bugün
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı55
- milli maçı izlemeyen erkek23
- derinliğimizi anlayabilecek düzeyde kadın olmaması4
- türkiye yapay zeka eylem planı2
- o kadar kadın varken neden onu beğendim sorusu3
- byd türkiye fabrikasını askıya aldı5
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi5
- migros'ta şarap seçen yalnız ve hüzünlü kadınlar5
- avustralya7
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak16
- bir kızı doyurmak7
- yahudilerin bu kadar zengin olmasının nedeni8
- uysaljakoben9
- bir kadının aşkım prensim dediği erkek olmak3
- muşlettin geldi topu aldı vurdu goooooolll8
- kadınlar neyden hoşlanır8
- bir şeyler söyle9
- özel okulların dolup taştığı kriz ülkesi4
- 13 haziran 2026 katar isviçre maçı3
- türkiye11
- avustralya 0 türkiye 75
- berhan şimşek2
- bizim çocuklar2
- tanrıyı görmek için 12 yıldır oturmayan adam5
- 19 haziran 2026 paraguay türkiye maçı2
- avustralyalıların iri yarı olması5
- futbol6
- vincenzo montella6
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı20
- türkiye nufusunun 3 ayda 104 530 kişi artması2
- kemalizm3
- kerkük türküleri2
- uzun zamandır aktif olmayan birinci nesil yazarlık4
- chp'nin hali ne olacak58
- en iyi antidepresan18
- devlet bahçeli2
- türkiye'nin avustralya'ya 2 0 yenilmesi3
- nestory irankunda3
- yunan adalarına gitmek2
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi18
- kızımız olacaktı2
- avustralya milli futbol takımı4
- abd iranın anlaş ama ması 14 haziran 20263
- zall yüzünden gol yememiz5
- uludagsözlük ilk yapay zeka moderasyon başarısı9
- arda güler5
- çok fena boşladım3
- futbol maçı izleyen sözlük kızı4
- ruh eşin nerede3
- çaylak yazarlara temiz iç çamaşırı götürme timi2
british council'in charles darwin'in doğumunun 200. yılı ve türlerin kökeni üzerine isimli eserinin yayımlanışının 150. yılını kutlamak için düzenlediği serginin adıdır.
darwin now isimli sergi 4 eylül-15 ekim tarihleri arasında ankara'da bilkent üniversitesi'nde açılacaktır. 4 eylül'deki açılışa çok sayıda akademisyen katılacaktır.
http://www.radikal.com.tr...09.2009&CategoryID=77
darwin now isimli sergi 4 eylül-15 ekim tarihleri arasında ankara'da bilkent üniversitesi'nde açılacaktır. 4 eylül'deki açılışa çok sayıda akademisyen katılacaktır.
http://www.radikal.com.tr...09.2009&CategoryID=77
bilkent üniversitesi fen fakültesi b blok atriumunda ilgilenenlere kendini sunan sergi. Ayrıca ge-100 kapsamında bilkent üniversitesi darwin'e büyük bir önem vermiştir. Açılışına söylendiği gibi öyle çok akademisyen katılmamıştır sadece tayfun özçelik ve british council'den bir temsilci vardı açılışta. Sonuç olarak sergi güzel, kalıplaşmış evrim spekülasyonlarından çok uzaktır ayrıca.
vakit adlı ne idüğü belirsiz propoganda sitesinin sıçrattığı çamurlara maruz kalmış güzide sergidir. her türlü akademik çalışma ve bilimsel araştırmanın karşısında olan bu komik yayın organı bu defa öyle saçmalamış ki, alıntı yapmakla bitecek gibi değil. yine de dayanamayıp başlığı alıntılamak istiyorum:
"Darwin şarlatanları ortalığı karıştırdı!"
bir de "güya" insanları tahrik olmamaları konusunda uyarmışlar!!!
"Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz araştırmacı-yazar Mikail Akad, Darwinizm propagandası yapılan küstah sergiyi eleştirerek "Hamdolsun ki bu film Türkiye'de gösterilmedi. Bir düşünsenize burada da gösterildiğini. Provokasyon gayesiyle yapılan bu tür filmlerin yönetmenlerini şiddetle kınıyorum. Bu mübarek Ramazan gününde imani duygularımıza hakaret edercesine Darwinist propaganda yapan sergi düzenleyen şarlatanlara ise ne desen boş. Bunlar madrabazdır. Laftan da anlamazlar. Yetkililerden 15 Ekim'e kadar sürecek olan bu sergiyi hemen durdurmalarını istiyorum. Olası birtakım çılgınlıklardan yine Müslümanlar sorumlu tutulacak. Önce kışkırtırsın, sonra da sorumlu tutarsın... Bu Amerikan politik stratejisidir. Kimse lütfen gaza gelmesin"dedi."
http://www.habervaktim.co..._ortaligi_karistirdi.html
"Darwin şarlatanları ortalığı karıştırdı!"
bir de "güya" insanları tahrik olmamaları konusunda uyarmışlar!!!
"Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz araştırmacı-yazar Mikail Akad, Darwinizm propagandası yapılan küstah sergiyi eleştirerek "Hamdolsun ki bu film Türkiye'de gösterilmedi. Bir düşünsenize burada da gösterildiğini. Provokasyon gayesiyle yapılan bu tür filmlerin yönetmenlerini şiddetle kınıyorum. Bu mübarek Ramazan gününde imani duygularımıza hakaret edercesine Darwinist propaganda yapan sergi düzenleyen şarlatanlara ise ne desen boş. Bunlar madrabazdır. Laftan da anlamazlar. Yetkililerden 15 Ekim'e kadar sürecek olan bu sergiyi hemen durdurmalarını istiyorum. Olası birtakım çılgınlıklardan yine Müslümanlar sorumlu tutulacak. Önce kışkırtırsın, sonra da sorumlu tutarsın... Bu Amerikan politik stratejisidir. Kimse lütfen gaza gelmesin"dedi."
http://www.habervaktim.co..._ortaligi_karistirdi.html
vakit adlı günlük mizah dergisini okuyanlar bir de bu konuda yorumlar çıkarımlar yapmışlardır:
dinckok 2009-09-16 13:57:46
"ne sergileyecekler ki, komik
Sergide ne göstereceklermiş. Darwin'in şarap şişelerini mi? veya hayali çizimleri mi? Rekonstrüksiyonları mı? AA yoksa evrim sahtekarlıklarını mı? Mesela şu orangutan çenesi ile insan kafatasını birleştirip, özel bir yöntemle eskitip sonra da alın size arageçiş fosili diye milleti kandırdıkları Piltdown adamını mı? Güldürmeyin. Ama Adnan Oktar bir sergi açsın, yüzlerce Yaratılışı ispat eden fosili sergiler. Yani Adnan Oktar gerçekleri, evrimciler hayalleri sergileyebiliyor."
tey allaam yaa, darwin var ya şarapçıymış. bir de piltdown adamı'nı ortaya süren de darwin'miş! zekaya gel, bilgiye gel, birikime gel...
dinckok 2009-09-16 13:57:46
"ne sergileyecekler ki, komik
Sergide ne göstereceklermiş. Darwin'in şarap şişelerini mi? veya hayali çizimleri mi? Rekonstrüksiyonları mı? AA yoksa evrim sahtekarlıklarını mı? Mesela şu orangutan çenesi ile insan kafatasını birleştirip, özel bir yöntemle eskitip sonra da alın size arageçiş fosili diye milleti kandırdıkları Piltdown adamını mı? Güldürmeyin. Ama Adnan Oktar bir sergi açsın, yüzlerce Yaratılışı ispat eden fosili sergiler. Yani Adnan Oktar gerçekleri, evrimciler hayalleri sergileyebiliyor."
tey allaam yaa, darwin var ya şarapçıymış. bir de piltdown adamı'nı ortaya süren de darwin'miş! zekaya gel, bilgiye gel, birikime gel...
seneler önce saatlerce süren yolu göze alarak, büyük bir hevesle gittiğim ancak fazlasıyla hayal kırıklığı yaratan sergi. bu kadar olamaz düşüncesiyle koridorlara dalıp gerisini aramak gibi bi gaflete düşmeme sebebiyet vermiştir. darwin adını duymuş, evrim kelimesine aşikar herkesin bildiğinden fazlasını sunmuyor.
evrim gibi tartışmalı bir konunun böylesine gündemde olduğu bir zamanda, insanlara bazı şeyleri anlatmaya çalışmaları açısından tabii ki çabaları takdir edilir, ancak daha fazla örnekle desteklenebilecek, daha güzel şeylerle insanların ilgisini çekebilecek, görsel açıdan insanları etkileyecek pek çok şeyin yapılmasına olanak tanıyan bi potansiyeli içinde barındıran bi konuda bu kadarla yetinmeyi beklemek anlamsız olurdu düşüncesindeyim.
son olarak, sergiden geldikten bikaç saat sonra, british council'in sitesinde serginin poster metinlerinin indirilebildiğini gördüm ki cinnet geçirmeme neden olmuştur.
evrim gibi tartışmalı bir konunun böylesine gündemde olduğu bir zamanda, insanlara bazı şeyleri anlatmaya çalışmaları açısından tabii ki çabaları takdir edilir, ancak daha fazla örnekle desteklenebilecek, daha güzel şeylerle insanların ilgisini çekebilecek, görsel açıdan insanları etkileyecek pek çok şeyin yapılmasına olanak tanıyan bi potansiyeli içinde barındıran bi konuda bu kadarla yetinmeyi beklemek anlamsız olurdu düşüncesindeyim.
son olarak, sergiden geldikten bikaç saat sonra, british council'in sitesinde serginin poster metinlerinin indirilebildiğini gördüm ki cinnet geçirmeme neden olmuştur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar