bluetooth, sabit ve mobil cihazlar arasındaki iletişimde kablolara duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran, veri ve ses iletişimini kolaylaştıran global bir standarttır.son çıkan cep telefonlarında artık sıradan bir özellik olarak kullanılabilir.
çok işe yarayan süper bi olaydır takarım kulaklığı giderim mutfağa yaparım yemeğ,imi telefonu arayıp durmam çalınca basarım kulaklığa konuşurum
ama işte mesafeyi duvarlar biraz düşürüyo...bizde duvarları kırdırırız dimi?
aşkların yalan olduğu yer.
ilk başta adını duyduğumda afalladığım ama sonra ne işe yaradığını öğrendiğimde vay be sonunda oldu işte aradığım buydu dediğim mükemmel teknoloji ötesi buluş.100 metreye kadar bile veri alış verişi yapabiliyosunuz
hatun ayarlamak içinde işe yaradıgı söyleniyor ama denemedim.
bu çubuğu keşfeden adamı kutluyorum ama; ya kardeşim biraz kitap falan oku. dil konusunda seni zayıf gördüm.
tamam bir isim bulmuşsunda "alakaya bak çay demle" cinsinden olmuş.
belli akıllı adamsın biraz düşünsen iyi birşey bulurdun.
dün 'bilgisayarda bu özellik olup olmadığını nerden bilcaazz' dediklerinde dumur olduğum çok kullanışlı küçük bir alettir
Aslında anlamsız olarakta görünsede Bluetooth ismi Danimarka kralı Harald Blatanddan gelmektedir. Kral Blatand ülkesini yönettiği süre içerisinde, ülkesindeki insanların birbirleriyle konuşmalarını dolayısıyla yakınlaşmalarını sağlamıştır ve Danimarka ile Norveçi birleştirmiştir.

Aslında bir Viking olan kral Blatand'ın adı ingilizceye Bluetooth olarak geçmiş, kısa-mesafeli haberleşme sistemi fikrini ortaya atanlar tarafından bu sisteme, Kral Harald Bluetooth'un anısına atfen, Bluetooth adını vermişlerdir.

insanların birbirleriyle konuşmasını sağlayan ve Norveç ile Danimarka'nın birleşmesini sağlayan Kral Bluetooth'un adı, cihazların birbiriyle haberleşmesini ve bilgisayarlar ile telekom dünyasının birleşmesini sağlayan sistemin adıdır.
bircok erkeğin disco gibi yerlerde kız bulmak için kullandıkları alet..aynı zamanda pc den cep telefonuna program mp3 atarken kullanılan alet..
türkiyedeki kullanım versiyonu için; (#478874)
Çok kullanışlı olan ve fotoğraf çeken cep telefonlarının daha kolay kullanılmasını sağlayan süper ötesi bir şeydir.
cep telefonlarının, bilgisayarların ve diğer mobil cihazların birbirleriyle, ev ve işyerlerindeki kısa dalga kablosuz bağlantıları kullanan telefon ve bilgisayarlarla kolaylıkla bağlantı kurabilmelerini sağlamaktadır.
Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkan veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip.
(bkz: havada bulut sen bunu unut)
elektronik ortamda ses ve veri alışını kolaylaştıran belirli bir mesafe içinde çalışan cihazdır. yapısındaki elektronik sistem alıcıya sinyal yolu ile bilgiyi gönderir.
(bkz: bülüğütut)
(bkz: bülük)
bulutüs. cübbeli ahmet hoca tanımı.
adım başı açılan cep telefonu satışı, tamiri vs yapan dükkanların birinin vitrininde 'bulu tut gelmiştir' ibaresiyle yaran veri iletim sistemi.
ipodların tek eksiği. aslında olsa da ipodtan ipoda 45lik alış verişi gerçekleştirebilsek on saat pcden yükleyeceğimize.
bluetooth 2.0 versiyonuyla yaklaşık 4 mbps veri transferi yapabilmesiyle göz doldurmaktadır.
mesafeye bağlı olarak veri transferi artabilen ya da azalabilen bir teknolojiye sahiptir. örneğin cep telefonunuzdan bilgisayara veri gönderirken transfer edilen verinin gidişatını görebileceğiniz bir ekran varsa, cep telefonunuzu bilgisayardan yavaş yavaş uzaklaştırın, transfer hızının yavaşladığını görebileceksiniz..
aynı zamanda mobil telefonların dahili modem özelliği sayesinde, sanal modem görevi görerek bluetooth özelliği olan bir bilgisayarı gprs, edge, 3g ya da HSDPA aracılığıyla internete de bağlayabilmektedir. bant genişliğine bağlı olarak bağlantı hızı minimum 25 k'dır. maximum değeri ise 3g'de 400 kbps kadardır.
HSDPA bağlantı hızının 10 mbps'nin üzerinde olduğu düşünülürse bluetooth'un bant genişliği bunun ancak ~4 mbps kadarını kullanabilecektir.
Norveç ve Danimarka'yı birleştiren Viking kralının adı "Harald Bluetooth".
blueteeth'in tekilidir.
insanı felsefik olarak yoran teknolojidir, yani bir cep telefonundan diğerine bir dosya atarken resmen havada uçuyor o parçalar belki içimizden geçiyor düşündülçe delirmeye yaklaşıyor insan. *
samsung'un dijital muzik calarlarina ekledigi, ve muzik calarin headset olarak telefonla kullanilmasini sagladigi super bir teknolojidir. dahasi muzik calar ile herhangi bir bluetoohtu cihazla veri transferi yapilabilmektedir. bilgisayarda adaptor olarak widcommun xp-sp2 de pek bir sorunlu driverlari mevcuttur.