bugün
- normal keki ıslak keke çevirme tekniği9
- gocu29
- vay vay vay queen ravenna abla hoşgeldin5
- mutsuzluğa mahkum olduğunu sanan tipler5
- bi buçuk iskenderi bitirebilen kadın5
- ekrem imamoğlu4
- sözlükte herkesin birbirini tehdit etmesi3
- ameliyata girmeden tarayıcı geçmişini silmek3
- recep tayyip erdoğan4
- tai'nin mutfağına konuk olmak2
- kamosun şafak operasyonuyla ters kelepçe yemesi6
- dün gece sözlükte yaşanan akıl almaz olay9
- penisiyle entry giren yazar2
- başkent istanbul olsun5
- sözlükteki karanlık kişiler4
- trump'ın erdoğan'ı yine övmesi6
- bir ilişkinin bitmesi2
- teröristleri güçlendirmek2
- pırlanta sevinç2
- yağmurlu havaları seven insan6
- mora katliamı4
- asrın soygunu11
- ingilizce bilmeyen akademisyenler6
- özel sektörün acımasız olması3
- günün sözü13
- iş yerindeki orospu çocukları6
- büyüye inanmayan kadın2
- claudian clouds44
- cimere şikayet eden yazar tipi3
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- true nickli yazar22
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı9
- selam verilen kızın siklememesi4
- cinsel organla evlenen insanlar2
- güzel ayak mevsiminin kapanmaya başlaması4
- tai lung vs gocu22
- karton toplarken cin musallat olması2
- tusubasanın türkiye maçında attığı gol2
- s'i l v'e r m'i s t3
- tai gocu kardeştir zall bizi birleştir2
- düşmanın sizi övmesi2
- bahar feyzan3
- purgatory2
- manisada okul saldırısı18
- yazılımcıların flört edememesi6
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor20
- aşk5
- kendinden büyük bir kadınla evlenmek4
- habire1227
- çocuk yetiştirmek2
ikna kabiliyeti yüksek onurlu proleterin inatçı sermaye sahibine atacağı nutkun giriş efektidir.
(bkz: intro)
(bkz: intro)
(bkz: yaşar usta)
1975 yapımı bizim aile filminde ki Yaşar Usta'yı canlandıran münir özkul'un, filmin zengin patronu, kız babası, fabrikatör saim bey'e hitaben kullandığı söz.
(bkz: munir ozkul/#3311515)
(bkz: munir ozkul/#3311515)
drama dersimde seslendirdiğim tirat.
aslında çok iyi bilmeme karşın iki gün boyunca mp3 çalarımda dinledim. münir özkul'un her vurgusunu, nefesini, esini ezberledim.
ve gelin görün ki onun yanına bile yaklaşamadım.
işte böyle bir tirattır. münir özkul öyle bir oynamış ve seslendirmiştir ki başkası yapamaz.
aslında çok iyi bilmeme karşın iki gün boyunca mp3 çalarımda dinledim. münir özkul'un her vurgusunu, nefesini, esini ezberledim.
ve gelin görün ki onun yanına bile yaklaşamadım.
işte böyle bir tirattır. münir özkul öyle bir oynamış ve seslendirmiştir ki başkası yapamaz.
"bak beyim, sana iki çift lafım var.koskoca adamsın.paran var, pulun var, herşeyin var.binlerce kişi çalışıyor emrinde.yakışır mı sana ekmekle oynamak.yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak.ama nasıl yakışmaz.sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saaddeti çok gören.anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor.ama ben boşuna konuşuyorum.sevgiyi tanımayan adama sevgiyi anlatmaya çalışıyorum.hıh.sen büyük patron, milyarder, para babası, fabrikalar sahibi saim bey.sen mi büyüksün.hayır ben büyüğüm, ben, yaşar usta.sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç.gözümde pul kadar bile değerin yok.ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiç birşey yapamayacaksın.yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi.çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız.bizler birbirimizi seviyoruz.biz bir aileyiz.biz güzel bir aileyiz.bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun.dokunma artık aileme.dokunma çocuklarıma.dokunma oğluma.dokunma gelinime.eğer onların kılına zarar gelirse ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemis olan ben, yaşar usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni.anlıyor musun.vururum ve dönüp arkama bakmam bile."
yasar usta odadan cikar gider...
*
yasar usta odadan cikar gider...
*
münir özkulu ve ziya şengülü hatırlatan hitap şekli
'... hiç düşünmeden çeker vururum seni..' repliğinden sonra başlayan o vurmalıların sesi tüyleri diken diken etse de ve hep merak etsem de orijinalini ya da tam halini bulamamışımdır. belkide sadece o kısımdan oluşan film müziklerinden biriydi, ama tamamını bulana ve getirene 10 'şuku' veriyorum!
münir abi'yi sevme nedenlerinden biri.
zengin piçi oktay'ın babasını dumur eden bir yaşar usta klasiğininn giriş cümlesi. heyt be!
sana iki cift lafim var deyip manas destani okuyan fakir pislik yasar ustanin sozudur.
sen degil seni sesini cikartmadan terbiyesini bozmayan celik gibi sinirleri olan dinleyebilen saim bey buyuktur.
ben olsam cakarim tokadi sus da motorun sogusun aq.
sen degil seni sesini cikartmadan terbiyesini bozmayan celik gibi sinirleri olan dinleyebilen saim bey buyuktur.
ben olsam cakarim tokadi sus da motorun sogusun aq.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar