bugün

okul öncesi eğitiminin hiç bir işe yaramadığı gerçeğidir. okuyanlar da hiç bir farklılık görülmemiştir. ayrıca masraflıdır, cebe zarar verir.
(bkz: kendimden biliyorum)
çocuk salaksa öğretmeni ne yapabilir ki, yapma dedim etme dedim yarak mı sandın oynuyon o klavye ile.
direk eğitim ve öğretimin başladığı 1.sınıfa başlamanın öncesinde yavrucağın erken yatmak erken kalkmak, arkadaşlık kurmak, hoca sözü dinlemek gibi önemli detaylar için eğitildiği okulun gereksiz olduğunu savunan yanlış önermedir.2sene okumuş biri olarak o kırmızı önlüğü giymek bile benim için çok şey ifade etmekte.*
(bkz: okuma demiyorum hobi olarak yine oku)
çok doğru bir entry başlığıdır . yeni duydum anaokulunu bitirince de kep attırıyorlarmış . artık anne babalar anaokullarına şu soruyu yönelmeliler bence :

veli : " okul bitince kep attırıyormusunuz ? "

okul müdürü : " maalesef ama bakın burada dev bir kütüphanemiz var ! çoçuklarımıza okuma yazmayı öğrettikten sonra burada diledikleri zaman kitap okuyabilirler . "

veli : " maalesef benim çoçuğum böyle bir eziklik duygusu çekemez ! "

based on a true story ...
okumadım o yüzden neler kaçırdığımı ya da kaçırmadığımı bilmiyorum. ama gereksiz değildir kuvvetle muhtemel şimdi kreşlerde 3-4 yaşlarında eğitime başlanıldığını düşünürsek.
okumadım ve hiçbir eksikliğini de görmedim. hatta öyle bir pisliklik yaptım ki ben okumadım diye kardeşimi de göndertmedim.*
ben anaokulu okumadım ankara'da ana okulu vardı da biz mi okumadık demek isterdim ama aile büyükleri gerek duymamış keşke okusaydım ama...
maksat çocukların ayağı alışsın.
yanlış bir söylemdir. ama anaokulu biraz amacından sapıp ana-babalar çalışırken çocuklarına bakacak, dadılık edilecek yerler kıvamına gelmiştir. artık anaokulu yerine kreş demek daha mantıklı olsa gerek. yoksa kaliteli bir eğitim olursa çocuğa çok şeyler katar. ama günümüzde kaliteli mi? çok büyük paralar ödeyip özel bir okula göndermiyorsanız çocuğunuzu hayır değil.

olay şu şekle dönüyor. sabah çocuğunuz gider. kahvaltı eder. oyuncakların içine arkadaşlarıyla salınır. arada resim falan yaptırılır. uyutulur. yemek yedirilir. tekrar oyuncakların içine salınır.
yanlıştır anaokula gitmemiş biri olarak söylüyorum anaokula gitmişlerin resim,iş eğitimi vs. gibi derslerdeki başarısı çok daha yüksektir.daha becerikli olurlar.
yanlış bir yönlendirmedir. burada uzun uzun okul öncesi eğitimin önemini anlatabilirim ama okunmayacağı için yazmıyorum. kısaca; okul öncesi eğitim alan ve almayan çocukları birebir gözlemlediğim için diyebilirim ki, gerçekten "7 çok geç"...
yanlış bir önermedir.zira ilköğretime hazırlık amacı taşımaktadır. anaokullarında mantıken de uygulanan eğitim bu yöndedir.okul hayatına, sosyal hayata hazırlanma aşamalarında anaokulu öncesi kreşler bile çocuk gelişimine önemli katkısı olan yerlerdendir.gözlemlendiği takdirde gidenle, gitmeyen arasında önemli bir fark olduğuda alenen görünür zaten.
ben de neden böyleyim diyordum meğerse ana okuluna gitmediğimdenmiş. *
işkembe-i kübradan sallanmış bir laf.
yeni bir sektör oluşturmak.
(bkz: anasınıfı öğretmenliği)
Gayet gereklidir. Çocuk orada arkadaş ilişkilerini daha erken öğrenir, paylaşma, sorumluluk bilinci aşılanır.
(bkz: 7 yaş çok geç)
kreş onun daha gereksizidir.
Kreşe gittiğim hergün annemin bir gün ev hanımı olacağı hayalini kurmakla geçerdi.
Zengin çocuklarının gidip diğerlerinin gidemediği zaman kapanması gerektiğini düşündüğüm anaokulları artık gidilmesi zorunlu olduğu için gereksiz değildir.
gereksiz değil aslında. gelişim açısından faydalı.
Sokağına, karşı komşunun ergen oğluna, bakkal rüstem efendiye, kapıcı remzi beye, mahalle sakinlerinin en yaşlı tonton dedesine güveniyorsan, bence de yollama çocuğunu okula falan, sal sokağa, körebe oynasın, saklambaç oynasın, bulabiliyorsa çamurdan yemekler yapsın...

Yazar burada, anaokuku egitim müfredatı hakkında kuş beyni kadar bilgisi olmayan ama bi çuval saçma fikir beyan etmekten zerre çekinmeyen bireylerin gelmişine geçmişine sövmemek için, geçmişe olan saf ve temiz zamana duyduğu özleme değildi.

Sevgiler, yurdumun en en en enayi tiplemeleri...
Evin duvarında asılı anaokulundan kalma fotoğrafa bakıp "harbiden lan" demek.