bugün

uzun çaylaklık dönemlerimde bulduğum yöntem.

mesela (bkz: dürrük) yazacaksın bir başlığa, ama çaylaksın.

şöyle yapıyoruz

(bkz: dürrük) yazıp yanına sallıyoruz bir şeyler. maksat 40 karakter dolsun.

sonra edit yapıp fazlalıkları siliyoruz. bitti.
(bkz: test)
(bkz: passed)
caylaklik gorevini yerine getirmemis yazarlar
zaten o an moderatorden başka kimsenin entrylerini okuyamadığı bir çaylak için çok bile. (bkz: bir sen bir ben bir de mod)
(bkz: şerefsizim ben bunu düşünmüştüm) * *
bkz yazdıktan sonra yanına bir şeyler daha yazılmasını gerektiren ve gerekliliğini anlmadağım bir cümle biçimi.
çaylağız ama hamal değiliz 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
(bkz: Çaylakken 40 karakterden daha kısa entry giremezsiniz)
çok kısa olduğu taktirde ve de moderasyon tarafından dikkat çekerse çaylaklıktan kurtulamamaya hatta üyelik silinmesine sebep olacak durumdur.
bir kelime yanına onlarca nokta ve noktaları kapatmak icin yıldızlı bkz.koymak, yıldızlı bkz'den de noktaların görünmemesi yani bos görünmesi, sadece yazmak istenileni düzgün biçimde iletmekle sonuçlanan durum.
şu anda bir çaylak arkadaşımın yapmaya çalıştığı şey. adam deneme entrysi giriyor ve 39 da kalınca deliriyor.ve bu başlığın ilk entrysini okuyup bazı ibnelikler yapabilir.**
(bkz: sözlüğün kaşarlarından yeni körpelere taktikler)
şöyle ki; 40 karakterden az entrynizi giriniz ve eklemeden önce beş saniye kadar entere basınız. satırlar aşağı indikçe sözlük onları karakter olarak sayacaktır. entrynizi ekledikden sonra ise o boşluklar karakter olarak algılanmayacak böylece kırk karakterden az entryniz sözlüğe kapak olmuş olacaktır.

not: bu dediğimi yapabilmek için entrynizin sonuna nokta[.] koymalısınız. yoksa sözlük yemez.
çok basit bir yöntem daha; entrynizi itina ile girerken son kelimeden önce bayyaaa bir boşluk bırakıp ekle diyoruz. sözlük bırakılan boşlukları karakter yerine sayarken boşlukları bir tane boşluğa çevirip ekliyor entryi. ben en çok bu yöntemi kullanıyorum, temiz, pratik.
denetleyengillerin "hımmm bakalım neler yapıyorlarmış" diyerek zıngıl zıngıl yöntemleri öğrenmelerine ve bunlara karşı çözüm geliştirmelerine yarayan başlık.