bugün

Duyulduğunda ilk olarak fenni Bilimleri akla getiren sözcüktür. Ancak bilim pozitif bilimlerle sınırlı değildir. Sosyoloji, psikoloji, tarih, Antropoloji efendime söyliyim siyaset bilimi vs. bunlar da bilimdir.
Yanıldığında cezalandırılmayan şımarık çocuk.
aşkın ne olduğunu açıklarsa iyi olur.
temelinde maddeyi hedef alır ve gerçeğe ulaşmak için materyalist felsefeyi kullanır.
bir nevi gerçekçiliktir.
bütün evrenin düzenini araştırmaya kendini adamış bilinçlilik durumu. insanlığın dünyayı açıklayabildiği ve anlayabildiği durumların toplamı.
insanlığın yeni ve global dini.

thomas khun'dan immanuel kant'a, paul feyerabend'den david hume'a, imam gazzalî'den imam rabbanî'ye kadar birçok düşünce adamının iddia ettiği gibi, insanın aklını tanrı ilan etmesinin diğer adı bilimdir. bir kilisedir; rahipleri ve mitolojileri vardır, belli bir paradigma çerçevesinde hareket ederler. bu kilisenin memurları birilerinin maşalarıdır, fonları verenlerin kuklalarıdır. yerleşik inanca (paradigmaya) meydan okuyanları dinlerinden ''bilim düşmanı'' nidalarıyla atar ve aforoz ederler. (kâfir sıfatına pek benziyor)

evet, kabul etmek belki zor ama bu iş böyledir. ey zındıklar! bilimin, liberalizmin ve pozitivist materyalizmin hâkîm ve azîz olan kilisesine, yeni tanrısına koşun!

yoksa kâfir olursunuz...
Her şeye bir açıklaması vardır dinde ''Allah böyle istedi'' der geçersiniz.
her ne kadar gelişse bile yine de bu insanlık için yeterli olmuyor. ucundan biraz araştırınca hemen içine çekiyor insanı. olabildiği kadar çok ilgilenilmesi lazım.
geçerliliği kabul edilmiş sistemli bilgiler bütünü.
türkiye'de git gide önemini kaybetmiştir. artık bilim denilince akla televizyonlardaki "piramitlerin sırrı" ya da "uzaylı gerçeği" gibi konularla bezeli programlar geliyor.
Islamiyetin engel olduğu bilgi topluluğu.
Hristiyan toplumlar uzaya giderken ya da atomu parçalarken müslüman toplumlar zikirmatik ve namaz kılan seccade yapıyor.
Turkiye'de "ne bilim" seviyesindedir.

(bkz: ol dedi oldu)
Aklın ve mantığın kusursuz buluştuğu noktadır!
gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla uyuşmak zorunda olmayan uçsuz bucaksız bir deniz şeklinde cevaplanası soru. ama küçükken "ulan her şeyi bulmuşlar, biz ne bulacaz" demişliğimiz oldu.
Bilinmeyenleri bilen daldır.
bir bilgi edinme disiplinin adı.
domatesin sebze mi meyve mi olduğuna karar verememektir.
beşeri bilimler ve doğa bilimleri diye ikiye ayırmak gerekli. beşeri bilimler sosyoloji ,tarih vs. doğa bilimleri fizik kimya ,biyoloji. bilim denilince hepimizin aklına doğa bilimleri geliyor tabi.

doğa bilimleri : insan zihninin doğayı anlama çabasından hareketle doğadaki olguları deney-gözlem ve analizle irdeleyip sonuca ulaşma sürecinin tamamı diyebiliriz.
son tahlilde,ahlaki değerlerden özerk olarak düşünülmemesi gereken şey.

kontrolsüz olunca, bilimin bazı yerlerde insan varlığına, sağlığına, ahlakına da zararı olabilir.
gün geçtikçe gelişen ve hayatı kolaylaştıran olgu.

cevabını bulamadığımız binlerce sorunun asıl cevap anahtarıdır.
Ateist e göre sadece islam i reddedip darvin teorisine inanmaktır.
malazgirt40 sikmiş dağılın. *
evrenin sert ve yumuşak kanunlarının geneline verilen isim.
Yaşamayan "Bilgi" de "Bilim" de ölüdür; bilgiyi yaşatan ise öğrenenlerin ona kattığı ve kazandırdığı anlam ve kavramdır...
Şöyle birşeydir:

https://www.izlesene.com/...ogretmeni-soyundu/8877492#
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar