bugün

bir zaman müslümanın bir zaman hristiyanın bir zaman yahudinin önde gittiği sürekli değişen evren içindeki dünyada değişmeyen bir kaç istisndan biri de hiç bir dönemde ateist kesim ağırlıklı toplumların refah seviyesidir.ayrıca bu ülkelerdeki suç oranlarına da bakarsanız din toplumlarının çok gerisindedir. kotalı zekalarla ateizm üzerine konuşulmamalıdır.
Ateist toplum yoktur. Batı toplumlarının dini bir sistemden uzak olmasının sebebi hristiyanlığın bireyciliği ve rasyonalist felsefedir. Ve kesinlikle seküler toplumlar dindar toplumlardan daha hoşgörülü ve ilerlemecidiriler.
''japonya'da bir dine inanmayan * insanlar toplumun %64 - %65 lik kısmını oluşturur '' , ed. by Michael Martin, Cambridge University Press: Cambridge, 2005. bunlar anketlerle oluşturulmuş bilimsel makalelerdir. (bkz: niye yalan söyleyeyim kardeşim)
anketler yalandır ya da görmek istediğini görmek için yaparsan o yönde sana veri verir. japon toplumu dindar bir toplumdur. Türkiye'de de müslüman oranı %95 çıkıyor peki doğru mu? anketler öyle diyor ama gerçek değil. lakin ne olduğu belli olan mihri belli bile kültürel olarak müslümanım deyip cenazesinin camiden kaldırılmasını istiyorsa kendinize bir sorun ateizm diye birşey var mı? verdiğin anket doğru olabilir. lakin o ateist japonların kültürel şintoist ve budist olduğu gerçeğini değiştirmez. çünkü bu inanç sistemleri içinde büyümüşler ve eğitim görmüşlerdir.
isveç finlandiya ve norveç hangi konuda ileriler. adamlar 100 yıl öncesine kadar yıkanmayı bilmiyorlar. bakın bugün için ateist oranı yüksek ülkeler refah içinde diyebilirsin -ki son ekonomik krizle o refah bir kaç yıla biter, eğer yeni sömürgeler bulamazlarsa-
ki japonlar ateist değildir. https://www.cia.gov/libra...rld-factbook/geos/ja.html
https://www.cia.gov/libra...rld-factbook/geos/sw.html

misal islam'ın ilk 5 asrı bilim tarihinin en parlak dönemlerindendir. bugün bile zekalarıyla yarışılamacayak insanlar çıkmıştır. ibni sina'nın dehalık derecesinin yarısına yetişebilen biri çıkmış mıdır bilinmez.
batılı bilim adamları herşeyi dinden soyutlayarak araştırma yapıyorlar. sonra da bilim zaten herşeyi açıklıyor. ben niye pazar ayinine gideyim ki der hristiyan? neden günah çıkartayım der ki yahudi?

ama bilmiyorlar ki; "bilim herşeyi açıklamaz". ah bir bilseler zaten. kur'an 'da hepsi kanıtlarıyla birlikte gösterilmiş herşey. adam hala diyor tesadüftür. lan gerizekalı; o zamanda teknoloji ne arar? 571 yılında var mıydı uzay teleskobu? var mıydı atomu görüntüleyecek teleskop? şimdi de görüntüleyemiyorsunuz ama var olduğunu biliyoruz sadece. sadece sismikle ölçerek buldunuz atomu. 622 yılında nerede bunlar? kur'an 'ın bitirildiği/sonlandırıldığı yılda nerede bu icatlar. tek kanıt göster. ama yok, yapamazsın.

sırf ateist olduğunuz ve herşeyi dinden ayrı soyutlayabildiğiniz/somutlaştırabildiğiniz için ilerideydiniz.

//böyle deyince osmanlı nın bilimde ki ileri olduğu zamanlar geldi aklıma.
yok ben hala merak içindeyim hangi veriyle ulaşıldı bu "gerçeğe". bilimin peşindeyim deyip bilimsel bir veri sunmamak komedidir. ingiltere'nin refah içinde olduğunu zannedenler oradan gelen biriyle konuşsun öyle mi değil mi öğrensinler? Dersin ki günümüzde ateistlerin çok olduğu toplumlar teknik olarak daha ileri kabulumdür. ki insanlık olarak değiller.
tanrıya inanıp dine inanmama deizm'dir. ateizmle alakası yoktur. yine bir dine bağlı kişi gibi evrenin yüce bir yaratıcı tarafından yaratıldığına inanır. tek fark kendini dinin ritüel ve kurallarına sokmaz.
(bkz: 2-2 diye timsah yürüyüşü yapan theist)
koskoca bir yalandır..biz osmanlı devleti aliyesi olarak bu cihanda 600 sene hüküm sürdük bu böyle biline..kafirlerin canı cehenneme..selam ve dua ile.
(bkz: bir entry okuyup genel yorum yapan insanlar)

(bkz: bir entry de herşeyin anlatılmasını beklemek)

(bkz: anlamak istememek)

susmak. sadece bilgi vermek .inanmayan araştırmak. (bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
Hemen Google'da ateist toplumları aramama sebebiyet veren gerçek. Ateist toplum mu varmış!

Varmış:

" WIN/Gallup International’ın yürüttüğü araştırmaya göre 68 ülkede 66 binden fazla kişiyle yapılan araştırma, bu ülkelerdeki ateistlerin oranının yanı sıra insanların tanrıya, ölümden sonra yaşama, ruhun, cennet ve cehennemin varlığına olan inançlarını da istatistiklerle bize sunuyor.

Gaia Dergi'nin aktardığı WIN/Gallup International’ın yaptığı araştırmaya göre, Çin dünyanın dine en az bağlı ülkesi. Ülkenin yalnızca yüzde 9’u kendini dindar olarak tanımlarken, yüzde 67’si kendini ateist olarak tanımlıyor. Yüzde 67’lik bu oran, başka ülkelerin oranlarının iki katından bile fazla.

68 ülkede 66 binden fazla kişiyle yapılan bu araştırmanın sonuçları, Çin’in yüzde 23’ünün dindar olmadığını ortaya koyuyor. Bu sonuçlar, ülke içindeki dine karşı tutumla da paralellik gösteriyor. Örneğin geçen sene yürürlüğe giren yasaya göre, ebeveynlerin çocuklarını tutucu dini inançlara teşvik etmemeleri ve onları spesifik şekilde giydirmemeleri gerekiyor. Yeni düzenlemeler de okullarda dine dayalı her türlü faaliyeti yasaklamıştır.

Çin’i isveç, Çek Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık izliyor. isveç’te insanların yüzde 18’i kendini ateist olarak tanımlarken, yüzde 55’i de dindar olmadığını söylüyor. Çek Cumhuriyeti’nde insanların yüzde 25’i kendini ateist olarak tanımlarken ve yüzde 47’si ise dindar olmadığını söylüyor. Birleşik Krallık’ta insanların yüzde 11’i kendini ateist olarak tanımlarken, %58’i de dindar olmadığını söylüyor.

Ancak yine de büyük dindar kesimlerin yaşadığı ülkeler de var. Dünya çapında ankete katılanların yüzde 62’si kendini dindar olarak tanımlıyor. Ülkelere bakacak olursak, dindarlık oranları; Tayland’da yüzde 98, Nijerya’da yüzde 97, Kosova’da, Hindistan’da, Fildişi Sahilleri’nde Gana’da ve Papua Yeni Gine’de yüzde 94. Bu oranlarla dünyanın en dindar ülkeleri konumundalar. Türkiye için bu oran yüzde 74. Tayland’da insanların sadece yüzde 1’i ve Hindistan’da da sadece yüzde 2’si kendini ateist olarak tanımlıyor.

Araştırma aynı zamanda insanların kendini spesifik bir dinin üyesi olarak görmeseler de, farklı inançları olduğunu gösteriyor. Dünya çapında ankete katılanların yüzde 74’ü insanların ruhu olduğuna ve yüzde 54’ü de ölüm sonrası yaşama inandıklarını söylüyor. Aynı zamanda cennet (%56) ve cehennem (%54) düşüncesine de yaygın bir inanç var. Endonezya, Gana, Nijerya, Kosova ve Azerbaycan’da ankete katılanların yüzde 100’ü Allah’a inandıklarını söylüyor; bu oran Çin’de yüzde 16, isveç’te yüzde 22 ve Japonya’da yüzde 29.

inançlar farklı yaş ve sosyal gruplar arasında da farklılık gösteriyor ve sonuçlar, inançların yaşa bağlı olarak azaldığını gösteriyor. 18-24 yaş arasındakilerin yüzde 74’ü tanrıya inanırken, 65 yaş ve üstü kişilerin yüzde 67’si tanrıya inandığını söylüyor. Benzer bir şekilde, ankete katılan gençlerin yüzde 60’ı ölüm sonrası yaşama inandıklarını belirtirken, bu oran 65 yaş ve üzeri insanlar için yüzde 45. Ankete göre, eğitim seviyesi daha düşük kişiler ve daha az para kazananlar, daha yüksek eğitim seviyesine sahip ve daha yüksek kazanç elde eden bireylere göre daha fazla dine bağlı oluyorlar.

Leeds Becket Üniversitesi ve Missouri Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülen başka bir araştırma, çok dindar ülkelerdeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarında daha başarısız olduğunu buldu. Gerekçe olarak da bazı dini inançlar ve matematik/fen içeriği arasındaki uyumsuzluğu gösteriyorlar.

Türkiye için oranlar ise şöyle: Yüzde 74 kendini dindar olarak tanımlıyor, yüzde 12’si dindar olmadığını söylüyor, yüzde 6’sı ateist olduğunu söylüyor ve yüzde 8’i de bilmiyor/cevap vermiyor. Ayrıca yüzde 95’i Allah’a, yüzde 78’i ölüm sonrası yaşama, yüzde 91’i insanların ruhu olduğuna, yüzde 88’i cennet ve cehenneme inandığını söylüyor. "
(bkz: başlıklardaki karakter sınırı)
(bkz: beyni kotalı adsl gibi kullanmak)
(bkz: daha okuduğunu bile anlamamak)
iyi yönetim, adalet, eşitlik gibi kavramları bulutların üzerinde onları izlediklerine kanaat getirdikleri beyaz sakallı, yaşlı allah' tan beklemek yerine, kendi hür akıl ve yargılarıyla oluşturmaya çalıştıklarından, doğruluğu yadsınamayacak gerçektir. din ve kaideleriyle yönetilen devletlerin bugün ne halde oldukları, herhalde görmezden gelinemez...
türkiye başta olmak üzere muhafazakar toplumların kabul etmediği gerçek.size ateist olun diyen yok kardeşim, yobazlığınızdan vazgeçin yeter.bırakın ondan sonra kendisine ateist diyenler sizi yakalamaya çalışsın.dar düşünce kalıplarınızdan çıkın, dünyayı anlayın.yeni anlayışlar, bilimsel çalışmalar geliştirin.ateistler bir işte din ile ilgili görüşlere hiç girmezler; sadece işlerine bakarlar.siz de öyle yapmayı öğrenin.ilerleyin, ilerleyin, ilerleyin..