bugün

yeni keşfedenler için çok hoş olan şarkı, yerel ağızla söylenmesi de ayrı güzellik.
düğünlerde hala çalıyolar efendim durduramıyoruz.
duyulduğu anda ortamdaki ankara' lılar çok rahat tespit edilebilir veya çalınmasına vesile bir ankara' lıdır.
ne zaman sarhoş oldun şeklinde telaffuz edilmesine karşı çıkılası şarkı.

ne zaman zarhoş oldun da galdıramıyon golları!
didim in en popüler şarkısıdır, kusturur.
ankara'nın bağları da büklüm büklüm yolları.
her ortamda yani her yerde çalınan şarkısımsı, türküsümsü şey. bıktık efendim bıktık. yeter. bir zamanlar güzel idiyse de artık baydı! çalmayın artık.
rock veya pop seven insanlarında gayet keyifle dinlediği ankara havası.
youtube'da bulunan orjinal klibi yaklaşık 11 milyon izlenen şarkı. 11 milyon !

http://www.youtube.com/watch?v=LiE3pMQ4Ty0&feature=g-vrec
baskent olmadan once vasat alti bir vilayet olan ankara vatandasinin kurtaricisi olmustur. bugun eskiden ankaraya bagli olan hasandede ve ankaraya bagli olan kalecik bolgesinde uzum baglari yaygindir.
bu yaz düğün için gittiğim ankara'da tanıştığım çok hoş şarkı. biz karadenizliler olarak çok sevdik bu şarkıyı. bir yandan acıklı bir yandan da oynak tarafını sevdim bu şarkının.
büklüm büklüm yolları şeklinde devam eder.
Ne zaman zarhoş oldun da kaldıramıyon golları gibi felsefik bir cümleye sahip şarkı.
iç anadolunun vazgeçilmezi olup çıkmıştır. yaz ayları, yaz mevsiminden ziyade düğün mevsimi olarak adlandırılan iç anadoluda ki özellikle kayseri'de sürekli çalandır. kayseri'de neden "ankara'nın bağları" çalar onu da anlamak mümkün değil gerçi.
lise yıllarında cemaatle bağlantısı olduğu bilinen ve sürekli din hakkında konuşan matematikçimin, "ne zaman zarhoş olsam kaldıramıyom kolları" şeklinde söylediği ve pek eğlendiği şarkıydı. sonrasında "aslında içki haram çocuklar bakın bu şarkıyı örnek almayın" diye toparlamaya çalışırdı. ah zaman, ne çabuk geçtin.
saçma...
ankara ile ilgili hiçbir şeyi sevmememe rağmen biliyorum ki, bir şişeler değildir.
hemen hemen her düğünde söylenen veya çalınan oyun havası modundaki türküdür. Bu türkünün çalmasıyla beraber bütün yaşlı teyzeler oğullarına oynayan kızlardan bir tane seçme yarışına girerler nedendir bilinmez.
bir ankaragücü değildir.
Her dugunde calmasi gerekendir.
(bkz: beyaz şahin soundtrack)
düğünlerdeki sazcıların repeat tuşunu açıp bırakıp çaldıkları şarkı. yeter artık ya ben düğün gördüm adam üç şarkıyla gece saat 11'e kadar düğünü sürdürdü. biri bu şarkı, diğeri dilara, öbürünü şu an hatırlamıyorum.

edit: imla
işler güçler - süperman versiyonu :
http://www.youtube.com/watch?v=IS1CmqJhzEo
-bekilli' niin bağları, sanıyoruz bekilli'den bahsetmişlerdir*
kına gecelerinin fix şarkısı.