğim yazar .
o değilde bi özele gitmek bu kadar bi taraf kaldırıyorsa
benim poponun arş'a kadar yükselmesi lazımdı ozaman
yazık ya
nasıl bi mantıktır bu.

(bkz: trol)
paraları olsa bile;
kendi yazdigini okuyamayan insan
larda vardır.
''aman onlar da kendilerini böyle avutuyorlar , kafalarını kullanıp üniversiteyi kazanan insanları kıskanıyorlar haliyle.'' diye düşünmemi sağlayan söylem.
şimdi biz de kalkıp özel üniversite de okuyan aptallar desek olur mu? ayıptır. 3 kez össye giren adam tıp da tıp diye tutturunca ne oldu? puanı asla yetmedi özel üniversiteye bastı parayı gitti. insanlara imkan sağlıyor demek yerine giriş cümlemi söylersem ne kadar etik olur?
(bkz: Massachusetts Institute of Technology)
hadi onlar fakir de, özel üniversitede işletme, iktisat okuyanlar nedir diye cevaplanası hede ve hödö.

şöyle ki, yolda gördüğün 5 adamdan 3'ü kafan işletmeci zaten ve işsiz. sen gidip bir de paranla işletme okuyorsun, niye?! zevk ve sefa içinde gününü gün etmek için. fakat biz buna bizim oralarda aptallık diyoruz, mallık diyoruz. diyoruz yani. bu yüzdendir ki çoğu kişi aptal olmak yerine, herhangi bir devlet üniversitesinde okuyacak kadar zeki olmayı seçer. ama öyle ama böyle o üniversite biter zaten.
devlet üniversitesinde 330-350 puan arasında mimarlık, mühendislik, doktorluk, vs gibi bölümlere yerleşmiş sınav ortalaması özel üniversitedeki öğrencilere nazaran gayet iyi olan, bütün yıl ders çalışmış öyle ya da böyle kazanmış çok çalıştığı için istediğini kazandığında mutlu olabilecek, umutlu öğrencidir. ee sonuçta "kazanmak" tan bahsediyorum.