bugün
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı25
- kapıma beyaz toros gelseydi eğer11
- diamond bosphorus6
- güzel kızların mutsuz olması5
- nasıl birisiniz15
- türk solcusu6
- 185 ve üstü kadınların çok havalı olması8
- osimhen lukaku vlahovic salah5
- kadınınızı çalıştırır mısınız14
- sevgilisinden yeni ayrılanlara tavsiyeler4
- g i l d e d l i l y28
- miras davası5
- allah her şeyden çok tevhidi önemsiyor6
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- velvet mi güzel g'i l d'e d l'i l y mi8
- seküler erkeklerin biraz şey olması3
- beybi leydi5
- tai lung mu güzel g'i l d'e d l'i l y mi6
- boşanma davası ne kadar sürer4
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- osuruktan şiirler63
- cumhuriyet halk partisi3
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry9
- recep tayyip erdoğan3
- çekişmeli boşanma davası4
- duvara karşı3
- evlenmemek için bir neden söyle3
- dolar isterse 100 olsun38
- nur sürer3
- 195 boyunda 134 kilo minnoş kalpli erkek5
- denizde yanınca arap taşağına dönmüşsün denmesi2
- eski sevgiliyle 50 yıl sonra karşılaşmak2
- arkadaşlar ben mi selena gomez mi5
- ankara6
- iştirak nafakası2
- maden işçilerinin ankara direnişi3
- 170 erkek tatlılığı4
- game of thrones taki kerhaneci16
- kliniğe gittim klinikten geldim10
- simko317
- anın görüntüsü18
- uzun boylu ve büyük ayaklı kadın tatlışlığı4
- nah sana oy17
- orospu çocuğu abdullah öcalan19
- her işin maaşını araştıran tip2
- kürtler5
- gecenin şarkısı4
- yeni parti de bölünebilir10
- chp2
- işe gitmenin en zorlayıcı nedeni2
1991 seçimlerinde mhp ile birlikte refah partisiyle ittifak yapmış olan ıdp'nin (ıslahatçı demokrasi partisi) başkanı. daha sonra millet partisi'ni kurmuştur.
Millet Partisi (MP) Genel Başkanı.
çocukluğumda evde ismi geçince gülerdim hep. soyismi özellikle. her ailede siyasete meraklı olan akrabalardan bizde de vardı, hani böyle yaşlı olurlar, atatürk devrini falan iyi bilirler.işte o akrabalarımız edib-ali şeklinde olan soyadı, edibaaa-li şeklinde söylediklerinde çok gülerdim. aykut edibali denilince aklıma gelir, hala gülerim.
meclis'te olması gereken lakin kurduğu uyduruk parti nedeniyle adı bile bilinmeyen siyasetçi.
1991-1995 arası milletvekilliği yapmış olan, eski ıslahatçı demokrasi partisi ve şimdiki millet partisi başkanı politikacı.
sessiz sedasız siyaset yapmayı tercih eden, efendi dürüst adam gibi adamdır. siyasi tercihini kendi partisinde değil iktidar olma olasılığı olan bir partide yapsa idi memlekete faydalı işler yapabilecek kapasitede bir insan.
kendinden ödün vermeyen "adam gibi adam" "bilge lider" dedikleri değerli kişiliktir..piyasadaki birçok siyasetçi onun çatısı altından çıkmış ama onun davasının özünü anlayamamışlardır.. ali müfit gürtuna, melih gökçek, cemil çiçek, ahmet davutoğlu vb isimler onu ülkesi için verdiği bu kutsal mücadelede sırf kendi menfaatleri makam mevkii uğruna yüzüstü bırakmışlardır..
*
*
edep ya ali .
hala anlayamadığım bir isim. niçin var maksadı ne? herhangi bir yarışı kazanacağına inanıyor mu acaba.
gençler bilmez bugünkü pek çok sağ kanat siyasetçi edibalinin şimdi içinde olduğu oluşumdan çıkmadır.
adı "yeniden milli mücadele hareketi" olan bu oluşum darbe yanlısı idi.
Melih Gökçek, Cemil Çiçek, Taha Akyol, Mustafa Erdoğan, Halil Şıvgın, Atilla Yayla, Ali Müfit Gürtuna, vs. bu ekiptendir.
adı "yeniden milli mücadele hareketi" olan bu oluşum darbe yanlısı idi.
Melih Gökçek, Cemil Çiçek, Taha Akyol, Mustafa Erdoğan, Halil Şıvgın, Atilla Yayla, Ali Müfit Gürtuna, vs. bu ekiptendir.
vefat etmiş siyasetçi.
Aykut Edibali, 1942-2022 yılları arasında yaşamış Türk bir siyasetçi olup Islahatçı Demokrasi Partisi ve Millet Partisi'nin kurucusudur.
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar