bugün

acı ama gerçektir. anadolu lislerindeki hocalar genelde öğrencilere pek bir şey katamazlar. istisnalar vardır belki ama durum budur. öğretmenler belki çok şey bilirler ama bildiklerini öğrencilere aktaramazlar. sonuçta çocuk dersten kopar alt yapısı iyi de olsa artık o derse çalışmadığından başarısı düşer. veliler öğrenciler siz siz olun anadolu liselerini iyi bir halt sanmayın. vasat bir anadolu lisesine gideceğinize özel okula gidin. en azından öğrenme isteğiniz varsa size bir şeyler öğreten hocalar bulabilirsiniz. hiç bir şey öğrenemeseniz bile dil öğrenirsiniz.
eski önemini yitirmesinden kaynaklıdır. bir yığın süper lise anadolu lisesi olunca herşey boka sardı. lgs(liselere giriş sınavı) olduğu sıralarda işler daha güzeldi. 100 soruda 80 net ile istanbulda anadolu lisesi kazandığım için pişmanmıyım. değilim aslında. o süper liseden anadolu lisesi olan okullarda okusam şu an istediğim hayatı yaşıyor olmazdım sanırım.
çok doğrudur. en önemli etken sağınızın solunuzun anadolu lisesi dolmasıdır. öğretmenleri de öğrenciler gibi sınavla gelir fakat anlatamadıktan sonra neyi ne kadar bildiği öğrenci için bir anlam ifade etmez.
2002 yılındaki düzenlemelerle belleri kırılmadan önceki dönemleri için kesinlikle doğru olmayan durum,

"Yabancı dil bilen bilim adamları yetiştirmek" amacıyla açılan bu okullar, sadece yabancı dilde değil hemen hemen her alanda (sosyal, eğitim, spor vs)kendilerine biçilen işlevleri söz konusu tarihe kadar başarıyla yerine getirmişlerdir.

1980 darbesi sonrasında Türkiye'yi yeşil kuşağa dahil etme politikasına uygun şekilde üst kademelerine imam hatip çıkışlı müdürlerin getirilmesiyle ilk defa eksenleri dışına itilmeye başlanan bu irfan yuvaları, yine de 2002'ye kadar geleneklerinin ve öğrenci dinamizminin etkisiyle normal liselere göre kat be kat başarılı olmuşlar, özel okullara gitmeye gücü yetmeyen zeki öğrenciler için hayata hazırlanmada son derece sağlıklı bir basamak görevi görmüşlerdir.

Yatılı bölümü olan okullardaki öğrenciler hem eğitim hem hayata hazırlanış konusunda diğer akranlarından her daim bir adım öndedirler.

Galatasaray, izmir Bornova, Samsun Anadolu, Kadıkoy Anadolu, Eskişehir Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Beşiktaş Anadolu gibi son derece kaliteli okullar bu gruba dahildir.

Maalesef eğitimdeki sekiz yıl düzenlemesiyle içlerine edilmiş, Türkiye'deki iyi olan her şey gibi ne idüğü belirsiz piçlere dönüştürülmüştür.

Edit: istanbul (Erkek) Lisesini unutmuşum çok özür. ohne dich sterbe ich'e hatırlattığı için çok teşekkürler.
fen lisesi kazanmaya çalışmak için yeterli nedendir.
bütün düz liselerin tek tek anadolu lisesi'ne dönüşmesiyle iyice belirgenleşen durum.
ismi ile çelişen bir gerçektir ve düzeltilmesi gerekmektedir.
lisesine, şehrine, idarecisine, öğretmenine göre değişebilendir. lakin son 3-5 yıldır iyiden iyiye kendini belli eden durumdur. hele ki düz liselerin anadolu lisesine dönüştürülmesi gibi bir çılgın projeyle tamamen ele ayağa düşmüştür anadolu lisesi kavramı. çekiciliğini yitirmiştir. artık anadolu liseli erkekler rahat rahat kız düşüremiyecektir efenim. evet aynen öyle.
Sbs puanı 430-440 altında anadolu lisesine gidip Anadolu Liselerinde eğitim berbat demek kolay.
sağlık meslek liselerinin berbat eğitimini geçemeyecek durumdur.
düz liseleri anadolu lisesi haline getirmekle oluşan hede. böyle devam ederse yakında anadolu liseleri ile meslek liseleri arasında pek fark kalmayacak. fen liselerine bak öyle mi? bütün öğrencileri zehir gibi maşallah.
günümüzde hic bir fark kalmamıs olup hepsi aynı boktur.
önüne gelen liseyi anadolu lisesi yaparsan ortalama da düşer tabi.
bir imam ve ek üniversite eğitimi devam eden biri olarak tüm eğitim kurumlarının eşitsizliklerini ve boktan olması durumunu belirtmek isterim. ve yine belirtmek isterim ki şuanda yapacak bir şey yok.
devlet otoritesinin dayattı bir eğitim sistemine boyun eğmiş koyun söylemi.
(bkz: eğitim sistemini yargılamak)
(bkz: liseleri karşılaştırmak)