bugün

halkı zengindir. ama parayı ne yaptıkları bilinmez.
(bkz: seracılık)
yıllar önce hayatımda gittiğim ilk tatil beldesi. küçük kasaba gibi bir yer ama çok şirin sıcacık bir ortam sokakta yürürken adım başı muz ağaçları türkiye'nin en iyi denizinin burda olduğuda söylentiler arasında. mutlaka gidilip görülmesi gereken Mersin'e bağlı bir belde.
gitmek ölümdür. antalya - anamur ve anamur - adana yolları türkiye'nin en kötü yollarıdır.
(bkz: anamur muzu)

ayrıca mango gibi tropik meyvelerin yetişmesi için elverişli bir yer.
askere "asker ağa" diye seslenilen, muzu ve insanının mükemmel olduğunu düşündüğüm ayrıca bıkmadan usanmadan tarlaların arasına ,dağa ,bayıra kenevir ekilen yerdir. Yakıyoruz yakıyoruz aynı. *
gercekten o kücük muzlari ithal muzlardan kat kat üstün ve lezzetlidir.
ekim ayı ortalarında gidildiğinde geceleri haddinden fazla tenhalık ve yanlızlık sunan ilçe. Öyleki sahilde bi yazlıkta kalıyosanız inceden tırsmanız bile mümkün. Halkı fena değil, haddinden fazla renault 12 mevcut ve denizi de güzel. Yol ise mide bulandırmaya ve kusmaya birebir. Oteller kalitesiz, temiz bi yazlık bulup kiralamak en iyisi , 50-60tl ye mümkün. Kısaca o yola değermi ben 2 kere düşünürüm. Bi fethiye bi kaş bi alex değil kesinlikle.
muzu meşhurdur.
mersin'imin güzide bir ilçesidir.
genel olarak iyi şeyler söyleselerde hakkında üniversite okumak çok zordur. ben anamurluyum ve anamuru çok seviyorum yalnız anamurluyu pek sevmem. üniversitede okuyan arkadaşlarıma çok çektiriyorlardı. bi kere anamurda okuyan kızlar potansiyel olarak anamurlunun malı sayılıyor o yüzden yazarken iki kere düşünün derim
Ur gören birinin korkuyla söylediği söz.
içel iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kent. ilçe­nin nüfusu 65.767, yalnız kentin nüfusu 37.339 (1990). Anamur kenti kıyıdan 3 km. içerdedir. Eskiden Çorak adlı küçücük bir köydü. Ak­deniz kıyı yolu yapıldıktan sonra hızla
gelişti. Yöresi tarıma pek elve­rişli değildir. Hayvancılık yapılır, turunçgiller ve muz yetiştirilir (kıyı kesiminde). Eski Anamur’un kalıntıları şimdikinin 6 km. yakınında­dır. Anamur Kalesi de ünlü tarihsel eserlerden biridir ve kıyıda düz bir alan üzerinde isa’dan önce yapılmıştır.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...namur-icel/#ixzz2OPr5eL4O
memleketim olmasına rağmen insanların kişiliğini pek sevmediğim, gelen her üniversiteli öğrenciye azap çektiren apaçilerin bulunduğu aslında güzel olan mersin ilçesi. yıllardır il olmak için de uğraşır o ayrı mevzu tabi.
Kişi başına düşen tekel büfe sayısı Türkiye normallerinin kat be kat üzerinde olan "içilen" bir ilçemizdir.
askerliğimi yedek subay olarak yaptığım memleket. muzu ve çileği meşhur. hayatımın en güzel on ayının geçtiği yer ayrıca.
16yıl boyunca düzenli olarak gittiğim mersin in ilçeşi, aqua park filan yaptılar ama yine gelişemedi. çok cana yakın insanlarla dolu ve her yıl gittiğinizde aynı insanlarla karşılaşmanız %100.
insanlarının konuşması, şehri, sokağı gazipaşa ya çok benzer. halkı yörüktür.
komşu yerine oba kelimesi kullanılır. (bkz: obaya gitmek)
köyleri
(bkz: akine)
(bkz: Alataş)
(bkz: antlı)
(bkz: aşağıkükür)
(bkz: boğuntu)
(bkz: Bozdoğan)
(bkz: çaltıbükü)
(bkz: Çamlıbel)
(bkz: Çamlıpınar)
(bkz: Çamlıpınaralanı)
(bkz: çarıklar)
(bkz: çataloluk)
(bkz: Çeltikçi)
(bkz: çukurabanoz)
(bkz: Demirören)
(bkz: emirşah)
(bkz: evciler)
(bkz: gercebahşiş)
(bkz: güleç)
(bkz: güneybahşiş)
(bkz: Güngören)
(bkz: karaağa)
(bkz: karaçukur)
(bkz: karadere)
(bkz: karalarbahşiş)
(bkz: kaşdişlen)
(bkz: kılıç)
(bkz: kızılaliler)
(bkz: Köprübaşı)
(bkz: korucuk)
(bkz: kükür)
(bkz: lale)
(bkz: malaklar)
(bkz: ören)
(bkz: Ormancık)
(bkz: ovabaşı)
(bkz: sarıağaç)
(bkz: sarıdana)
(bkz: sugözü)
(bkz: uçarı)
Muzu meşhurdur.
toros memleketi.
anamurlular mersinle kendilerini bağdaştıramazlar. anamurda doğan anamurludur, mersinli değil. insanların çoğu esmerdir, iyi kalplidir, fazlasıyla saftır lakin yabancılara karşı çekimserlerdir. şöyle bir etrafınıza baktığınızda her yer van gogh tablosu gibi görünebilir, sarı-sıcak-tozlu, bahçeleri ile uğraşan yaşlı kimseler de bu sözümü doğrular.

Yaşlıdır şehir çünkü çocukları belki çalışkanlıktan belki de yapacak daha eğlenceli bir işlerinin olmamasından dolayı çoğu iyi üniversiteleri kazanır gurbete gider. Olanlar da okulların çıkış saatlerinde bir anda görünüp kaybolurlar, gerçekten tuhaf.

güneşi, tüm şehri kat eden sulama kanalları, kanallarda geceleri hiç susmayan kurbağaları, gündüzleri ağustos böceklerini, her mahallede bahçede gözleme pişiren teyzeleri... özlenir.
önceleri fıstığı, şimdilerde ise çilek ve muzu ile ünlü olan ilçe.
halkının çoğunluğu yörük kökenlidir. (bkz: anamur ağzı)
Mersinin bir ilçesidir anamur denince akla ilk muz gelir.

Not: mersinliyim.
http://www.anamurksm.com/m/?id=144&t=makale
gidene kadar saatlerce feci şekilde kusturan virajlardan geçilmesi gereken, eğer virajlara dayanılabilirse cehennem sıcağına dayanılması gereken muz bölgesi. yıllarca yazları burada geçirdim. aslında belediye gerektiği kadar turistik tesis açıp bakım yapsa alanyadan daha yüksek bir turizm potansiyeline ve şahane bir denize sahip bir yazlık beldesi.