bugün

tam açılımı Microsoft Dynamics AX olan ve microsoft tarafından geliştirilen bir kkp yazılımı.
Genelde kucuk ve orta olcekli isletmeler icin tasarlanmistir,acik kodludur,gelistirmelere musaade eder.Muadillerinden fiyat olarak daga ucuzdur.her ne kadar Turkiye'de muhasebe yazilimi olarak bakilsada,ugrasildiginda cok saglam kurulumlar ortaya cikartilabilir.
Programı açıyorum
Yevmiye girişi diyorum
Satırlara tıklıyorum
Ama nafile giremiyorum

Söyle Çiğdem bende mi hata
Bu ne biçim Axapta

Her raporda sonuç farklı
Gerçekler nerede saklı
Bırakmaz insanda aklı
Değil miyim şimdi haklı

Bu ne biçim Axapta

Biliyorum telefonların susmuyor
Her yerden problem çıkıyor
Sorunlar çözüm bekliyor
Hayat bir güzel devam ediyor

Bu ne biçim Axapta

Canlı canlı diyoruz
Eskisini bırakamıyoruz
Her ay aktarma yapıyoruz
Kendimizi mi kandırıyoruz

Bu ne biçim axapta

Düzelecek ha bugün ha yarın
Belki yarından da yakın
Doyar mı hiç lafla karın
Hay ben böyle axapta'nın

Bu ne biçim axapta

(bkz: Microsoft Dynamics)
hızıyla kullananları dehşete düşüren ERP.. Çok yavaş bu kodumun programı yav!
şu an itibariyle hiç bir işlem yapamadım ERP. milletin başıma üşüştüğü, derdimi anlatamadığım durumun oluşmasına neden olan program bozması...
binlerce $ harcayan patronumun, microsoftan satın aldığı tekstil otomasyonu olarak kullanmaya azmettiğimiz dünyanın en sikindirik programı olma özelliğine sahip yazılım.
oluşturması, yazması bile kullanmasından daha kolay olan program. kağnı gibisin be anam ya.
SAP a geÇerek, kurtulacağımız ERP programıdır. Nalettir..
x++ ile uğraşacağınıza oturup c# ya da java ile kendiniz bunun benzeri bir program yazın çok daha hızlı olsun. hem syntax'i c# ile tıpa tıp aynı bazı noktalarda c++ ile benzerliği var örneğim; hede::hödö gibi. ama bununla uğraşmayın c# ya da java kullanın en azından ağır olmaz. bahsetmek gerekirse kolay kodlanabilen ancak kolay kullanılamayan bir erp.
diğer erp lerin aksine microsoft ürünü olduğu için verileri direk excele aktarır. excele aktar butonu vardır. diğer erplerde bunun için yazılım satınalındığını duymuştum. bunun yanında şirketinize uygun hale getirilebilir. açık kodludur. sistemi şirketinize uygun kurgulayarak kurabilirsinizdir.
eksikleri, stokta olmayan malzemelere rezervasyon yapmaması, kullanıcılar arası chat gibi bir iletişim sistemi bulunmaması, (belki outlook u bok etmemek içindir bu), bir malzemeye safety stok miktarı verip bu miktara gelince bağımsız olarak satınalma sip oluşturamaması (bunu master planda herşey kuruluyken yapıyor sadece malzemeye ait bir kurgusu yok) gibi şeylerdir. bunların tümü açık kod sayesinde geliştirilip yapılabiliyor tabi. ama bence defaultunda olması gerekir.
© copyright 2005 - 2026