Joel Hopkins'in yönettiği, başrollerinde Dustin Hoffman ve Emma Thompson'un rol aldığı güzel bir film. dustin hofmman, her rolün altından kalkabileciğini gösteriyor. romantik film severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir film olmuş. özellikle müzikler ve filmin çekildiği mekanlar çok güzel.

--spoiler--
New York'lu Harvey Shine, bir jingle yazarı olarak çıkmaza girmiş işini kaybetme noktasındadır. Patronundan son bir şans koparmıştır. Önce hafta sonunda Londra'ya kızının düğününe gidecek ve pazartesi günü önemli bir toplantı için geri dönecektir.

Kızının kilisede yürümek için üvey babasını seçtiğini öğrendiğinde yıkılmış bir halde, düğün yemeğine kalmadan havaalanına geri döner. Fakat uçağı da kaçırmıştır, böylelikle işini devam ettirme şansını da.

Bunca sıkıntı arasında havaalanında bir kadeh içki içerken, onun hayatını derinden etkileyecek bir sürprizle karşılaşacaktır. Bu sürpriz 40'lı yaşlarında, duygusal ve onun kadar bir ilişkiye ihtiyacı olan güzel bir kadındır.
--spoiler--
orginal adı (bkz: last chance harvey)olan film (bkz: dustin hoffman) ve (bkz: emma thompson) güzel bir ikili olmuşlar ancak bu da filmi kotarmaya yetmemiş üstelik çok ağır tempolu olması filmi daha da bayık hale getirmiş. kilisedeki etkileyici konuşma sahnesi ve kadını kurs çıkışı beklerken ki şahane bakışları dışında filmde bir numara yok. ancak sinema çıkışı ellilerin de olduğunu tahmin ettiğim danny devito kılıklı beyefendi filmden çok etkilenmiş olacak ki o kadar hızlı çıkmama rağmen merdivenlerden başlayıp epey peşimden koştu korktum adam kalp krizi geçirecek diye amcanın akranları çoktan ümre yapıp huzura ermiş o nelerle uğraşıyor.
© copyright 2005 - 2026