bugün

çok yakın bir arkadaşımın söylemiş oldugu alkışlanası söz. kendisi fethullah gülenin okullarında okudugundan bu tür şeylerde tam bir zeka patlaması yaşatıyor arkadaşlarına.

evet aynen dedigi gibi, eger atatürk yaşasaydı hüsnü mübarek gibi olurdu. onu destekleyen milyonlarca atatürkçü çagdaşa ragmen halk sokaga dökülür isyan ederdi. evet evet aynen böyle olurdu.
bakıyorum şimdi atatürkle hüsnü mübarek arasındaki farklara nedense hiç bir fark bulamıyorum.

ikiside asker kökenli devlet başkanı, ikiside son derece laik. ikisininde yaptıgı bazı eylemler amerika ingiltere vb emperyalistlerin ekmegine yag sürmüş vaziyette.

hal böyleyken eger şu an atatürk yaşasa ülke birbirine karışırdı. binlerce insan ölür binlercesi işkence görürdü.

işte bu da allahın bir hikmetidir. kimileri " ah keşke yaşasaydıda bizi bu halden kurtarsaydı " diye sayıklar kimileri" daha kötü günler görmedik en azından" diye sevinir.

hayat böyle bişey işte.
türkiye nin hüsnüsü (bkz: milli şef) tir.
bok yemektir.

türkiye'de hüsnü mübarek denen diktatörle bir tutulabilecek tek kişi rte'dir. yöntemleri falan da çok benzer zaten.
aynı cümlede adlarının geçmesi bile yanlış olan önerme (bkz: hüsnü mübarek)
doğru olma ihtimali yüksek olan önerme. hüsnü mübarekin atatürkten eksik olan yanı ne ; milliyetçilik desen nasyonalizmin duvarına kadar varmış birisi ,laiklik desen o bir laiklik şampiyonu,şeflikse şeflik ..benzerlikler binlercedir ; galiba zor olan arada fark bulmaya çalışmaktır.
ortak paydaları diktatörlük olurdu.
atatürk kısacık iktidarı döneminde bile iki kere demokrasiye geçiş denemesi yapmıştır. daha erzurum kongresinde "halkın geleceğini yine halkın kendi görüşleri belirleyecektir." ilkesi ile çok erken bir evrede demokrasiye geçiş sinyalini vermiştir. mübarek'in böyle bir niyeti hiç olmamıştır.
atatürk'ü diktatörlerden ayıran en büyük özelliği askeri üniformasını çıkartıp demokratik parlementonun başına geçmiş olmasıdır.
doğruluk oranı çok yüksek olan tahmin. diktatörlerin ortak özellikleri baskıcı olmaları. cumhuriyetin ilk yıllarında da zaten atatürk ölene kadar dikta yanlısı bir politika gütmüştür. hatta farklı görüşleri bastırmak için operasyonların içinde bile bulunmuştur. bu açıdan bakıldığında mübarek'le arasında büyük benzerlikler var.
--spoiler--
çok yakın bir arkadaşımın söylemiş oldugu alkışlanası söz. kendisi fethullah gülenin okullarında okudugundan bu tür şeylerde tam bir zeka patlaması yaşatıyor arkadaşlarına.

--spoiler--

nedense böyle şeyleri hep bir arkadaş söyler. bir arkadaşta gülen cemaati mensubu olur.

bok at izi kalsın.

not: fikren böyle zıt bir insanla nasıl bu kadar derin bir diyaloğa girilmiştir. o da yalan şüphesini arttırıyor.