bugün
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı14
- mason greenwood5
- sözlük yazarlarının tatlıları8
- artı oy alma yolları4
- mason greenwood'un galatasaray'a döşeyeceği boru4
- fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi hasreti3
- ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı7
- kalburunuza bastırır mısınız3
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi23
- anderson talisca3
- yazarların bildiği en kötü küfür3
- brad pitt3
- moderatörlere sesleniş5
- ilginç rüyalar3
- renault 9 broadway4
- memduh bashgan14
- tarhana içen kıroyla işim olmaz yürüü diyen kız3
- aylık 440 bin lira iyi para mıdır sorunsalı4
- nihoşun ölümü16
- ergenlik dönemi2
- gammaz çetesi çökertildi11
- sevmediğiniz iki yazarın kavga etmesi3
- arkadaşlar sizce ben ne kadar sapığım7
- tuba büyüküstün7
- yastığa sarılarak uyumak2
- g'i l d'e d l'i l y3
- çin'in abd'ye iha ihracatını yasaklaması11
- gram altındaki şiddetli yükseliş3
- fenerbahçe6
- simko39
- emret komutanım ahmet başçavuş3
- rambo ariel ortega8
- havanın çok sıcak olması2
- mohamed salah ghaly8
- masklavi ve mel mel gibson'un birbirini artılaması11
- gece gece bana bi çakmak lazım diyen kız9
- asteğmen6
- ev temizleyen erkek5
- yılmaz güney'in sömürgecilerin kucağına oturması7
- trabzonspor5
- karşısındaki yazarı kadın sanıp mesaj atan erkek11
- benkimki7
- pop dinleyenlern başka müzik türlerini eleştirmesi3
- sözlüğün ölmek üzere olduğunu gösteren işaretler3
- ismail kartal5
- sturm graz3
- insan2
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay2
- meal kuran değildir26
- özgür özel'in tutuklanması9
ben ki,
sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren allahın yeryüzündeki gölgesi, akdenizin ve karadenizin ve rumelinin ve anadolunun ve karamanın ve rumun ve dulkadir vilayetinin ve diyarbakırın ve kürdistan'ın ve azerbaycanın acemin ve şamın ve halepin ve mısırın ve mekkenin ve medinenin ve kudüsün ve bütün arap diyarının ve yemenin ve daha nice memleketlerin ki, yüce atalarımızın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dâhi ateş saçan zafer kılıcımla fetheylediğim nice diyarın sultanı ve padişahı sultan bayezıd hân'ın torunu, sultan selim hân'ın oğlu, sultan süleyman hânım.
sen ki,
françe vilayetinin kralı françesko (françois, fransuva)sun.
sultanların sığınma yeri olan kapıma, adamın frankipan ile mektup gönderip, memleketinizin düşman istilâsına uğradığını, hâlen hapiste olduğunuzu bildirip, kurtulmanız hususunda bu taraftan yardım ve medet istida etmişsiniz (istemişsiniz). her ne ki demiş iseniz benim yüksek katıma arz olunup, teferruatıyla öğrendim.
padişahların mağlup olması ve hapsolması tuhaf değildir. gönlünüzü hoş tutup, hatırınızı incitmeyiniz. bizim ulu ecdadımız, daima düşmanı kovmak ve memleketler fethetmek için seferden geri kalmamıştır. biz dahi onların yolundan yürüyüp, her zaman memleketler ve kuvvetli kaleler fetheyleyip gece, gündüz atımız eğerlenmiş ve kılıcımız kuşanılmıştır. allah hayırlar müyesser eyleyip meşiyyet ve iradatı neye müteallik olmuş ise vücuda gele. (allah hayırlar versin ve iradesi neyse o olsun.) bunun dışındaki vaziyet ve haberleri adamınızdan sorup öğrenesiniz. böyle bilesiniz.
sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren allahın yeryüzündeki gölgesi, akdenizin ve karadenizin ve rumelinin ve anadolunun ve karamanın ve rumun ve dulkadir vilayetinin ve diyarbakırın ve kürdistan'ın ve azerbaycanın acemin ve şamın ve halepin ve mısırın ve mekkenin ve medinenin ve kudüsün ve bütün arap diyarının ve yemenin ve daha nice memleketlerin ki, yüce atalarımızın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dâhi ateş saçan zafer kılıcımla fetheylediğim nice diyarın sultanı ve padişahı sultan bayezıd hân'ın torunu, sultan selim hân'ın oğlu, sultan süleyman hânım.
sen ki,
françe vilayetinin kralı françesko (françois, fransuva)sun.
sultanların sığınma yeri olan kapıma, adamın frankipan ile mektup gönderip, memleketinizin düşman istilâsına uğradığını, hâlen hapiste olduğunuzu bildirip, kurtulmanız hususunda bu taraftan yardım ve medet istida etmişsiniz (istemişsiniz). her ne ki demiş iseniz benim yüksek katıma arz olunup, teferruatıyla öğrendim.
padişahların mağlup olması ve hapsolması tuhaf değildir. gönlünüzü hoş tutup, hatırınızı incitmeyiniz. bizim ulu ecdadımız, daima düşmanı kovmak ve memleketler fethetmek için seferden geri kalmamıştır. biz dahi onların yolundan yürüyüp, her zaman memleketler ve kuvvetli kaleler fetheyleyip gece, gündüz atımız eğerlenmiş ve kılıcımız kuşanılmıştır. allah hayırlar müyesser eyleyip meşiyyet ve iradatı neye müteallik olmuş ise vücuda gele. (allah hayırlar versin ve iradesi neyse o olsun.) bunun dışındaki vaziyet ve haberleri adamınızdan sorup öğrenesiniz. böyle bilesiniz.
gözle görünen bir başarısı olmayan yüce yavuz sultan selimin başarısı üstüne taht kurmuş osmanlı padişahı.
Ben ki 4 dakikanın nasıl geçeceğini, nasıl ezanın okunacağını bilmiyorum. Ya sabır...
Ay pardon yazarmış. iyi yazmaları olsun.
Ay pardon yazarmış. iyi yazmaları olsun.
Çok bahtsızım.
Ben ki sultan Beyazıt oğlu sultan selim oğlu sultan Süleyman'ım.
Sultan oğlu sultan hakan oğlu hakanım.
Saymakla bitmeyen memleketlerin, şehirlerin ve kalelerin hakimiyim.
Sen ki Fransa eyalatinin kralı...
Hapis olduğunu duyduk.
Adamını dinledik tastamam anladık.
Canını sıkma ve kaygılanma.
Seni sallık verdireceğiz.
Sallık verilmezsen her zaman atımız eğerdi kılıcımız kullanılmıştır.
Selametle,
Sultan oğlu sultan hakan oğlu hakanım.
Saymakla bitmeyen memleketlerin, şehirlerin ve kalelerin hakimiyim.
Sen ki Fransa eyalatinin kralı...
Hapis olduğunu duyduk.
Adamını dinledik tastamam anladık.
Canını sıkma ve kaygılanma.
Seni sallık verdireceğiz.
Sallık verilmezsen her zaman atımız eğerdi kılıcımız kullanılmıştır.
Selametle,
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar