bugün

pkk, ülkücüler, laikçiler, ulusalcılar, koministler, solcular, devrimciler... nedense hepsi atatürkçü. bir tek camia, müslümanlar değil. zaten onlarda tüm bu kesimin ortak düşmanı. atatürk tüm bu izmlerin yer aldığı bir oyun kurmuş, sonunda hep siyonistlerin ve emperyalizmin kazandığı bir oyun. bunlarda bir taraf seçip oynuyor. müslümanlarda "ne yapıyosunuz amk malmısınız" diyince pkk'dan bile daha tehlikeli oluyor ve nefret ediliyor haliyle. yoksa onlarda biliyor hak'kı.
ibda c nin adamları
hizbullah ın adamları
asala nın adamları
pkk nın adamları karşıdır atatürkçülüğe efenim!...
her insanın kaldırıp, düşüncelerinde taşıyamayacağı kadar önemli ve ağır bir meseledir.
Atatürkçülük bu değil herhalde:
"Bir subay şehit oldu diye 'Menemen'i yakın!' diyen Mustafa Kemal'i özledim. Ne mutlu Türk'üm diyene."
- "Menemen", "yakın" ve "Türk'üm" kelimeleri kırmızıyla yazılmış!
Kaynak: RONi MARGULiES - Taraf gazetesi...
KARŞI ATAK ŞÖYLE GELMiŞ: "Lütfen Mustafa Kemal'e haber verin, izmir'deki minibüslerden birinin arka camını imzalamayı unutmuş."
Bakınız: http://www.medyamanyak.co...listlerden-vecizeler.html
Bakınız yobaz Kemalist bir vecize: http://galeri.uludagsozlu...%A7%C3%BCl%C3%BCk-254562/
safkan türklerin de yerine göre aşağıladığı ideolojidir.
ideolojide değil, yandaşlarında bir takım sıkıntılar bulunur. o bakımdan o devirler kapanmış, kemalizm ve atatürkçülük bitmiştir.
"2012 yılında türkiye atatürkçülük ideolojisiyle yönetilebilir mi?"

sözlükte artık sık sık bu tarz cümleler duyuyorum. hayatında uygarlık tarihiyle, ideolojilerin kendi aralarındaki farklılıklarıyla ilgili bir kitap bile okumamış,

egemen güçler ve ezilenler arasındaki çelişkilerin ne olduğundan bihaber, daha da kötüsü altı okla ilgili bir bok bilmeyen insanlar gelmiş atatürkçülüğe demode diyor.

nedir arkadaş bu düşünce biçimini çağ dışı yapan?
atatürk, atatürkçülük diye kör hafız gibi 24 saat kafa ütüleyenlere karşı isyan eden kişi beyanıdır.

bir tutturmuşlar atatürkçülük bitti, bitiriliyor. devamlı hır gür. nedir bu atatürkçülükten sizin anladığınız? sırrı mı var da ben bilmiyorum.

benim anladığım atatürkçülük, devrimler vasıtasıyla tükenmiş bitmiş bir feodal ve din temelli yönetilen bir imparatorluktan modern, demokratik, batıyla rekabet edebilen, cumhuriyet sistemine dayalı bir devlet sistemidir. e zaten bugün zaten modern dediğimiz fransa, almanya, japonya, abd, ingiltere vs böyle değil mi? bu durumda onlar da mı atatürkçü oluyor ya da daha doğrusu atatürkçülük türkiye yi onların seviyesine ulaştırmak değil mi? e, o zaman örnekler belliyken bu neyin kavgası?

strateji desen, strateji değişken bir şeydir. kim yüz yıldır aynı stratejiyi uyguluyor?
Yeni jenerasyonun ağzındaki sakız sözde Atatürk tutkunu .
(bkz: salak salak salaklık yapan salaklar)
atatürküçülük, 19-20. yy. arası türk ırkını yeniden yaratmış bir adamın, ideolojileriyle, din-devlet-gelişmişlik-sosyokültürel eleştiri-sosyalizm-komunizm-milliyetçilik-dindarlık... her şeyi içinde barındıran ve kim ne dersen desin sonuna kadar liberal bir bakış açısıdır. cumhuriyetçilikle aynı anlamda kullanılan atatürkçülüğü böyle dış kulvarlara çekmenin manası yoktur. ama türkiyede gericiliği yıkan kişi atatürktür, dini yönetime karşı insanlar herkesten ve her şeyden önce atatürkü benimserler, cumhuriyetçilikten bir adım önde kullanılır bu yüzden.
(bkz: ya bakkalda)
http://tr.wikipedia.org/w...%BCrk%C3%A7%C3%BCl%C3%BCk

çok şey borçlu olduğumuz ulu önder'imizin izinden yürümektir.

ayrıca söylemeden edemicem; (bkz: anan zaaaa)
http://www.ulusalkanal.co...sorulacak-video,1056.html
Atatürk‘ün Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak amacıyla uygulama alanına koyduğu altı ilkede toplanan dün­ya görüşü. Bu ilkeler, cumhuriyetçilik, devletçilik, halkçılık, milliyet­çilik, laiklik ve devrimciliktir. Atatürkçülüğü, bir kuram sorunu olarak değil, bir uygulama yöntemi olarak incelemek ve değerlendirmek gerekir. Bu kavram bir yöntemler, uygulamalar bütünüdür ve Anayasa’mızda yer alan altı ilke ile anlatılabilir. Bu ilkeler cumhuriyetçilik, devletçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik ve devrimcilik’tir. Bu ilkeleri Atatürk belli bir hedef için zorunlu görüyordu. Bu hedef şuydu: siyasî, sosyal, iktisadî ve kültürel yönlerden, ulusal ve tam bağımsız bir devlet olarak çağdaş uygarlıkla birlikte kalkınma. Bu hedef, daha sonra, dünyadaki bütün esir uluslarm verdiği kurtuluş savaşlarına örnek olacaktı.
Atatürk ilkelerine göre Türkiye Devleti’nin yönetim şekli cumhuriyet’tir ve yönetimde halkın egemenliği esastır: egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Devletçilik, yurttaşların gücü yetmediği yerde veya kamu yararının üstün olduğu alanlarda ekonomik hizmetleri devletin yüklenmesidir. Halkçılık, devlet çarkının halk yararına işlemesi, halkın çağdaş eğitim ve kültür olanaklarına kavuşturulma-
sıdır.
Milliyetçilik, ırkçılık değildir; Türkiye sınırları içinde yaşayan ve «ben Türk’üm» diyen herkes Türk’tür.
Laiklik, devlet hayatında din ve dünya işlerinin ayrı tutulması, dinin devlet yönetimine ve siyasete karıştırılmamasıdır.
Devrimcilik, Türkiye’nin sürekli olarak ilerici, yenilikçi ve her yeniliğe açık olmasıdır.
Bu son ilke Atatürkçülüğün en önemli ilkelerinden biridir. Atatürk devrimleri bu ilkeye dayanılarak gerçekleştirildiği gibi bundan sonra da aynı ilkeye dayanılarak ilerici değişiklikler yapılabilecektir. Bu nedenle
de Atatürkçülük kalıplaşmış, sona ermiş bir dünya görüşü değil, canlı ve dinamik bir dünya görüşüdür.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...aturkculuk/#ixzz2OPQ22kUh
eğitim için en verimli çağı olan 6 yaşından başlayarak 17 yaşına kadar her kitabı açtığın, sınıfına her girdiğinde, okulunun duvarlarına her baktığım gördüğü, eğitimin ilk 8 senesi boyunca anasının, babasının, doğduğu evin tarihsel sürecine kadar anlatılan, hakkında sayısız şiir, methiye, övgü dolu hikayeler okutulan hatta ezberletilen, tüm iyi özelliklerini anlatılıp hatalı olduğu noktaların gizlenerek öğretildiği eğitim sisteminde yetişen bir bireyin atatürkçü olmaması baya zor ve zahmet istiyor.
çok az kişi gerçekten tanıyıp vakıf olup atatürkçülük ideolojisine sahip çıkıyor. kalan herkes şartlanmalar ile yaşayan insanlar topluluğunu ifade ediyor.
ha bide vatanını sevmenin atatürkü sevmekten geçtiğini zanneden bir güruh daha var ki onlar daha fenalar.
dini değerler gibi kanunla korunan bir düşünce biçimi.
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/85509/uc-kursunluk-opera-ataturk
sovyetler yıkıldı biz hala kemalizmle uğraşıyoz diye hayıflatan ideolojidir.
ABD KOPEGI MUSLUMANLARIN BEGENMEDIGI -CUNKU SAHIBI ISTEMEDI ICIN- ADaMAIR.
LAN GIDIN SIZ BIR YERLE PATLATSANIZA GELIP YAZIYORSINUZ HADI ABD VE ISRAIL YOLUNA PARDON ALLAH YOLUNA OLUN PATLATIN BIRYERLERI PARAMI YATIRMADI ABD ALTIN MI VERMEDI INGILIZLER. BU ABD KOPEGI ŞAKiRTLERi NE ADAM BASI 100 dOLAR VERIYORUM HADI CANLARIM 7 HURIDE VAR GIDIN PATLATIN BIRYERLERI.
kimilerinin (bkz: kemalizm)le bir sandığı oysa yakında uzaktan kemalizmle alakası olmayan, düşünce akımıdır. atatürkçülük kendini bilmek, kendine güvenmek, yapılan işte iyi olmak için çabalamak ve daha da iyi olmayı hedeflemek, işini, kendini ve bunların akabinde etrafındakileri geliştirmek, geçmişten ders alırken, aklını açık tutarak ileriyi düşünmek ve ona yatırım yapmak, ahlakı bütün, küçüğünü seven, büyüğünü sayan ama en çok memleketini ve memleketlisini seven, özüne sıkı sıkıya tutunmuş ama bu nedenle yenilikleri öğrenmekten ve bunların özünü kavrayarak kendine adapte etmekten yüzünü çevirmemiş, cesur, adil ama yeri geldiğinde ceza vermekten elini sakınmayan, tüm duyuları dışa açık, kendini kapatmamış olmak ve daha niceleridir. atatürkçülük kalıplaşmamaktır.

bazı insancıklar kendilerini bu perde altına gizleyebilirler. bunlara kanmamak gerekir ve bazılarıysa bu niteliklere sahip kişilere bazı iftiralar atacak ve yakıştırmalar yapacaklardır. bunlara gülüp geçiniz. kedi uzanamadığı ciğere mundar der. böylelerine acıyın ve el uzatın ki, yüzü varsa utansın. yoksa zaten ciğeri beş para etmezin tekidir. siz elimizi uzatmakla olduğunuz şeyden eksilmezsiniz.
Atatürkçülük; atatürk ilkelerine ve türk devrimine bağlılıktır. O'nun yolunda yürümektir. fakat günümüzde çok yanlış anlaşılmış bir felsefe haline gelmiştir.

Bu sapmayı en güzel anlatan şiir:

Atatürk ten son mektup

siz beni halâ anlayamadınız.
ve anlamayacaksınız çağlarca da...
hep tutturmuş 'yıl 1919, mayıs'ın 19'u diyorsunuz.
ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
mustafa kemal'i anlamak bu değil,
mustafa kemal ülküsü, sadece söz değil.

bırakın o altın yaprağı artık,
bırakın rahat etsin anılarda şehitler.
siz bana, neler yaptınız ondan haber verin.
hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin?
mustafa kemal'i anlamak yerinde saymak değil.
mustafa kemal'in ülküsü, sadece söz değil.

bana, muştular getirin bir daha,
uygar uluslara eşit yeni buluşlardan...
kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı?
uzaya türk adını atatürk kapsülüyle yazdınız mı?
mustafa kemal'i anlamak avunmak değil,
mustafa kemal ülküsü, sadece söz değil.

hala, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda,
hala oturmuş, 10 kasımlarda bana ağlıyorsunuz.
uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın!
uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların...
mustafa kemal'i anlamak göz boyamak değil,
mustafa kemal ülküsü, sadece söz değil...

beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız;
laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil.
bilim ağartsın saçlarınızı... kitaplar...
ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar...
mustafa kemal'i anlamak ağlamak değil,
mustafa kemal ülküsü, sadece söz değil.

demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü...
görüyorum ki, halâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş,
birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken.
hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen?
mustafa kemal'i anlamak itişmek değil,
mustafa kemal ülküsü, sadece söz değil.

arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla.
bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla.
bu vatan, bu canım vatan, sizden çalışmak ister,
paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter!
mustafa kemal'i anlamak aldatmak değil,
mustafa kemal ülküsü, sadece söz değil...

halim yağcıoğlu
şu sıralar en çok ihtiyacımız olandır. bir dünya liderinin düşünce sistemidir, devrimcidir. ( burada devrimi darbeyle de karıştırmasın kimse, atatürk devrimlerini herkes biliyordur, en azından sistemli ve durağan olmayan bir şeydir. önemli çok ) türk milletini ne şartlar altından çekip çıkarmış, yoktan var eden sistemdir. atatürk belki de dünyaya gelmiş en büyük liderdir.

anayasada "atatürk milliyetçiliği"nden bile rahatsız olan vekiller vardır, her zaman oldu ve olacak da. bir de açıklama yapıyordu bir tanesi " cümle içinde anlamı kuvvetlendirip, pekiştiren söylemler... " vs vs diye saçmalamıştı hatta. direkt diyemiyor orada rahatsız olduğu şey atatürk sözcüğü çünkü. *
onu anlamayan ve asla anlayamayacak olanları bir kenara bırakmalı ama.
zira güneş balçıkla sıvanmaz.
Türkiye Cumhuriyeti' nin kuruluşunun ve sürekliliğinin temeli olan, Türk toplumunu çağdaş, laik, demokratik, katılımcı, uygarlıkçı, özgürlükçü bir toplum durumuna getirmeyi amaçlayan düşünceler, ilkeler ve uygulamalar bütünüdür.
(bkz: ataputçuluk)
güncel Önemli Başlıklar