bugün

anadolu liselerinde eğitimin berbat olması

2002 yılındaki düzenlemelerle belleri kırılmadan önceki dönemleri için kesinlikle doğru olmayan durum,

"Yabancı dil bilen bilim adamları yetiştirmek" amacıyla açılan bu okullar, sadece yabancı dilde değil hemen hemen her alanda (sosyal, eğitim, spor vs)kendilerine biçilen işlevleri söz konusu tarihe kadar başarıyla yerine getirmişlerdir.

1980 darbesi sonrasında Türkiye'yi yeşil kuşağa dahil etme politikasına uygun şekilde üst kademelerine imam hatip çıkışlı müdürlerin getirilmesiyle ilk defa eksenleri dışına itilmeye başlanan bu irfan yuvaları, yine de 2002'ye kadar geleneklerinin ve öğrenci dinamizminin etkisiyle normal liselere göre kat be kat başarılı olmuşlar, özel okullara gitmeye gücü yetmeyen zeki öğrenciler için hayata hazırlanmada son derece sağlıklı bir basamak görevi görmüşlerdir.

Yatılı bölümü olan okullardaki öğrenciler hem eğitim hem hayata hazırlanış konusunda diğer akranlarından her daim bir adım öndedirler.

Galatasaray, izmir Bornova, Samsun Anadolu, Kadıkoy Anadolu, Eskişehir Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Beşiktaş Anadolu gibi son derece kaliteli okullar bu gruba dahildir.

Maalesef eğitimdeki sekiz yıl düzenlemesiyle içlerine edilmiş, Türkiye'deki iyi olan her şey gibi ne idüğü belirsiz piçlere dönüştürülmüştür.

Edit: istanbul (Erkek) Lisesini unutmuşum çok özür. ohne dich sterbe ich'e hatırlattığı için çok teşekkürler.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar