bugün

(bkz: sosyal demokrasi sağcı bir ideolojidir)
aksi iddia edilebilir fakat kanıtlanamaz bir önermedir.
''sağ'' falan değildir. deniz baykal'ın yönetiminde ölmüştür fakat ağlayanı yoktur.
chp'nin sol görüşlü tabandan ayrıldığını anlatan söz öbeği. parti başkanının yaptığı saçma sapan açılımlarla haklıdır dedirten iddia.
son seçimlerde mhp ile ittifakı çokça söylendiği ve şimdiki politika ve söylemlerine bakarsak mhp nin muhafazakar yanı olmayan hali gibidir.
statukocudur ,sağ bir partidir.
hatalı bir yaklaşımdır.

cumhuriyet halk partisi türkiye tarihinin en eski partisidir. bu gerçekten yola çıkarak bu denli köklü bir partiye bu kadar kolay kanaat getirilemez, getirilmemelidir. chp'nin son genel başkanı olan deniz baykal'ın, haklı veya haksız, izlediği politikalar neticesinde sağ görüşe yakın tutumlar sergilemiş olabilir. bu da tamamen izlenen muhalefet politikasıyla alakalıdır. ama bir parti, genel başkanından bağımsız olmalıdır. aynı parti misal, bülent ecevit zamanında da tam anlamıyla sol bir partiydi. veya daha öncesinde? demek istediğim şey partiyi yalnızca deniz baykal'dan yola çıkarak eleştirmememiz gerektiğidir.

örnekleyecek olursak akepe genel başkanıyla tamamen özdeşleşmiş bir partidir. veya fazilet, refah partileri. devamında anam düşünülebilir. dsp de aynı kulvarda. fakat, dtp, dhkpc türvleri partiler mesela genel başkanlarından bağımsız bir tutum içersindelerdir.
gecenin bu saatinde sahibine günaydın denilesi beyanat. hatta diyorum da,
(bkz: günaydın)
cehaletin dışa vurumunu simgeleyen önerme cümlesidir. chp, türkiye cumhuriyetinin ilk partisidir ve uzunca bir dönem de (27 yıl kadar) tek partisi olmuştur. devlet kuran parti olarak anılır ki bir devletin kurulmasına ön ayak olmuş bir partiyi ne sağ ne de sol görüşlü olarak addedemeyiz. chp, adından da anlaşılacağı gibi halk partisidir. halkın menfaatleri doğrultusunda izlemesi gereken politiklar sağ görüşe hakim politikalarsa elbette onları da izler. ancak halk partisi 27 yıl süren tek parti egemenliği döneminde büyük çoğunlukla devletçi ve sosyalist bir görüş benimsemiş ve bu yönde politikalar oluşturmuştur. ama bazı kendini bilmezlerin, cumhuriyetle yaşıt bu partiyi sırf mevcut genel başkanının son dönemdeki söylem ve davranışlarından ötürü sağcı olarak yaftalaması, tamamen kendi cehaletlerinden kaynaklanmaktadır ve bu kişiler partinin kurucularına karşı büyük saygısızlık göstermektedirer. halk fırkası esasen merkezde yer alması, sağ ve sol olarak adlandırılan kesimlere eşit mesafede durması gereken bir partidir. o yüzden partinin izlediği politikaların sağ görüş veya sol görüşe yakın olması bu partiyi sağ görüşlü veya sol görüşlü olarak itham etmeye sebep değildir.