bugün

ak parti'ye oy vermek istemeyen ve baykal'dan nefret eden chpli söylemidir.

acınası insandır. insanın oy verdiği partinin liderinden nefret etmesi kötü durum.
ne istediğini değil ne istemediğini bilen seçmendir.
başkalrının uydurup, ortaya attığı söylemdir. içten vurdurma, birbirine kırdırma yöntemidir. Söylemi en çok sahiplenenlerde malumdur.
yıldırım demirören'e rağmen beşiktaşı tutan adamın ikinci tercihidir.
oy verme nedeni siyaset olmayan sadece meshebi dogrultusunda oy veren bilincsiz secmen söylemidir..

neden peki denildiginde cünkü ataturk partisidir.akpye oy vermek isterdim islerini iyi yapıyolar ama işte rte nin karısının kafası ortulu veremem der aşamamış salak..
türkiye' de solun önünün tıkanmasına neden olan eylemlerden birini yapan o masum kişidir...
kişiye değil partiye oy veren insandır.hala osmanlı da kalıp padişahım çok yaşa zihniyetinde olmamasıda ayrı bir güzeldir.
vucudun ayrı başın ayrı yöne gidemeyeceği gerçeğinden yoksunluk durumudur.
Kesinlikle katılınması gereken görüş. Kişilerin değil ideolojinin önem taşıdığını gösterir. Saygı duyulur.
baykal'ın şahsında chp'yı sol yapan halkçı anlayıştan koparan herkese tepki gösteren chp'linin serzenişidir.

evet bugünün cumhuriyet halk partisi solda değildir, çünkü türkiye'nin temelinde yer alan halkçı-muhafazakar çelişkisinde chp maalesef en başta sahip olduğu halkçı anlayıştan yavaş yavaş muhafazakar yörüngeye kaydırılmıştır. bu kayış 1970'lerde ecevit rüzgarıyla eski halkçı söylem ve duruşun benimsenmesiyle yok edilmişti. ancak gelen 12 eylül darbesi chp'yi yine muhafazakarların egemenliğine temsil etti. çünkü halkçı chp'nin toplumdan gördüğü destek ve düzeni değiştirme arzusu birilerinin işine gelmiyordu. en başta tekelci sermayenin ve emperyalizmin işine gelmiyordu.

1920'lerde şekillenen halkçı-muhafazakar çelişkisinde ilk kanadı temsil eden chp bu yapısıyla ortanın solundaydı ancak bunu itiraf etmek için 1965'e kadar bekledi. ortanın solu düpedüz demokratik sosyalizmdir. buna ister sosyal demokrasi denilsin, ister demokratik sol denilsin. chp atatürk'ten sonra bu çizgiden koparıldı, halk bu nedenle chp'den uzaklaştı. ancak halkçılığa yani ortanın soluna dönüşle birlikte 1970-80 arasında chp oyları %40'ları aştı. ezilen halk yığınları, kentliler köylüler ve orta sınıf chp'yi, bağrına bastı. 12 eylül bunu bitirdi. chp birilerinin istediği gibi yeniden muhafazakar hale geldi.

ama bütün bunların müsebbibi yalnızca deniz baykal ve ekibi değildir.

evet bu kadro chp'yi sağ bir parti yaptı.

muhafazakarlaşmasına izin verdi.

ama ya bizler? biz cumhuriyet halk partisi'ni solda tutmak için ne yaptık? ya da ne yapmadık? muhafazakarlaşırken hayır sen halkçı olarak ortaya atıldın halkçı ve devrimci kalmalısın, ortanın solundan ayrılamazsın dedik mi? tepki verdik mi?

ve hala sızlanmaktan başka ne yapıyoruz chp solcu değil diye?

o'na rağmen chp, bunun yüzünden akp diye şikayet etmeyi bir kenara bırakıp yeniden sol cumhuriyet halk partisi ve 21. yüzyılda halk iktidarı için bi'şey yapmalı!
(bkz: boşa kürek sallamak)
(bkz: artoya rağmen akpliyim)
sosyal demokrattan çok liberal demokrata yakın insan söylemi.
chp'nin bakış açısını bilen ve görmek isteyen fakat basiretsiz liderini bu partiye yakıştırmayan insandır.
gerçek chplidir. helal olsun denmeli.

bir kişi ya da bir grup yüzünden insan kendi partisiden vazgeçmemelidir.