bugün
- habire1219
- silvermist9
- habire12nin çaylak olması5
- türkiye solunun en büyük sorunu6
- hiç kimse fikirleri yüzünden hapis yatmasın8
- sersem herif5
- hz isa'nın fiziksel annesi ve babası yoktu11
- dinler tarihi5
- karşıyaka dan bayraklı ya yürümek4
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- gammaz çetesi8
- g i l d e d l i l y3
- hoşlandığın kızın komünist çıkması4
- sarapci koala63
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri23
- tribünlerde apoya küfür edilmesinin yasaklanması6
- ben geldim naneler13
- basmane tren garı3
- motorine 8 24 tl zam gelmesi5
- mantı8
- maşa ile koca ayı online3
- imbat3
- şeyhine sakso çekip şeriat isteyen tip7
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı8
- çikolatalı kek4
- ben sizin anonim11
- deli sikince yapılabilecek çılgınlıklar3
- bostanlı dan karşıyaka ya sahil boyu koşmak3
- akpartililerin apo sevdası5
- sözlükte kıskançlık oluyor hissi7
- özgür özel'in önder sav ile yan yana gelmesi2
- renkli rüyalar oteli2
- mavibahçe alışveriş merkezi2
- atrahasis2
- bugün kendimi x gibi hissediyorum2
- sözlükte en çok kıskandığınız yazar9
- guendouzi ve greenwooda uefa disiplin süreci6
- hoşgörü paradoksu2
- sonbaharda yapılacak en iyi şey5
- allah'ın homo sapiensi çamurdan yaratması4
- menderes in tarihi cami kıyımı2
- beni ne kadar seviyorsunuz4
- insan olmaya ceyrek kala15
- şeriatçıların konserleri yasaklatması6
- kıskançlık krizi geçiren kadına yapılacak müdahale8
- necip fazıl kısakürek3
- ahmet davutoğlu'na soruşturma açılması10
- vexillarius the slayer6
- slip mayo giyen erkek5
- üçkuyular dan çeşme ye bisiketle gitmek2
yahudi asıllı jazz klarnetcisi. ırkcılığa olan nefretinden ötürü zencilerin tekeline girmiş jazz da kendini kabul ettirmiş ender beyazlardandır. tabı bunda yeteneğinde büyük etkisi vardır. King of Swing", "Patriarch of the Clarinet", "The Professor", "Swing's Senior Statesman" gibi lakapları vardır. 13 hazıran 1986 yılında ölmüstür.
benjamin david goodman (benny) 1986 new yorkta ölmüs swing döneminin en önemli üc dört big band orkestra liderinden biridir ve gelmis gecmis en önemli jazz klarnetcisidir. 1930 larda amerikada yasanan swing müzik patlamasini yaratmis adamlardan biri olan goodman, salonlara toplanan beyaz genclerin cilginca zenci müzigi dinlemesini ve dans etmelerini insanlara kabul ettirmek icin hayli ömür tüketmis bir kisidir. bu nedenle, Rock´n Roll döneminin bir ön cagi seklinde yasanan 30 lar amerikasinin swing döneminin kahramanlarindandir. New yorkdaki Carnigie Hall konserleri günümüzde dahi tekrar tekrar düzenlenip yayinlanmaktadir. Goodman, Artie Shaw, Duke ellington ve count Basie gibi jazz müziginin senfonik, notali ve big band´in cok sesli sistemine oturmasi icin teknik bir gayret sarfetmistir. nitekim kendisi ileri düzeyde klasik müzik bilgisine de sahiptir.
1955 yilinda hakkinda cekilmis olan "the benny goodmann story" isimli filmde bu cabalari net olarak hikaye edilmis ve izleyiciye sunulmustur.
hakkinda en cok kitap yazilmis olan jazz müzisyenidir ve ayrica bütün notalari ve besteleri düzenli olarak yayinlanmistir.
"the king of swing" olarak anilan goodmann´in peggy lee ile birlikte bir kaydi icin :
http://www.youtube.com/wa...p;mode=related&search=
1955 yilinda hakkinda cekilmis olan "the benny goodmann story" isimli filmde bu cabalari net olarak hikaye edilmis ve izleyiciye sunulmustur.
hakkinda en cok kitap yazilmis olan jazz müzisyenidir ve ayrica bütün notalari ve besteleri düzenli olarak yayinlanmistir.
"the king of swing" olarak anilan goodmann´in peggy lee ile birlikte bir kaydi icin :
http://www.youtube.com/wa...p;mode=related&search=
swing kralı,klarnet ustası.plakları 2.dünya savaşında yasaklanmış yahudi olduğundan.müthiş swing besteleri vardır.
sabah saat altı'da okula gitmeden annemin hazırladığı sütü içmek zorunda kalırken, tv'den gelen klarnet sesini bana hatırlatmış adam . ha umrumda mı ? hayır kötü anım var arkadaşım asker gibi okula gittik yıllarca, erkenden ders mi olur lan goodman ?
kendimi dünyaya kapamış ve hızlı bir şekilde yapmakta olduğum iş esnasında bu parçasıyla hayal ediyorum cuk oturuyor.
http://youtu.be/x7eMWxKs4e8
http://youtu.be/x7eMWxKs4e8
Swing kralı olarak da bilinen yahudi asıllı abd'li müzisyen, sanatçı. Jazz müziğin ustalarından.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar