bugün

Temas demektir.
hiç sıkılmadan 2 defa keyifle izlediğim güzel bir jodie foster filmidir.
Carl sagan'ın romanından uyarlandığını yeni öğrendim, böyle bir filmin varlığını da 3 saat kadar önce öğrendim.

Bence uzay temalı filmler içerisinde en iyisi diyebilirim. Böyle müthiş bir filmin varlığından nasıl bu zamana kadar haberdar olmamışım çok ilginç.

Uzay dediysem aklınıza öyle uzaylılar, garip yaratıklar vs gelmesin, bilimsel ağırlıklı ilerleyen, güzel mesajları olan çok hoş bir film.

bu türü seviyorsanız kesin izleyin.
carl sagan'a ait romana (bkz: mesaj/#39377611) oranla vasat kalmış fakat romandan bağımsız bir film olarak düşünüldüğünde ortalamanın üzerinde bir yapım. hikaye epey kırpılmış ve çeşitli kısımları rütuşlanmış. sagan'ın vermek istediği mesajın derinliğini tam yansıtamıyor ve olayın daha basite indirgendiğini fark etmek mümkün. aslında bir yerde normal, filmin kısıtlı süresi ve görselliğe dökmedeki bazı sorunlar vs.
zaten genel bir durumdur kitaptan uyarlama filmlerin görece zayıf kalması durumu. merak edip baktım, izlediğime pişman değilim. kitabını okumanızı tavsiye derim.
görsel
izlerken niyeyse bizim memleketteki yobazları aklıma getiren film.

demek ki yobazlar sadece bizim memlekete has bişi değilmiş yobaz yobaz dır ve her yerdedir yanı bunun hristiyanı müslümanı yok adam hepten bilime karşı gelişmeye karşı.
contact; Carl sagan'ın aynı adlı romanından uyarlama '97 yapımı bilim kurgu filmi.Dünya dışı varlıklar ile ilk teması anlatan bir film. Genel hat itibari ile doyurucu bir bilim kurgu deneyimi sunuyor gerek Dr.arroway'in azmi ve hayalperestliği gerek arkadaşı kent'in desteği bana iyi bir izlenim sundu. Ancak büyük resme baktığım zaman tamamen zaman kaybı, Carl Sagan imzalı bir kurgu olmasına da saygı duyuyorum ama senaryo ve yönetmenin gazabına uğramadığını da söyleyemem. Robert Zemeckis bu yapımda Forrest Gump'ta gösterdiği başarıyı yakalayamadı bence. Filmin başlarında her şeyi ince detayına kadar işlemesi final sahnelerinde gereksiz aceleye sebebiyet verdi. Şahsi fikrim detayları güzel olan ama bütününde zaman kaybı bir film.
Crysis 1de ilk bölmün adı ve o günden beri beynime kazınmış olan bir kelimedir.
interstellar ve marslı'yla birlikte ilgimin iyice arttığı uzayla alakalı diye izlediğim 1997 filmi. film süperdi ve sözlerin kifayesiz kaldığı yerde jodie foster'ın "they should have sent a poet" aynı zamanda starcraft'taki protoss birimi olan archon'un diline pelesenkti.
Bağlantı anlamındadır. Günlük hayatta kullandığım bir kelimedir. Yazılımcı olmamdan dolayı uzaktan pc lere bağlanma durumunu çok yaşıyorum. Eğer müsait değilsem, başımdan savma cümlem ben sizinle kontakt kurcam oluyor.
çok başarılı bir hollywood filmidir. bundan daha eli yüzü düzgün bir bilim kurgu filmi izlediğimi hatırlamıyorum.
carl sagan'ın müthiş ötesi bilimkurgu romanı.

gerek sinema, gerekse de edebiyat literatüründe "uzaylı" konusu çeşitli defalar işlendi. uzaylılar kimi filmde istilacı olarak çıktı karşımıza, kimi romanda dost canlısı olarak... hemen hemen hepsinde de ağzı yüzü eğri, sevimli de olsa bir iticiliği olan tipler olarak karşımıza çıktı. bu film ve kitap olabilecek en gerçekçi "uzaylı" temasını ele almaktadır.

şunu belirtmekte fayda var: film romana göre çeşitli farklılıklar göstermekte. örneğin uzaylılar tarafından şeması yollanan "makine" ile filmde sadece bir kişi yolculuğa çıkarken; romanda beş kişi bu yolculuğu gerçekleştirir. buna benzer ufak tefek farklılıkları saymazsak film, romanla paralel şekilde ilerler. tabi ki romanda bu güzel konu çok daha detaylı işlenmiştir.

evrende yalnız değil miyiz? insanoğlunun kafasını en çok kurcalayan konulardan bir tanesi. ayrıca dünyanın çeşitli yerlerinde görüldüğü iddia edilen ufolar da cabası. fakat; gelecekte uzaylılarla bir temas kurulacaksa sanırım bu romandaki gibi olacaktır. ne istila ne de evlerimizde kedi gibi beslediğimiz uzaylılar değil; ortak bir dil ile temasa geçecek uzaylılar çok daha mantıklıdır.

carl sagan, maalesef 2000'li yılları göremeden ölmüştür; fakat bilimsel kitaplarının yanında inci gibi parlayan bu biricik romanı, biz insanlara çok şey anlatmaktadır. en azından evren denilen sonsuz derinliğin içinde yolculuğa çıkarabilmektedir.

not: 1977'de yakalan ve "wow" adıyla bilinen dünya dışı sinyal, carl sagan'a bu roman için ilham kaynağı olmuştur. gerek romanı gerek filmi, bu türde yapılmış en iyi baş yapıtlardır.

(bkz: 1977 de yakalanan dünya dışı sinyal)
bilim-kurgu seviyorsanız mutlaka izleyin, bir filmden öte ufkunuzu açıyor.interstallere benzer fakat daha mantıklı ve kaliteli.
10 dakikalığına beni esir alan ve sonradan izlemekten vazgeçtiğim film.
nur içinde yat carl sagan...
film olanı harikadır. meşhur ayna sahnesine diyecek yok. bir şekilde yapılmış çekim teknikleri, bilgisayarı falan bunlar önemli değil aslında. o ayna sahnesini düşünen kafa nasıl bir kafadır arkadaş.

aynayı açana kadar kimse fark etmiyor. defalarca izlesen dahi acaba ayna mı lan diye soruyosun ilk başta.

bilim, felsefe ve din bu üçlemin metafizik olarak kabul edilebilecek bir alandaki temasıdır aslında. mükemmeldir. izlenmelidir.
uzun zaman sonra "soluksuz izledim" diyebileceğim harika bir film.
Daft punk ın son albümünün müthiş harika şahane über güzel parçasıdır.bu tarzda başka bir şarkı bilen yazarlar yeşillendirsin lüften.
izlenebilecek en iyi bilim kurgu filmidir.Aslında bilim kurgu demeye dilim varmıyor çünkü eğer uzaylılarla gerçekte bir kontak kurulsa ancak böyle kurulur diyebiliyorsunuz.Kesinlikle izlemeden ölmemek gerekir .
Carl Sagan ın kitabından uyarlanan ve kitabın hakkını sonuna kadar veren bilim kurgu filmidir. "Kurgu" kelimesi fazla bile olabilir filmde mantık hatası yoktur, tavsiyedir. Kendisi de "deist" olan büyük üstadın filmde anlattıkları açık ve nettir.
random access memories'in en hoş şarkılarından.
Daft punk ın Random Access Memories albümünün kapanış şarkısı.*
carl sagan'a ait harika bir robert zemeckis filmi.

bildiğimiz bilim kurgu filmlerinden çok uzak; insan, varlık, inanç, evren hakkında bir destan. "evrende yalnız mıyız?" sorusuna cevaplar arayan filmler içinde en kayda değer olanı ve neyi anlatmak istediğini çok güzel bir şekilde anlatan bir film. ayrıca jodie fosteryine döktürmüş demekten alamıyor insan kendini.

--spoiler--
- baba, evrende bizden başka canlılar var mı?
- eğer evrende yalnızsak, bu çok büyük bir yer kaybıdır.
--spoiler--
kontak kelimesinin ingilizce hali. aynı zamanda türkçeye ingilizceden aldığımız bir kelime.
Bundan 10 yil kadar once astronomiye yogun olarak ilgi duydugumuz yillarda tekrar tekrar izledigimiz bir filmdi. Filmin yolculuk sahneleri e=m.c.c yi (em ce kare) fiziki olarak ispatlar.