bugün

biri gerçektende ezilmişligin simgesidir, digeri ise zenginligin.
birinin türkiye'de milyonlarca seveni, digerinin bir elin parmagını geçmeyecek kadar az dinleyici kitlesi vardır.
biri ilaç gibidir, digeri ise sanat için olmazsa olmazdır.

birini dinlerken her türlü atraksiyona girersiniz(jilet atmak gibi ), digerini dinlerken uyuz gibi kalırsınız.
biri hayat felsefesi gibidir, digeri sadece bir gösteriş malzemesi.
ikiside insan üzerinde etkiler bırakır.
arabesk kafanız bozulduğunda falan, klasik müzik ise günün yorgunluğunu atmak istediğinizde ya da kafanızı dinlendirip sakin kafayla düşünmek istediğinizde etkili olur.
ikiside olmazsa olmazdır.
klasik müzik abi. Hem dinlendirir , valla insana masaj gibi gelir ya.
yazar arabesk müzik vs klasik müzik demek istemiş herhal.

tabii ki klasik müzik.
nedenini niçinini uzun uzun yazmaya eriniyom.

http://www.youtube.com/watch?v=NlprozGcs80
Zaten klasik müziğe gösteriş malzemesi, elitlere göre sanat, uyuz olunur önyargılar koya koya zaten bu duruma getirdik.

Evet, klasik müzik, opera vb. kültürel aktivitelere gitmeyi ülkede kendi elitliğini kanıtlamak olarak gören bir üst kesim var. Fakat zaten düşük ve orta sınıftaki bu inancın kendisi klasik müziğin zengin ve elit (!) sınıf tarafından bir şov malzemesi haline getirilmesini sağlıyor.

Artık internet diye birşey var, her türlü klasik müziğe kolaylıkla ulaşılabilir. Klasik müzik hiçbir zaman ana akım popüler müzik olmamıştır. Arabesk ise bir popüler müzik anlayışıyla günümüzdeki yerini almıştır, türkiyede neredeyse tamamen finansal kaygılarla üretilmiştir. Ha arabesk müzik kültüründen hiç iyi sanatçı çıkmamıştır demek de bence bazı arabesk müzik yapan sanatçılara büyük bir saygısızlık olur.

işin özü bu elitist bakış açısının en kısa zamanda yıkılması gerekmekte ve eğitim sistemi bu konuda daha fazla tedbirler almalıdır.
Her iki türde bambaşka normların müziğidir klasik müzik batı şan,kontrpuan,armoni kompozisyon kaideleri içeren kompleks bir yapıya sahip müzik türü iken,arabesk müziğin tarihi ta endülüse kadar uzanan klasik müzikte hiç denenmemiş dahiane koma,şan ve kompozisyon yapısına sahip bir müzik türüdür.Öte yandan Arabesk müziğe en önemli katkı şüphesiz dünün ispanyasıdır zaman zaman flamenko şarkılarda hissedilir bir şekilde arabesk şan ve armoni yapısını duymak kaçınılmazdır.dolaylı olarak arabeskin günümüze kadar gelen yapısındaki en önemli etkenlerden biride halk müziği oluşudur.klasik müzik saray tarafından kabul gören ve desteklenen bir tür iken arabesk çok çeşitli halkların kültürel mozaiğini yansıtır.katkıda bulunan halklar ispanya yahudileri çingeneler berberi arap ve müslümanlardır.aynı dönemde ortaya çıkan diğer bir türde zaten flamenkodur.Her iki müzikte kendi yapısının en iyi sanatçılarını ortaya koymuş çok çok çok iyi müzik türleridir.
klasik müzik her yaşta dinlenilir. arabesk ara sıra nadiren.
klasik müziğin kazanacağı versus
örnek vermeden geçmeyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=K7x_pm09ggQ
arebesk müzik benim ruh halime daha uygun ve tercihim.
arabesk oturup yerelleştiği ve duyguları ile alır.