bugün

alkol almadığın gecenin sabahı kesinlikle uyuyamaktır.
sabah kalktığında su yerine bir bardak rakı ile başlayıp gün boyu rakıya devam etme olarak örnekleri görülmekle birlikte bu durumda sadece içkinin ismi değişir. yani öyle günde 3 bira içen adam alkolik filan değildir. alkolü seven biridir olsa olsa.
toplum tarafından dışlanan biri olduğunuzu görmeniz ile bağımlılık konusu üzerinde ciddi ciddi düşünmenize sebep olan durumdur.
Polisin sorduğu alkol var mı? Sorusuna 'hepsini tükettik' diye cevap veren adama gelen ikinci soru bağımlısı mısınız peki hiç kullanmam diyebilmektir alkole bağımlılık.
alkolizm kişilik sorunu olan ya da zayıf kişilikli bünyelerde gelişir. ben 20 senedir gece aleminin içindeyim içmediğim gün sayısı yok gibidir. fakat iki ay evden çıkmasam aramam. sadece dışarda içerim. 2. entryi çok yerinde buldum. eğer sabah ve akşam dediğimiz aralıklarda da içmeye başladıysanız, alkolizmin eşiğindesiniz demektir.
genelde psikolojik rahatsızlıkların bir neticesidir bu bağımlılık, her bağımlılıkta olduğu gibi. hangi alkoliği incelerseniz inceleyin, altından muhakkak psikolojik bir rahatsızlık çıkacaktır, alkol almayı alkolizm derecesine vardırmış birinin psikolojisinde çok daha derin hasarlar vardır ve kişi bilinçli olarak yapmasa da bunların üstünü örtmek için alkole yönelmiştir. eroin metamfetamin gibi ağır uyuşturucuların bağımlılığından sonra en tehlikeli bağımlılıklardan biridir ancak toplum tarafından alkol bağımlılığı hafife alınır, alkol bağımlılarına "aman içmeyiver ne var", "az iç biraz" gibi şeyler söylenir, sanki kişi bu cümleyi duyunca "aa ne kadar doğru dedin, içmeyeyim evet" diyip anında alkol almayı bırakacakmış gibi..

alkol bağımlılığının toplum tarafından normalleştirilmesinde alkolün yasal olmasının payı büyük.. alkol bağımlısı olduğu öğrenilen bir kişi ile esrarkeş olduğu öğrenilen bir kişiye verilen tepkiler hiçbir zaman aynı düzeyde değildir toplumda. sırf esrarın yasal olmamasından ötürü alkolden daha tehlikeli bir şey olduğu kanısı yaygındır toplumda, o nedenle esrarkeşlik çok daha tehlikeli bir şey olarak algılanır. illüzyondan başka bir şey değil tabi bu aslında, sen neye inandırılmak isteniyorsan ona inanmaktasın, hepsi bu.

bir alkolik kendini açık etmedikçe kolay kolay toplum tarafından kolay kolay fark edilmez. yasal olan bir şey içiyordur sonuçta ve sosyal ortamlarda da bağımlısı olduğu şeyi rahatlıkla tüketebilir tıpkı diğer sosyal içiciler gibi, bunu kimse yadırgamaz. bir alkolik alkole istediği zaman rahatlıkla ulaşabilir, uyuşturucu bağımlılarının paraları olsa bile uyuşturucuya(torbacıya) ulaşamamaları gibi sıkıntıları yoktur, yani alkole karşı irade göstermeleri dışında bu dürtülerini engelleyebilecek herhangi bir faktör ne yazık ki yoktur.

kısaca diyebilirim ki; alkol bağımlılığının diğer uyuşturucu bağımlılıklarından hiçbir farkı yoktur. alkolün yasal olarak satılması onun esrardan, extacy'den, kokainden, eroinden daha masum bir şey olduğu anlamına gelmez. para babaları uyuşturucu türleri içinde yalnızca alkolün yasal olmasına izin vermiştir ve dünya bu şekilde dönüyor. her bağımlılık gibi alkol bağımlılığı da insanın hayatını siker atar, mahveder. alkolizme kaydığınızı düşünüyorsanız ve bu hastalığı kendi iradenizle yenemiyorsanız psikolojik yardım almakta bir sakınca görmeyin, hayatınızı sikmenin neresinden dönerseniz kardır, emin olun!
son noktası içki bulamadığında kolonya içmektir.
maalesef uzak bir akrabamda yaşadım.
"ben keyiften içiyorum zaten." "azıcık dertliyim ne var, geçecek yakında nasılsa." vs. vs. :bahanesi çoktur.
ayrıca ailenin, arkadaşın da "bu ara biraz fazla kaçırdı"dan, "o artık bir bağımlı"ya geçişi anlaması gerçekten zordur.
ben bağımlıyım arkadaş !

bundan ne utanıyorum ne gocunuyorum beni bu dünyanın yüzeyselliğinden uzaklaştırıp küçük iskender terk bir adam yapıyor dolayısıyla 2 gün arayla kırmızı tuborglarımı deviririm...
behzat ç dizisi ile pekişen durumdur.
her gun icip de, her gun icmeye farkli bir kilif bulmaktir, ben sarhos degilim sebebim var baabinda.

ayrica, alkol saati geldiginde, alkolsuz araba kullanamamaya delalettir.
her konu acildiginda liseli veya universiteye baslamis cocuklar gibi .. gecen bir masa kurduk ne icitik beaaa.. gibi ergence soylemlere yoneltir adami. yine ergen gibi icmeyen adama zorla icirmeye calisirlar cok icmeyi bir bok sanarlar. belli bir zaman sonra normal arkadaslarindan uzaklasip kendisi gibi bos beles alkoliklerle takilirlar onu sevrn arkadaslarindan uzaklasirlar arkadaslari da zat onu cekemez o haliyle her daim. kimisinde bu bagimlilik uyusturucu uyarici madde bagimliligina gider. kafasi iyi olmaya aliskin adam baska seylerle de farkli kafalar tatmaya calisir. ve ona da bagimli olurlar. ondan da cok matah bir seymis gibi ovunurler. uzun sureli bagliliktan sonra kafalari normalken bile kafalari bir dunyaymis gibi dolasirlar. tamamen malliktir. ama her bagimlilik gibi kimse " ben bagimli olmam" demesin olursunuz. hele de haftanin bilmem kac gunu iciyorum ama bagimli olmadim diyene bir tarafinizla gulunuz. eee haftanin bilmrm kac gunu icme bakalim cektigin yoksunlugu gorelim deyin.
ben de olabilir ondan. belki de güneşi görme isteğidir. belki de karanlık isteği. bilemedim aq.
lsd ile tedavisi gündemde olan durum.

http://goo.gl/ITKGQ
tetikleyicisi kesinlikle yaşanan belli başlı travmatik durumlar ve onların çevresine kümelenen bir yığın irili ufaklı kötü olaylardır. fakat alkolün bağımlılığa dönüşmesinin sebebi sanılanın aksine bu travmalardan geçici de olsa kurtulmaya yaraması, iyi hissettirmesi değil. bünyenin alkolden keyif alabilmesi için alkol öncesinde de psikolojik rahatlıkta olması gerekir, bunun da bağlayıcı etkisi yoktur. psikolojik olarak çökmüş bilincin alkol bağımlılığı şurda gizlidir; alkol almadığı vakit içerisinde çalışmaktan ısınmış, yanma durumuna gelmiş beyin alkol etkisi altına girdiğinde milyonlarca alakasız şeyi birkaç saniye içerisinde düşünmeyi bırakmış, artık sadece travmasını somutlamaya çözmeye çalışmaktadır. ayık haldeki kaotik çaresizlikten kurtulur, ne yaşadığını ne yaşamadığını, ne istediğini ne istemediğini, ne yapabileceğini ne yapamayacağını çok net kestirebilir. bu onun kendisini daha iyi hissetiği anlamına gelmez, sadece artık problemini bildiği için kendisinde bulduğu o gücün gevşetici etkisini hisseder. ama bu kısır döngü olarak kalır, çünkü çözümlediği herşeyi ayıldığında zaten unutmuştur. geriye sadece o his kalır, ona bağımlı olur. bünyesine verdiği zararların hep farkındadır ama onarmak için problemlerini çözümlemeyi bekler, o zamana erteler. barda diskoda ortamda it gibi içmek alkol bağımlılığı değil sosyal içiciliktir. bağımlı da sosyal ortamlarda içer fakat diğerlerinin yanında sessiz kalır, az konuşur. konuştuğunda da nadiren ne anlatmak istediği anlaşılır. bağımlı kişi arkadaş ortamında içerken, önünde içkisi dururken 'eve gitsem de içsem' diye düşünüp içkisini yudumlayandır. zaman içinde bünyesi alkolle yaşamaya ayak uydurduğu için nadiren darma duman olur ve kusar. zihinsel olarak alkolün sınırı olmaz fakat fiziken daha fazla alkol alamayacak hale geldiğinde, daha fazla içebilmek adına kanını temizlemeyi bedenini rahatlatmayı seçebilir fakat bu 'oha çok kaçırmışım dün akşam amk ebem sikilmiş' değil, 'daha fazlası için buna ihtiyacım vardı' demektir. yoksunluğu sigarayla aynıdır, çok vakit geçmeden hissedilmeye başlar ve giderilmedikçe çığ gibi büyümeye devam eder.
son zamanlarda pençesinde olduğum sanırım yavaş yavaş içerisine girdiğim durum. içmeden uyuyamaz oldum. nefret edilesi bir duurm.
hiçbir zaman anlam veremediğim bağımlılık türü. bir türlü bu maddeye bağımlı olamadım.
sosyal içicilikle sürekli karıştırılan bir hastalıktır aslında. tedavi edilebilmesi için kişinin bu bağımlılığı, hastalığı kabul etmesi gerekir.
yeşilçam sayesinde ise alkol bağımlılarının sadece şarap içtiği yanlış yorumu da bir çok kişi tarafından benimsenmektedir.
kimyasal değil daha çok psikolojik bir bağımlılık ile başlar. bir süre sonra alkolsüz hayat geçirilemez.
kişi kimyasal değilde psikolojik bir bağlılık duyduğu için inkar metodunu çoktan içgüdüsel olarak kurmuştur bile "bağımlısı olduğum için değil istediğim için içiyorum ben".
kadınların su içine kolanya katarak içmesi sonucu habersiz olduğu bir şeydir.
Bazı zehirleyici maddeler gibi keyif verici, alışkanlık ve beden ,beynin iptaline sebep olan bir maddedir...
kadın kısmının daha kolay yakalanabileceği illettir.
bağımlısı değilim fakat gözlemim şudur:
alkol bağımlısı alkol almadığı zaman eskisi gibi zevk alamaz ve günlük işlerini yerine getirememeye başlar. ayrıca kafası çoğu zaman kıyak gezer bu da o kişinin hayatını maafeder.
kısacası: (bkz: alkole başlamayın)
Sanıldığı gibi basit bi hastalık değildir. içkiyi ve içki muhabbeti sevmek alkol bağımlılığı değildir. Daha büyük fizyolojik ve psikolojik sebepleri ve etkileri vardır.
Düşmemek gereken bağımlılıktır. En basitinden hayatı ayık yasiyamamaniza sebep olur. içtiğiniz geceyi de ertesi günü de mahveder.

Nispeten daha temizi sigara bağımlılığıdır.