bugün
- hangi sözlük yazarının tipini merak ediyorsunuz18
- eski nickimi özlüyor olmam6
- erkekler neden evlenmekten kaçıyor4
- sözlüğün kalitesinin artık düşmemesi5
- filistin in ermeni soykırımını tanıması28
- cumhuriyetin intikamı8
- sosyoloji okunur mu sorunsalı5
- ssilvermist'in kızıl kızlardan daha güzel olması5
- israil'in 1915 olaylarını soykırım tanıması8
- galatasaray'ın 5 fenerbahçe'nin 3 yıldızı olması4
- türk pkk sı2
- pandela9
- her evde bulunan efes pilsen bardağı10
- ermeni pkk sı2
- rum pkk sı2
- ustalara kek yapmak5
- yaşadığın şehrin turistik yerlerini gezmek5
- neden bu kadar güzelim3
- sabahın köründe siyaseti düşünen insan5
- kamos3
- 28 haziran 2026 güney afrika kanada maçı13
- velvet45
- günaydın4
- sözlük kızlarını koruma ve yaşatma derneği5
- tai lung4
- allah10
- filmlerdeki sorgu sahneleri2
- hawkgirl2
- günlerce konuşulacak bir başlık açmak3
- artemis5
- kolonya şişesi görünce içme isteği gelmesi6
- bik bik'in mutfağına konuk olmak8
- şırnak ta öğretmenin ölümü2
- yazarlara gelen son mesaj8
- yahudi pkk sı2
- deniz göktaş9
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle19
- roman düğünleri 353
- gizli oylayan melek3
- hiçbir şey bilmeyip üst kademede çalışmak3
- türklerin her ırkı türk sanması10
- takip ediliyorum hissi3
- yaz sıcağında ayakkabıya sakız yapışması4
- sadece erkeklerin olduğu ortamda espri yapmak2
- rockçılara satanist diyen mallar2
- türklerin medeniyet kuramama nedeni9
- çok sıkıcısınız2
- 2026 dünya kupası35
- çapkınlık dersleri2
- herkesin panik olduğu durumda cool takılan insan2
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcının çalışmalarda sona gelindi dediği dershanelerin dönüşümü için hazırlanan taslak son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde Meclise sunulacak olan taslak, dershane envanterinin çıkarılması ve paydaşlarla görüşülmesinin ardından yeniden şekillenirken dershanelerin sadece özel okula değil farklı eğitim kurumlarına dönüştürülebilmesi için de birçok seçenek oluşturuldu.
ÖZDERin önerisine MEB sıcak
Star'ın haberine göre MEBin paydaşlarla yaptığı son görüşmede ise yeni bir alternatif daha gündeme geldi. ÖZDERin öneri olarak sunduğu model, dünyada Carter Scool olarak biliniyor. Önereyi Bakanlığın da sıcak baktığı öğrenildi. Carter Scool modeli Milli Eğtiim Bakanlığı tarafından kabul görürse Türkiyede yepyeni bir dönem açılacak. Amerikada bulunan Carter Scool modeli öğrencilere ücretsiz olarak özel okullara gitme imkânı sunuyor. Bakanlığa önerilen modelin ayrıntıları şöyle:
Kalitesi düşük olan okullar
-MEB mevcut okulları imkan ve eğitim kalitesi açısından sınıflandıracak ve eğitim kalitesinde geri kalan bölgelerdeki okulları dershane sahiplerine dershaneleri kapatma karşılığında devredecek.
-Dershaneler bu okulların yönetimini ve eğitimini üstlenecekler. Öğretmenleri ve idarecileri dershaneler kendileri atayacaklar.
-Bu okullar halka ücretsiz olacak. Öğrencilerin parasını devlet karşılayacak. (Öğrencilere yıllık olarak harcadığı miktarı özel okullara verecek.)
-Bu okulların işleyiş ve denetimleri düzenlenecek ilgili mevzuatlarla yapılacak.
-Milli Eğitim bu okullardan kendi personelini çekip diğer okullara ya da yeni açılacak okullara kaydıracak.
Düşük gelirliye özel imkan
Sunulan önerinin kabul edilmesi ve taslağa konulması durumunda ise maddi imkâna sahip olmadığı için özel okula gidemeyen öğrencilere özel okul yolu açılmış olacak. Aynı zamanda öğrencilere sunulan imkânlarda artış gerçekleşerek maddi imkânlar yüzünden oluşan eğitim farklılığı sona erecek. Dershane temsilcileri bu durumu hem devletin elindeki okulların kaletisinin artırılması hem de dershane sahiplerinin altından kalkamayacağı yeni okul inşaatı zorunluluğunun da çözümü şeklinde savunuyorlar. Öneri hayata geçerse, dershane sahipleri devralacakları devlet okullarını elden geçirdikten sonra, kendi müdürleri öğretmenleri ve eğitim kadrosuyla işletecekler.
Kaynak: Star
ÖZDERin önerisine MEB sıcak
Star'ın haberine göre MEBin paydaşlarla yaptığı son görüşmede ise yeni bir alternatif daha gündeme geldi. ÖZDERin öneri olarak sunduğu model, dünyada Carter Scool olarak biliniyor. Önereyi Bakanlığın da sıcak baktığı öğrenildi. Carter Scool modeli Milli Eğtiim Bakanlığı tarafından kabul görürse Türkiyede yepyeni bir dönem açılacak. Amerikada bulunan Carter Scool modeli öğrencilere ücretsiz olarak özel okullara gitme imkânı sunuyor. Bakanlığa önerilen modelin ayrıntıları şöyle:
Kalitesi düşük olan okullar
-MEB mevcut okulları imkan ve eğitim kalitesi açısından sınıflandıracak ve eğitim kalitesinde geri kalan bölgelerdeki okulları dershane sahiplerine dershaneleri kapatma karşılığında devredecek.
-Dershaneler bu okulların yönetimini ve eğitimini üstlenecekler. Öğretmenleri ve idarecileri dershaneler kendileri atayacaklar.
-Bu okullar halka ücretsiz olacak. Öğrencilerin parasını devlet karşılayacak. (Öğrencilere yıllık olarak harcadığı miktarı özel okullara verecek.)
-Bu okulların işleyiş ve denetimleri düzenlenecek ilgili mevzuatlarla yapılacak.
-Milli Eğitim bu okullardan kendi personelini çekip diğer okullara ya da yeni açılacak okullara kaydıracak.
Düşük gelirliye özel imkan
Sunulan önerinin kabul edilmesi ve taslağa konulması durumunda ise maddi imkâna sahip olmadığı için özel okula gidemeyen öğrencilere özel okul yolu açılmış olacak. Aynı zamanda öğrencilere sunulan imkânlarda artış gerçekleşerek maddi imkânlar yüzünden oluşan eğitim farklılığı sona erecek. Dershane temsilcileri bu durumu hem devletin elindeki okulların kaletisinin artırılması hem de dershane sahiplerinin altından kalkamayacağı yeni okul inşaatı zorunluluğunun da çözümü şeklinde savunuyorlar. Öneri hayata geçerse, dershane sahipleri devralacakları devlet okullarını elden geçirdikten sonra, kendi müdürleri öğretmenleri ve eğitim kadrosuyla işletecekler.
Kaynak: Star
cemaat ister hükümet yapar.
Değişik bir uygulama ve Erdoğan'ın cemaatten kaybettiği oyları başka yerden kazanmak için yapmış olduğu bir uygulama. Fikir ve görüşleriniz önemlidir. Bence iyi bir uygulamaya benziyor.
Not: Ben bir sosyalistim. Ve bu şekilde bir sistemin gelmesi hem işsiz öğretmenler için hem de dershanelere para vermeyen öğrenciler için güzel bir uygulamadır.
Not: Ben bir sosyalistim. Ve bu şekilde bir sistemin gelmesi hem işsiz öğretmenler için hem de dershanelere para vermeyen öğrenciler için güzel bir uygulamadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar