bugün

çayırkuşundan bir şarkı”...

edebiyat dergilerindeki güzel yazı ve röportajlarından tanıdığımız, editör şeyma subaşı yönetiminde 'edebiyat duyargalı' yetkin bir ekip tarafından çıkarılan 3 aylık edebiyat dergisi. nisan 2016'da raflarda yerini aldı.

hayırlı olsundur.

derginin şimdiki satış noktaları ise şöyle:
istanbul:
üsküdar’da; asitane kitabevi, iskele bayii, kaknüs yayınevi, h yayınları.

fatih’te ağaç kitabevi, inkılap kitabevi, bilim ve sanat vakfı,

sultanahmet’te tyb istanbul şubesi,
beyazıt yumni iş merkezi’nde mekan kitabevi ve kitap rengi kitabevi’nde.

aynı zamanda istanbul 29 mayıs üniversitesi kütüphanesi’nde ve isam’da ve en merkezi kitabevlerinde...

bûtimar edebiyat dergisi yayın hayatına, bahar 2016 tarihli ilk sayısı ile başladı.

üç ayda bir yayınlanacak olan dergide kimler yok ki;
“editörden” isimli giriş yazısında şeyma subaşı’nın heyecanı açıkça belli olurken, aynı zamanda gökhan özcan’ın arka kapaktaki yazısı dergi ekibinin düşünceleri hakkında fikir veriyor. derginin genel yayın yönetmenliğini ise ayşe sadiye doymuş üstleniyor.

ismail canbulat’ın “büyük halamın tahta bavulu” isimli hikâyesiyle açılan dergide, hale eştürk, ”sabırsız akıl kalpsiz düşünür, düş ise akla kalbi düşürür”, ayşe sadiye doymuş “hızır(a.s)’ın deldiği gemiler” ve şeyma subaşı “insanlık öldü mü?” adlı hikâyeleriyle katkıda bulunuyorlar.

deneme
bölümünde caner almaz “vasıfsız keder”, serap aslı araklı “beş şehir güzellemesi” ile karşımıza çıkıyor.

şiir
bölümünde hatice algın hatipoğlu, leyla marankoz doğramacı, tuğba çelikkaya, zehra adalı ve oğuz ertürk isimleri yer alıyor.

şiirlerin hikâyesi”nde
mustafa özçelik’e “ellerimde bir demet karanfil” adlı şiiriyle alakalı sorular yöneltilirken, ayşegül genç, hasan bozdaş, zeki bulduk, mehmet akıncı, nermin tenekeci ve güven adıgüzel akıllarında en çok dolanan mısraları belirtmişler.

derginin ilk sayısında en çok dikkat çeken bölüm,
şeyma subaşı’nın türk hikâyeciliğinin önemli ve usta ismi mustafa kutlu ile gerçekleştirdiği söyleşi ve kutlu’nun ya tahammül ya sefer adlı eseri ile alakalı hazırlanan dosya. dosya konusuna ise yunus emre tozal, cahit çollak ve yine şeyma subaşı katkı sağlamış.
kutlu’nun portre çizimi zehra kaki’ye, derginin dikkat çekici tasarımı ise rümeysa temiz’e ait. m. ahmet demir de dergide “sınırları kaldırmak” adlı çizgisiyle yer alıyor.

mustafa kutlu’nun söyleşideki ifadelerinin türk edebiyatında anlamlı bir yerde duracağını ümit eden ve buna gönülden inanan dergi ekibi, sinema ile alakalı da bir bölüm düşünmüş.

yedinci sanat
isimli bu köşede tuğba kozan, neşeli günler filminden bahsediyor.

hatırı sayılır bir bölüm, bir mektep görevi gören yedi iklim ve ali haydar haksal için ayrılırken, bu bölüme çağla göksel çakır, suavi kemal yazgıç, hatice çay, ömer hatunoğlu, ibrahim eyibilir, berat bıyıklı, selvigül kandoğmuş şahin, muhammed cemal ünal ve sümeyye şeker katkıda bulunuyor.
soruşturmanın başında üstad hasan aycın’a ait bir çizgi mevcut.

veda edenler”de
ise ölüm yıldönümü olan önemli isimler ve özellikle de kültür-sanata gönül vermiş insanlarla alakalı yazılar yer alıyor. ilgili bölümde mahmut bıyıklı manidar yazısıyla fethi gemuhluoğlu’na değinirken aynı zamanda kâmil büyüker de ömer lütfi mete hakkında yazmış.

dergideki son bölüm olan “yeni kitaplar”da taner sarıtaş, mustafa kutlu’nun “hesap günü” isimli eserine, şeyma subaşı da son dönemin dikkat çeken hikâyecilerinden osman cihangir’in “hiçbir zaman yeterince deliremeyeceğiz” isimli kitabına değiniyor.

sosyal medya hesapları ve iletişim:
facebook
twitter
iletişim: butimardergi@gmail.com
Özene bezene yapılmış bir dergi. Alın okuyun.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar