bugün

(bkz: allahını seven üzerime kokoreç atsın)
yumurtanın tavuğun götünden çıktığı gerçeğiyle yarışır.
(bkz: algıda sıçıcılık)
Burun bokunun boku denebilecek önerme.
sözlükte bazı başlıkların 'yazarın boku' olması gibidir.
Arıların sindirim organı (hazım cihazı) da aşağı yukarı insanlarınki gibidir. Ağız, yemek borusu, kursak, mide, ince ve kalın bağırsak ve anustur. Bu sırada insanlarınkinden fazla yemek borusu ile mide arasında KURSAK vardır.
işte arılar, ağızları ile aldıkları besin maddelerini, göğüsleri boyunca uzanan yemek borusu vasıtası ile KURSAKlarına ulaştırırlar.
Arılar vücutlarının ihtiyacı için sarfedecekleri besin maddelerini ise bir müddet daha kursaklarında tutarak, özel salgıları ile onu bala dönüştürürler. Kursakta bala dönüştürdükleri maddeyi (geviş getiren hayvanlar gibi) tekrar ağızlarına getirerek diğer arılara verirler veya petek gözlerine püskürterek orada olgunlaşmaya terk ederler.

Örneğin, arı çiçekten çiçeğe dolaşarak kursağını 100 miligram nektar ile doldurdu ise, bunun (kovana döndüğü mesafenin uzaklık veya yakınlığı ile uygun olarak) 40-70 miligramını kendi enerjisi için sarfeder, yani midesine aktarır. Geri kalan 30-60 miligramını da kursağında saklayarak petek gözlerine istif eder.

Arıların kalın bağırsağının orta kısmı biraz şişkince olduğundan burada gaitalarını uzunca bir müddet muhafaza edebilirler. Bu sayededir ki, kışın uzun zaman dışarı çıkmayan arılar, kovanlarına pis-lemiyerek havaların ısınmasını beklerler.
Nitekim, ilkbaharda arılar ilk uçuşa çıktıklarında, uzaklara gidecek fakat bu fırsatı bulamayanlar kovanların civarına ve hatta o sırada arılıkta gezinen varsa onların üzerine balmumu renk ve kıvamında suluca gaitalarını bırakırlar.

kaynak: arının götü değil.
Balın arının ağzından çıktığını bilmeyen gerizekalı trollerin boş söylemidir.
Doğrusu
(bkz: balın arının kusmuğu olduğu gerçeği)
salgısıdır, deyince yumuşayan gerçek.
(img:#333246)
tavşanın tırnağından yapılan ilaçla iyileşiyorsun ne bekliyorsun arıdan.
erdil yaşaroğlu tarafınca ispatlanan gerçek :

görsel
Bazı durumlarda bokun da yararlı olabileceğini gösteren ibretlik bir durum.
balı arının poposundan aktığını sanan insan modeli.

hede: ulan feypokta millete yorum yapana kadar açta bi belgesel seyret.
kilosu 100 liraya alınan boktur.
(bkz: boksa niye biriktiriyorlar)
vegan olmaya karar vermeye neden olan gerçek.
O zaman hepimiz bokböceğiyiz.
Tadını küçüklükten beri sevemediğim boktur. Belki de biz yapay bok olanından yedik bilmiyorum. Yani bizim peder gidip ucuz olsun diye çakma almıştır. Kesin yapar.
kusmuğudur. gerçek değildir.
ilber ortaylı'nın veya bilimum caps'lerinin olaya dahlini zorunlu kılan önermedir. kendisi de bir tv programında cahillik değil az cahillik - az bilmenin asıl problem olduğunu söylemiştir. eleştirip gitmeyi sevmem, bence memeli sindirim sistemiyle arıların bal yapma sürecini okuyun, karşılaştırın. aynı olduğuna kanaat ederseniz dünyanın tüm arıları kafama sıçsın, olur mu?
domuzdan sonra bokunu yediğini bildiğim ikinci hayvanın ürettiği şifa kaynağını kendisi için üretmesi durumudur. petekleri bal ile doldurup kışa hazırlık yaparlar.

ancak, işkembe, kokoreç, mumbar, salam, sucuk dururken bal gibi şifa kaynağını bok sınıfına sokmak biraz yanlış olur.
Bal severleri üzer. Evet.
görsel
Alakası olmayan durumdur. Bal, arının bitkilerin özlerinden topladığı, sonra onu karnında kovana taşıdığı bir besindir. Arılar dışkılarını kovan dışına yaparlar. Meğerimki arı ağır derecede nosema hastalığına yakalanmış olsun ve çok miktarda mevcut kayıp etmiş olsun. O zaman belki kovan içinede dışkılayabilir. Zaten kovan için e pisleyecek kadar düşen bir arı kovanı söner. Öyle bir arının balı sofralarınıza gelmez korkmayın.
Bir cahil beyanı.