bugün

çok azdır ancak türkiye'ye göre oldukça iyidir.
insan sevdiği şeyi yaparken sayar mı ??
Okunan kitapların değeri ve kalitesine bağlı olarak 1000 kitap okumaktan daha fazla yarar sağlayabilir. Yine de az bir sayı.
bir öğrenci olarak çok rahat aştığ bir rakamdır, psikoloji, felsefe mitolojik olduğu sürece su gibi gidiyor.
Oha yirmi beş kitap. Ben yılda 4 5 zarzor okuyorum. Hatta okumuyorum onlarıda, atlaya atlaya.
Iyi bir rakamdir ancak azdir.
Yalniz buradaki insanlara bakiyorum da herkes pek bir entellektuel pek bir kitap kurdu. Sanki ortaya bir kitabi patlatsak şak şak kısaca özet geçecek. E o zaman madem herkes bu kadar okur nerde bunca cinayet işleyen hirsizlik yapan sapkınlık yapan meczupluk yobazligi kendine ilke edinmis s*k kadar akliyla verdigi oyuyla bizim gelecegimizi karartan vatandaş?
Kimse kitap mitap okumuyor hatta gazete bile okumuyor. Bir haber almasi gerekirse hemen çat internet haberciliği. Yani kisacasi hepsi bilgisayar telefon basinda makinelesmis insanlar. E haliyle kandirilmalari da kolay oluyor bunlarin. Iktidar da meydani bos bulunca ulkeyi karis karis satar da zayıflar da. Uyanin uyanin.
adamin dibidir bir sonraki hedefimdir kitap okumayanlarin kendini belli ettigi basliktir neymis kitap okumak zevksizmis ozman sen daha kitap gormemissin olasiliksiz veya aklindan bir sayi tut bunlar gibi kitap oku ozman hala ayni gorustemisin merak ediyorum ..
Günümüz koşturmacasında mutlaka zaman ayırıp kitap okunmalı diye düşünüyorum insanların yüzyıllar içinde edindiği bilgiyi, emeği yaşamadan öğrenmek mükemmel bir duygu hele o kitaplarda bizden bişeyler varsa tadından yenmiyor sonuçta ömür dediğin çok kısa her şeyi deneyimlemek mümkün olmayacak en azından okuyarak eksiklerimizi bi nebze de olsa geliştirebiliriz hem hayat görüşümüz gelişir hem kendimizi daha iyi tanımış oluruz .
Günde 50 sayfa okusanız ortalama bir kitabı (200 sayfa olan bir kitap diyelim) 4 günde bitirirsiniz.

Bu en fazla bir buçuk, iki saatinizi alır.

Senede 91 kitap civarı ediyor. Tavsiye ederim. Ben uyguluyorum birkaç haftadır. Şimdiden 11 kitap olmuş bile.
askerde 6 ayda 43 kitap okumuş biri olarak diyorum ki 25 kitap nedir yahu?? nöbette, yemek yaparken çarşı izninde samimiyetimle yazıyorum tam tamına 43 kitap okudum. ranzamın köşeleri kitaplarla doluydu. üsteğmenimiz sorardı şimdi ne okuyorsun diye. ısparta keçiborlu ilçesinin kütüphanecisi mehmet abi beni çok iyi bilir.

şimdilerde boş zamanlarımı pc başında, arkadaşlarla, kız arkadaşımla geçiriyorum. 3 aydır şeker porkalını bitiremedim. ah ah insan zora kalınca isteyince yapıyor.
Ayda iki kitap okuyarak toplam bir kitapla kaçırdığım güzel alışkanlık.
görsel
Avrupa ortalaması 12'ydi sanırım. Yılda 25 kitap idealdir eger ögrenciyseniz veya calısıyorsanız tabii ki. Ama kanımca sayısı kadar icerik de onemli. Günümüzde o kadar boş kitaplar cıkıyor ki insan okudugu saatlere uzuluyor. Neyse ki ne okuyacagımı ıyı biliyorum.
Olması gerekendir. Ama benim gibi salaklar kitaptan uzak dururlar sosyal medyada, sözlükte klavye eskitirler.

Hedefimde deli gibi kitap okumak var. Ülkece kitap okumadığımız için cahil kalıyoruz ve mal mal dolaşıyoruz.
benim için kusursuzdur. hayatımda 1 roman bile okumadım inanabiliyor musunuz?
çok mutsuzum bu yüzden. çok cahilim ve buna dur demem lazım. hayvani derecede dizi, film hastasıyım. 150-200 arasında dizi izlemişliğim var yabancı 2000den fazla film var. kitap okumak istiyorum ama şu film hobim gibi yer ettirebilmem gerekiyor. onun içinde başlamam gerekiyor. o kadar cahilim ki "genius" dizisini duyar duymaz kooştum. abi okuyamıyorum bari izleyerek bilgi edineyim dedim. iyi de oldu. güzel dizi kaçırmayın. albert einsteini anlatıyor.
neyse arkadaşlar bir gün "tarih ve coğrafi kitapları okuyarak başlayacam bu cahillikten çıkma oluşumuma"
inşallah 2 ay sonra hadi bakalım.
tarih veya coğrafik bilgiler üzerine ya da genel kültür üzerine çok iyi kitap bilen varsa bir pm kadar uzağım.
araştırmadım şahsen ama okuyanlardan kaliteli yoruma açığım.
cahil yaşadım şu yaşa kadar düzelmek istiyorum :/
işsizliğin tanımı.
Daha evvel yazdım bununla ilgili gene yazayım. Ortalama bir kitap 250 sayfa olsa yani biz öyle kabul edelim. Bir insan evladı çok rahat günde 35 sayfa okuyarak haftada bir kitap bitirir. Ki yılda 52 kitap eder bu normal okurluktur.
iyi okurluk haftada iki ve daha fazla kitap bitirmekle mümkün.
Yılda 25 kitap iki haftada bir kitap demek bu da vasat bir okurluktur.
Kitap sayısı önemli değil bana göre. Kitaplardaki yararlı öğretileri, düşünceleri hayatına, benliğine geçirebiliyorsan, çevrene, olaylara daha farklı bi bakış açısıyla bakabiliyorsan o kitabı ancak okumuş olursun. Yoksa yılda 100 kitap oku neye fayda? Ben bu kitaptan sonra "sorumluyum" diyebilmeli insan.
gerçi 100 kişide 1 kişinin kitap okuduğu memlekette ne okusak kardır. dünyada kitaba ayrılan ücret 1,5 dolar iken Türkiye de bu miktar çeyrek dolardır. yılda ortalama 1 kitap okuyan memleketim için 25 gayette kabul edilebilir.
Hic yoktan iyidir. Ama 50'ye zorlayin en azindan demek makuldur.
Mal işidir. Evet.
3 seneye 2000 küsür kitap sığdıran benim gibi bir manyak için az kelimesi bile yetersiz kalır. Ama genel Türkiye bakışı atınca çok bile kalır zannımca
az gibi sanki .
bence azdır. haa ideal bir sayı mıdır? kişinin faaliyetlerine göre değişir yoğun çalışan bir insan için gayet idealdir. fakat bir öğrenci insanın haftada 2-3 gün boş günü olan ya da günlerinin yarısı kendine kalan bir insan için ideal sayı 45 olmalıdır.
Kitap okumayı boş zaman aktivitesi olarak görenler için zordur. Herkesin sevdiği aktiviteler başka olabilir tabi. Televizyon izler gibi, sahilde gezmeyi sevmek gibi, akşam 8-9 halısaha yapmak gibi kitap okumayı da seven kişiler için her hafta bir kitap bitirmek pek de zor değildir.