bugün
- gocu28
- evlenmek istemeyen insana seçilmemiş demek5
- 14 haziran 2026 almanya curaçao maçı10
- evlenmeyi başaramamış kadın12
- karşı cinste hayran olunan özellik9
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı57
- hilal yelekçi3
- sevgilisine ayı diyen kız6
- evlenmemeyi başarı olarak görmek3
- iremga ve mokv'yi özlemek4
- elmas bey birader bay bey biraderdir4
- arda güler8
- naylon çorap fetişi2
- ayak fetişistiyim ve bununla gurur duyuyorum5
- trt 13
- milli maçı izlemeyen erkek22
- avradı olmayana ne tavsiye edersiniz6
- ertan özyiğiti uzaylılar kaçırsaydı3
- şirine hangi şirinle evlenirdi sorunsalı8
- carlsberg elephant2
- sadakat2
- japonya2
- deyyus u ekber2
- leyla cengiz beauty'nin 4000 tl kaporaya çökmesi2
- karısını döven erkekler2
- bardağı taşıran son damla7
- ayak yalamamış erkek kalmaması5
- 14 haziran 2026 maden işçilerine silahlı saldırı4
- tarihte yaşamış birini ölesiye savunmak5
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi9
- özgür irade yanılsaması ve eğitim sistemi2
- fransa2
- mantı abartılmış balon bir yemektir7
- enayimiknatisii10
- almanya 7 curaçao 12
- belçika2
- ilk ev hapsi bilekliğim4
- vincenzo montella9
- kadınlar neyden hoşlanır10
- başıboş köpek sorunu4
- hollanda2
- biraderane2
- birader2
- avustralya9
- kötü insanların ortak özellikleri4
- bir mekanın kazıkçı olduğunu gösteren detaylar4
- zamanda yolculuk4
- bungalov ev ücretleri3
- erkeklerin 35 yaşından sonra çökmesi5
- en iyi antidepresan19
gelişmiş orta menzilli havadan havaya füze.
savaş uçaklarından fırlatılan yeni nesil bir orta menzilli havadan havaya füzedir.
amerikan hava savunma sisteminin en gelismis havadan havaya fuze sistemidir. Menzili en uzun fuzedir.
advanced medium range air to air missile. türkiye'nin f-16 modernizasyonu kapsamında da alımını yaptığı füzeler bildiğim kadarıyla. f-16 modernizasyon projesi kapsamında amerikalı, ingiliz ve israilli şirketlerin mühimmatlarının alımı yapılıyor.
yahudiliğin peygamberi hz.musa'nın babası olan hz. imran'a yahudiler amram derler. ikisi arasında bir ilinti var mı bilemiyorum, yazılı dursun burada.
(bkz: hz imran)
kur'anda da adı geçen hz.imran için
(bkz: ali imran suresi)
yahudiliğin peygamberi hz.musa'nın babası olan hz. imran'a yahudiler amram derler. ikisi arasında bir ilinti var mı bilemiyorum, yazılı dursun burada.
(bkz: hz imran)
kur'anda da adı geçen hz.imran için
(bkz: ali imran suresi)
abd tarafından türkiye'ye 107 tane satılacak olan füze.
http://www.sabah.com.tr/h...4332973F437725293178.html
http://www.sabah.com.tr/h...4332973F437725293178.html
işçi ve emekçilerimizin , memurlarımızın vergileriyle alınan füzelere verilen amerikan ismi. Gerçi adı türkçe'de olsa bok boktur. Götünüzde patlaması dileğiyle.
yarraam'ı çağrıştıran bir füze. itiraf ediyorum sözlük, amraam'ı yarraam'ın hatun versiyonu olarak düşünmüştüm bir an. başka isim bulamadınız mı?
amerika'yı ekonomik krizden kurtarmak için atılan adımlardan birisi.
hadi bakalım abd gene iyisin!
hadi bakalım abd gene iyisin!
abd üretimi aim-120 amraam (Advance Medium Range Air to Air Missile)füzesidir. açılımı gelişmiş orta menzilli havadan havaya füze olarak türkçeye çevrilebilir.. air-to-air, havadan-havaya orta menzillidir. aktif radar güdümlü füze denilince akla gelir. uçak kendi radarı ile kilit atar ve füzeyi düşman uçağına fırlatır. füze fırlatıldıkdan sonra uçağın hedefi vuruncaya kadar açağın kilitli kalmasına gerek duymaz. füze kendi radarı ile kilitlenir. isabet oranı en yüksek güdüm sistemine sahiptir. birçok batılı ülkenin envanterinde mevcuttur. en modern rakibi avrupanın ürettiği meteor füzesidir. amraamın etkili menzili 72km+ dır.
sl-amraam olarak (surface launch-amraam)karadan havaya amraam da diyebiliriz, hava savuma sisteminde kullanılmıştır. fakat yerden ateşlendiği için füze menzili kısalmıştır. sebebi ise havadan ateşlendiğinde tırmanmak için fazla enerji harcamaz, ancak yerden ateşlendiğinde 5 km yükselecek ise enerjisinin büyük bir kısmını bellirlenen irtifaya yükselmek için harcar ve menzili azalır.
sl-amraam olarak (surface launch-amraam)karadan havaya amraam da diyebiliriz, hava savuma sisteminde kullanılmıştır. fakat yerden ateşlendiği için füze menzili kısalmıştır. sebebi ise havadan ateşlendiğinde tırmanmak için fazla enerji harcamaz, ancak yerden ateşlendiğinde 5 km yükselecek ise enerjisinin büyük bir kısmını bellirlenen irtifaya yükselmek için harcar ve menzili azalır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar