bugün

O kadar rock dinlerim çeyrek asırdır...

Bir ben ısınamadım şu queene.
Tüm zamanların en güzel şarkılarından biri.
Bu şarkıyı anlatmaya, övmeye kelimeler yetmez. Queen'in diğer şarkılarından çok sıyrılıyor. En sevdiğim yeri "mama oooh, i don't wanna die, i sometimes wish i'd never been born at all" kısmı aşırı duygu geçiriyor ve aynısını düşünürüm her zaman çok iyi yakalıyor beni. Şarkının övmek istediğim başka kısmı ilk yarısının duygusal ikinci yarısının gaz olması belki de bu tarzın öncüsü olabilir ben bayılırım yarı duygusal yarı gaz şarkılara. Örnek vermem gerekirse: Avenged Sevenfold - Buried Alive, Dream Theater - Fatal Tragedy.
abartılmış bir şarkıdır. kimse kusura bakmasın.
2008 haziranından beri 13 seneden fazladır yazmayan bu yazarın ardında bıraktığı 4600 küsür entrysi vardır.
filmi 3. defa izledim dün akşam. Rami Malek performansına ve benzerliğine yine hayran kaldım.
görsel
Mükemmel bir parçadır her gün en az 3-4 defa dinlerim!
Kâh güldüğüm kâh ağladığım biricik queen şarkısı. Lise yıllarımdan üniversite yıllarıma kadar kahrımı çekmiş halimden anlamıştır.

" Bazen hiç doğmamış olmayı diliyorum."
harika bir film, iki kez izledim. izlemeyen varsa hemen izlesin.

ismini bu güzel şarkıdan almış olan bohemian rhapsody filmi;

yönetmenliğini bryan singer'ı
n yaptığı ve bu guzel şarkının yaratıcısı freddie mercury'nin hayatının anlatıldığı 2018 abd çıkışlı biyografik sinema filmi.

edit : fakat bu kizce de muhteşem seslendirmiş parçayı.
başarılı bir cover'ı için:
https://www.youtube.com/watch?v=UdIxYKDDc2g

edit: kızımızın adı J.Fla arkadaşlar. eğer sevdiyseniz şarkı bittikten sonra kapatmak yerine youtube'un sizi diğer cover'larına da götürmesine izin verin.
görsel
dünyanın en güzel 3 şarkısından birisi.
iki kadeh içince freddy'den güzel soyleyebiliyorsan işte meydan işte sahne. Ses ekleme fasilitesi var sözlükte. Bekleriz.

Çok boyutlu ve uzun bu Şarkının bazı kısımlarını sevmesem de bazı kısımları efsane.

Filme gelirsek daha önce hayatı hakkında bilgi sahibi olmayan biri olarak beğenmiştim.
iki kadeh içince freddy'den bile daha iyi söyleyebileceğiniz şarkı.

if i'm not back again this time tomorrow
carry on carry on.

bu kısmı o kadar içli söyledim ki neşeli olmasam ağlardım.
Bismillah, bismillah, bismillah.
queen dinlemeyenleri bile bir noktadan yakalayabilecek, rami malek'in diğer performanslarını izleyenlere ne olmuş bu adama dedirtecek, efsanevi film.
Filmi beğenmedim.

Ben bir eleştirmen değilim elbet ancak f.mercury nin hayatını, queen in tüm hikayesini bildiğimden bana yavan geldi.

Başrol oynayan arkadaşa lafım yok. iyi çalışmış.

Ancak michael jackson ya da f.mercury gibi efsanelerin filminin çekilmesi yasaklanmalı. Onlar gerçekten de öylecene durmalı, bızıklamayın.
film olanı; elindeki malzeme, efsane freddie mercury ve koskaca queen düşünülünce vasat altı bir yapım. rami malek de freddie mercury'nin o ışıltılı karizmasını yeterince verememiş malesef. biyografi filmi çekmek de o filmde başrol oynamak da esaslı iştir. tabii hollywood işi olunca bir festival filmi derinliği ve şiirselliği beklemiyoruz ama yine de böylesi bir efsaneyi ve böylesi özel bir grubu anlatan filmde biraz daha özen söz konusu olabilirdi. uzun lafın kısası klasik bir hollywood pop corn filmi, queen'in bir tek parçasının verdiği duygunun yarısını iki saatte veremeyen bir yapım.
tabii bir maradona by kusturica performansı beklemiyoruz ama bu kadar da sabun köpüğü bir film hiç yakışmamış queen adına.

misal; star wars serisinin yıllar sonra gelen hollywood yapımlarının ilki olan the force awakens feciötesi bir hayal kırıklığı yaşatmıştı ya sonraki seneki rogue one kalitesi ile gönlümüzde yerini almış, the last jedi ise rogue one'a yaklaşamasa da bazı sahneleri dolayısıyla gidiş yolundan geçere yakın not almıştı. ama bohemian rhapsody bir force awakens bile değil. anca queen ve freddie mercury'i hiç duymamış insanlara queen hakkında çok sınırlı bir bilgi ve müzikal ton verebilir. queen ve film severlere verebileceği tek şey zaman kaybı.
Şarkının en can alıcı kısmı kesinlikle "i sometimes wish i'd never been born at all". Ben de doğmamış olmayı dilerdim, o yüzden tam beni anlatıyor. Dünyanın en iyi 3 şarkısından birisi.
7 yaşımdan bu yana heavy metal ve rock müzikle dip dibe yaşamış fakat Queen'in nedense öyle çok hayranı olamamış biri olarak, hem grubu biraz daha tanıyabilmek, hem de eski hatıraları canlandırmak için dün itibariyle izlediğim şaheser mahiyetinde bir film.

Freddie Mercury'yi oynayan Rami Malek rolüne kendini fevkalade vakfederek çalışmış, benimsemiş ve başarılı bir şekilde üstesinden gelmiştir.

Hakikate bağlılık nazarında da film, fena sayılmayacak doğrulukta vakaları anlatabilmiş, Queen'i ve Freddie Mercury'yi hiç bilmeyen birine, filmi izledikten sonra ana hatlarıyla öğretebilecek kısa bir biyografi olarak tezahür etmiştir.

Eşcinselliğin bir propaganda unsuru olarak gözümüze gözümüze sokulduğu şu dönemde, filmde Freddie'nin eşcinsel temayüllerinden bahsedilirken korktuğum başıma getirilmemiş ve Freddie'nin gay sahneleri, büyük efsanenin hususiyeti ve şahsiyeti rencide edilmeden sathen işlenerek en iyisi yapılmıştır.

Beni ve diğer tüm izleyenleri en çok tesir altında bırakan tarafı ise, queen'in 1985'te iştirak ettiği ve aynı zamanda freddie'nin gruba dönüşünün remzi mahiyetindeki live aid konseridir. Sahnenin, dekorasyonun tıpatıp benzerliği ve rami malek'in freddie'nin hareketlerini birebir canlandırması filmi efsane kılmak için yeter de artar diyebiliriz.

Bir ömrü 2-3 saate sığdırmaya çalışma gayretinde bazı şeylerin noksan kalması kaçınılmazdır. Şüphesiz bu filmin de, 45 yıllık bir vokalist ve 20 küsur yıllık bir grubu işlerken eksik tarafları, anlatması gerekip de anlatamadığı birçok şey mevcuttur. Filmin hikayesini derleyen ve kağıt üzerindeki teferruatları görsele aksettirmeye çalışan ekibin nazarından bakıldığında ben bohemian rhapsody'yi gayet olmuş bir film olarak tasvir edebiliyorum.

izlemeyenlere tavsiye ederim.
film olanı brain may' e brain may' den daha çok benzeyen oyuncu arkadaş ve müzikleri ( çünkü ona müdahale edemişler, materyal queen) dışında cidden hollywood sıçmığı olmuş yine. dramatikleştirmek adına yapılan tarihsel oynamalar, freddie mercury i yalnızca şarkıcıdan ibaret göstermeler, mary austin' in baya bildiğin yan rol olarak kalması, prenses diana ve elton john' un adının dahi geçmemesi, freddie' nin new york dönemi vs vs bi ton şey sıralanır ki zaten insanlar bir çok mecrada sıralamış. rami malek içinse; bütün filmi iki kere izledim ve rami sen haksızsın ibne, sana laflar hazırladım ama yazmaya üşeniyorum. amk yerinde twilight' ta yan rolden öteye gidememiş bi alagavat dışında birini bulamadınız mı? tamam tip ok, gözle iletişim başarılı ama bu ibne freddie mercury' i canlandıracak. Freddie mercury. adamlar wembley stadının birebir replikasını yapmışlar, bu amk evladı saçını bile uzatmamış. neyse queen benim dahil olduğum büyük bir çoğunluğa göre gelmiş geçmiş en iyi müzik grubudur ama herkes için bişeyler ifade etmek zorunda değil. sadece benim için hayal kırıklığı oldu. 85-91 arasını ise filme koymama sebepleri freddie mercury' nin özel yaşamına saygı göstermekmişmiş. neyse amk ya bunu izleyeceğinize açın freddie mercury biyografisi okuyun diğer sekmeye de live aid 85 in canlı kaydını açın. yakında micheal jackson için de bir film gelecek ve biz daha çok iğreneceğiz.
4 oscar almış muhteşem film.