bugün

özellikle vücut geliştirme sporu yapan kişilerde daha sık rastlanan bağımlılık.

antrenman bağımlılığının diğer bağımlılıklar, yani alkol, sigara gibi fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik nedenleri vardır !

fizyolojik olarak; spor yapan insanın hormonlara alışıp, diğer bağımlılıklarda olduğu gibi o hormon düzeylerini vücudunda tutmak istemesidir. kişinin vücudu aynı tatmin düzeyi için o hormonun daha fazla ve daha düzenli sağlanmasına ihtiyaç duyar. bu durumda kişiyi devamlı giderek artan düzeyde spor yapmaya iter.

psikolojik ve sosyolojik neden ise genellikle bayanlarda yeme bozukluklarına neden olan kişinin kendiyle barışık olmayışından kaynaklanır. bu kişiler ne kadar fazla spor yaparsa yapsınlar, ideal kilolarına ve ölçülerine sahip olamazlar. her zaman daha iyisi ve daha fazlası vardır derler ve sürekli olarak daha fazla spor yaparlar ve çok daha fazla spor yapma ihtiyacı kaçınılmaz bir hal almaya başlar.
aşırı seviyede yapılan antrenmanın zararları sadece fiziksel yani kasların aşırı yorulması ve sakatlıklar değildir. kişinin kendi hakkında olumsuz düşüncelerde bulunması onu depresyona sokabilir. zamanla kişinin tek sosyal faaliyeti sadece spordan ibaret olmaya başlar, bu durum eğer ileri seviyelere taşınırsa kişinin kesinlikle profesyonel destek alması gerekmektedir.
alıntıdır.http://www.hastane.com.tr...antrenman-bagimliligi.htm
mükemmeliyetçi kişiliğe sahip insanların, risk grubuna 1 numaradan girdiği hastalıktır.