bugün

kavede derbi bittikten sonra geride kalan iki üç amcanın beyin fırtınası yaptığı konu. biri bana biz napıyorduk diye sordu. bende daha payitaht'da o konuya gelmedik dedim.
Hasta adam ülkesindeki asalaklardan kurtulmaya çalışıyordu maalesef.

1799'da yaşanan devrimi 1930'lu yılların Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan olaylarla karıştıran değerli yazarlar ile aynı çatı aldında olmak ne kadar içler acısı.
matbaayı şeytan icadı diye 300 yıl sonra alınca eğitim yalan oldu.eğitimsiz kalınca sanayi de gelmedi tabi.okumuş adamımız yoktu.
matbaayı şeytan icadı diye 300 yıl sonra alınca eğitim yalan oldu.eğitimsiz kalınca sanayi de gelmedi tabi.okumuş adamımız yoktu.
Avrupa'da sanayi devrimi hangi yüzyılda olmuş haberi olmayan kara cahiller topluluğunu gösteren başlık.

Adam devrimin 20. yüzyılda gerçekleştiğini sanıyor; şapka diye adam asmaktan, kuran'ı Türkçe okutmaktan bahsetmiş.
sanayi devrimi ve cumhuriyet dönemini aynı zamanda sanan malları da görmüş olduk. canım padişahlarınız 10- 20 tane kadınla sarayda alem yapıyorlardı o dönem.
edit: eksi atan cahillere ithafen kadın sayılarının sıralı listesi:
http://www.bilgiufku.com/...-kac-tane-esi-vardir.html
Bir gemi yapacak gücümüz olmadığı için ingiltereye almanyaya muhtaç kaldık savaş A girdik.
ağaçlarda yaşıyorduk.
sizinkileri bilmem ama benim dedem batı Toroslarda keçi çobanıydı o zamanlar.
neo osmanlıcıların ne kadar cahil olduğunu bir kez daha kanıtlayan sorudur .
sanayi devrimi: 18. yüzyılda
türkiye cumhuriyetinin kuruluşu 20. yüzyılda olmuştur.
kuruluşundan 200 yıl önce padişahın yapmadığı şey yüzünden geri kalmanın suçlusu cumhuriyet olmadığı gibi, cumhuriyet sayesinde açığı hızla kapatma şansımız olmuştur. evet biz cumhuriyet sayesinde 1950'de fabrika kapatılıncaya kadar yerli uçak üretecek konuma gelmiştik ve bu uçakları yurt dışına bile satıyorduk.
(bkz: kayseri tayyare fabrikası)
görsel
oha sanayi devrimi zamaninda sapka devrimi filan diyen olmus, olum butun devrimler ayni anda olmadi la.

tarihin o kismini tam hatirlamiyorum ama 17. 18. yy dan bahsediliyor. tamam cahilliginizin bi kismini biliyoruz da bu kadar acik etmeyin bari.

edit:18-19. yy mis. 1 yuzyilla cahil oldum beh!
merkantalizmin başlangıcından sonra ispanyolların ve ingilizlerin ellerinde altın rezervlerini tutma isteği ve sonrasında gelen yaptırımlar sonucunda başlayan sömürgecilik anlayışı sonucunda fedoizlizmi bitirip başlatılan bir devrimdir. genel olarak ele alınacak olunursa fordizm falan filan uzatmadan iyidir hoştur. üzerinde çok konuşulur, makaleler tezler yazılır. bir ara bu konuyu da inşallah ekleyeceüim. asıl konuya gelecek olursak biz o ara ne yapıyorduk? hep şu algı vardı ya türk halkında, lale devrimi. evet baba, lale devrimindeydik. lakin islamcılık anlayışına ters düşen bir devrim olduğu için sanayi devrimine kapılarımızı olabildiğince kapattık. zevki sebeplerden ya da cahilliğimizden değil. çoğu türkolog ya da ekonomistte bu şekilde yorumlar bu konuyu. nitekim bu da bize yetmediği için devamında yaşanılanları tecrübe edinmiş olduk. ve asıl şuan düşünülmesi gereken sanayi 4.0. bunu da kaçırırsak işte ki kaçıracağız sanırım (hala arge çalışma oranları yerlerde) o zaman ağlamaya başlayabiliriz.
o bahsettiğiniz şanlı osmanlı'nın götünü temizliyorduk.
cennet mekan padişahların Bıraktığı harabeyi toplamaya çalışıyorduk.

Üstüne üstelik Yobaz farelerin Takoz olması'da cabası.

kemalist maskesi takmış, işi gücü cebini doldurmak olan dalkavuklarıda yok saymıyorum tabi.
balta limanı antlaşmasını imzalıyorduk.

ayrıca Atatürk'le bağdaştıran çomarları görmek üzücü.
Mangal.