bugün

almanya´da stuttgart´in güneyinde kara ormanlarin icinde oldukca sirin kücük bir kasaba. kücük ve sirin bir kasabadir. cok önemli bir dermatoloji(deri hastaliklari) kilinigini bünyesinde barindirir. daglik bir bölgededir ve yolu biraz cetrefillidir. dinlenme merkezidir. sifali sular cikar. deri hastanesinin burada kurulmasinin sebebi de bu sifali özelligi olsa gerektir. bad reichenhall´de kültürel acidan son derece aktiftir, bu kücücük kasaba bir filarmoni orkestrasini bünyesinde barindirmaktadir. benim bu orkestranin konserlerine gitmisligim yoktur, ama gidenler cok iyi bir orkestra oldugunu söylemektedirler. benim hanimin anneannesinin eli kötü bir sekilde yanmisti ve kadini o hastane de tedavi etmislerdi. o zaman bir kez gitmistim ben bu kasabaya. büyücek bir barok saray mevcuttur. sarayin ici son derece zengin dösenmistir, duvarlari barok tarzda mavi rengin hakim oldugu röliyeflerle bezenmistir. heryerini gezmek icin sarayin turlarina katilmak, bunun icinde bu turlarin saatlerini bilmek gerekmektedir. bunlari ben ordayken oldugu gibi, bilmiyorsaniz o sarayin her tarafini gezdirmezler. yalniz 3 euroya kiraladiklari icinde sarayi gezdiren rehberin konustugu mp3 calarlardan alir, mp3 calar da konusan kadinin yönlendirmesiyle her zaman ziyaretciye acik,görülebilinecek yerlerini gezebilirsiniz, o da yeterlidir.
© copyright 2005 - 2026