bugün

yaratılışçıların zırvalarından biri. bir diğeri ise;
(bkz: senin deden maymun muydu)
bu mükemmel düzen içinde açlıktan gebermekte olan etiyopyalı çocuğun karnını doyurabilecek bir terane.
öncelikle birkaç örnekle mevzuyu açıklama ihtiyacı hissettim. ha bu arada unutmadan, etiyopyalı aç çocuk zaten insan tesadüf oluştuğundan beri var değil mi sevgili arkadaşlar? yani insan müdahalesi olmadan...

çok basit bi konudan giriş yapalım: su. bildiğimiz su, şaşırmaya gerek yok.

su, öyle bir yaratılmış ki diğer maddelerin aksine, sıvı hali katı halinden daha yoğun. bu sayede kışın, balıklar donmadan yaşayabilmekte suda. hatta buz tabakası bir yorgan görevi görmektedir orda. madem her şey tesadüf, o kadar maddenin içinden neden su?

bildiğimiz üzere tüm maddeler atomlardan oluşmuştur. bir maddede milyonlarca atom bulunmakta. o küçücük atomun bir protonuyla oynadığımzda, binlerce kişinin ölümüne sebep olacak bir güç açığa çıkıyor. eğer evren tesadüfen olmuş olsaydı, dünya üzerinde sürekli bu patlamalardan olmaz mıydı? hadi sürekli olmasın en azından yılda 1 kez olmaz mıydı?

şimdi olmazdı falan diyerek çocukça tartışmaya devam etmeyelim.

örnekleri fazla detaya inmeden anlattım. eğer belli bir seviye eğitim aldıysanız, bu örnekleri detaylandırabilirsiniz.

şimdi böbreğe bakalım.

2 tane küçük organ çalışmadığı zaman, insan diyalize bağlı kalıyor. haftada 2-3 kez orada zaman geçiriyor. hiç imkan var mı ki bu organlar tesadüfen böyle yerleşti de insan sorunsuz hayatını devam ettiriyor?

şimdiyse farklı bir yerden bakalım.

bir an düşündük. haşa allah yok, her şey kendiliğinden oldu. o zaman kafadan uydurulan namaz nasıl bu kadar mükemmel olabilir? şimdi düşünüyorsun namazın neresi mükemmel? hemen izah edeyim:

--spoiler--
1 Namazda yapılan hareketler hafif olduğundan kalbi yormaz Ve Günün değişik saatlerinde kılındığı için insanı devamlı zinde ve dinç tutar

2 Namaz sebebiyle başını günde seksen defa yer koyan bir kimsenin beynine ritmik olarak kan fazla ulaşır Bu yüzden beyin hücreleri yeterince beslendiğinden, Namaz kılanlarda hafıza ve şahsiyet bozukluklarına daha az rastlanır Bu insanlar daha sağlıklı bir ömür geçirirler Bu gün tıpta "demans senil" bunama hastalığına uğramazlar

3 Namaz kılanların gözleri, muntazam olarak eğilip doğrulmaktan dolayı, daha kuvvetli kan deveranına malik olur Bu sebeple göz içi tansiyonunda artma olmaz ve gözün ön kısmındaki sıvını devamlı değişmesi temin edilmiş olur Gözü "Katarakt" veya "Karasu" hastalığından korur

4 Namaz kılmaktaki izometrik hareketler, midedeki gıdaların karışmasına, safranın kolay akmasına ve dolayısıyla safra kesesinde birikinti yapmamasına, pankreastaki enzimlerin kolay boşalmasına yardımcı olacağı gibi, kabızlığın giderilmesinde de rolü büyüktür Böbreğin ve idrar yollarının iyice çalkalanmasından, börekte taş oluşumunun önlenmesinde ve mesanenin boşalmasına da yardımcı olur

5 Beş vakitte kılınan namazdaki ritmik hareketler, günlük hayatta çalıştırılamayan adale ve eklemleri çalıştırarak artoz ve kireçlenme gibi eklem hastalıklarını ve adale tutulmalarını önler

6 Vücut sağlığı için temizlik muhakkak lazımdır Abdest ve gusül, hem maddi hem de manevi bir temizliktir işte namaz temizliğin ta kendisidir Zira hem bedeni hem de ruhi temizlik olmada namaz olmaz Abdest ve gusül, bedeni temizliği sağlar Namaz ibadeti insanı ruhen ve bedenen temizlemiş dinlendirmiş olur

7 Koruyucu hekimlikte belirli zamanlarda yapılan beden hareketleri çok mühimdir Namaz vakitleri, kan dolaşımını tazelemek ve teneffüsü canlandırmak için en uygun vakitlerdir

8 Uykuyu tanzim eden en önemli unsur namazdır Hata vücutta biriken statik elektriklenme, secde yapmakla topraklama yapmış olur yani statik elektrik boşalır Böylece vücut tekrar zindeliğe kavuşur
--spoiler--

bu kadar yararı olan bir şeyi de bir insan kendisi uydurmuş olamaz heralde 14 asır önce. demek ki bunları yaratan bir ulu yaratıcı ve onun elçisi var ki bu mükemmel sistem meydana gelmiş. kainatın doğal halinde, insan eli değmeden hiç bir kusur yoktur.

şimdi bazı kendini zeki sananlar, "ya sakat doğan çocuklar nolcak?" diyecekler. hemen açıklayalım:

bir anne hamileyken, bir sürü zararlı ışınlara maruz kalmakta ve bu ışınlar genlerin yapısını değiştirmekte. bu yüzden sakat çocuklar doğmaktadır.

bak allah ın kendi düzeninde hiçbir sıkıntı yok. ama araya insan girince mükemmel sistem bozuluyor.

artık hala allah yok, her şey tesadüf dersen; sagopadan enfes bir söz söylemek istiyorum: "bana mı kaldı ayakları yoldan kaymışların tasası"
stv klişesidir. bir başkası için:
(bkz: tüm bunların bir yaratıcısının olmaması mümkün mü)
(bkz: bu mükemmel allah kendiliğinden olmuş olabilir mi)*
insan hayret ediyor. tabiki kendiliğinden olamaz.
Bilmiyorum demek çok mu zor diye karşıladığım soru. Lan her şeye bi şapka uydurup peşinden beş vakit eğilip kalkmanın da manası yok ki anasını satayım.
Kendiliğinden oluşmuştur. Ayrıca mükemmel olduğunu kim söyledi? bir gök taşına bakar insanlığın yokoluşu.
Gercekten duzen cok acayip. Dogadaki uyum mukemmel. Agactaki bir meyvenin bile senin vucuduna faydası var.
Matematiksel olarak %50 dir. inanç olarak kendiliğinden oluşmamıştır. Bu durum insanın dinleri geçerli kılmasına ve kendini özel hissetmesine neden olur. (bkz: evrende toz kadar olan insanın kendini özel bir canlı hissetmesi)
Bence olamaz bir yaratıcı olmalı bunca şey kendi kendine var olmuş olamaz.
bir oluşturucu bir üretici olmadan hiçbir nesne topluluğu veya zerre asla hareket dahi edemez.

rüzgar esmezse yaprak kımıldamaz.
cevap veriyorum, olabilir.
bir soru cümlesi.
Imkânı yoktur akıl var mantık var arkadaş bu Kadar harika çalışan bir sistem nasıl kendi kendine oluşur. Hayatında doğa yüzü görmemiş herşeyi kitaplardan bilgisayardan öğrenmiş insanlar anca bu sistemin kendiliğinden oluştuğuna inanır. Halbuki çıkın şöyle doğaya börtü böceğe bakın anlarsınız gerçeği. Mesela bir sigara için dumanına bakın o duman neden yukarı yükselir ya yükselmeseydi çok basit birşey dünyayı yaşanmaz hale getiriyor. Yani herşey bizim yaşamamız için hazırlanmış gibi hatta gibisi fazla.
Evrende tesadüflere yer yoktur .Çevremizde hersey belli bi oluşumdan ibaret olması, en büyük kanıttır.
Taş çatlasın 6-7 yaşlarında bir çocuğun sorabileceği soru.. Yok anlamıyorum başka bir ihtimal olamaz , yetişkin bir bireyin en basitinden kendisinin nasıl oluştuğunu bildiği halde böyle bir soruyu sorabileceğine inanmak istemiyorum!!
acaba mükemmel bir sistemde aptallar olabilir mi?
mükemmelik diye bir şey yoktur, tesadüften sonrasını hedef alıyorsunuz siz.
eğer 4 bacaklı, götünden nefes alan bir canlı olsaydın ve yaşadığın evrende karbondioksit solusaydın yine mükemmel olurdun.
bu tamamen uygunlukla alakalıdır. olasılığın mantığında bir delik var düşün bin tane bilye atıyorsun ve biri geçiyor. eğer mükemmel olsaydın bin tane bilye atmaz o deliğe uygun bilyeyi atardın sadece. evrende böyle bir durum yoktur, trilyonlarca olasılık vardır, ve mükemmelik denen şey bu olasılıkların iradesiz biçimde birbirine denk gelmesidir.
bir gün tek bir kolunu, bacağını ya da gözünü yitirirse mükemmelliğin varolduğunu anlayacaktır bazı sözlük yazarları. Şükür her daim şart.
Karşıt olarak bu mükemmel sistemi yaratan varlık kendiliğinden oluşmuş olabilir mi diye sorulması gerekir.
bu kadar mükemmel bir sistemi yaratabilecek bir güç, kadının saçının teliyle mi uğraşır bu da bizim sorumuz olsun.
3/2 si su olan sisteme insanın yaşaması için mükemmel diyorsan evet! Daha volkan yanarsag ve depremleri, hatta yırtıcı hayvanları saymıyorum.
olabilir.
en son izlediğim film (bkz: i origins)
bir bilim adamının tanrıya inanmaya başlamasını konu alıyordu özetle. en azından benim filmden aldığım bu oldu.
üstüne derinlemesine düşünülmesi gereken bi konu.
Olabilir.
yurdum ülkesindeki mükemmel sistem tabi ki kendiliğinden olmuş olamaz.