bugün

alkol bağımlılığı

genelde psikolojik rahatsızlıkların bir neticesidir bu bağımlılık, her bağımlılıkta olduğu gibi. hangi alkoliği incelerseniz inceleyin, altından muhakkak psikolojik bir rahatsızlık çıkacaktır, alkol almayı alkolizm derecesine vardırmış birinin psikolojisinde çok daha derin hasarlar vardır ve kişi bilinçli olarak yapmasa da bunların üstünü örtmek için alkole yönelmiştir. eroin metamfetamin gibi ağır uyuşturucuların bağımlılığından sonra en tehlikeli bağımlılıklardan biridir ancak toplum tarafından alkol bağımlılığı hafife alınır, alkol bağımlılarına "aman içmeyiver ne var", "az iç biraz" gibi şeyler söylenir, sanki kişi bu cümleyi duyunca "aa ne kadar doğru dedin, içmeyeyim evet" diyip anında alkol almayı bırakacakmış gibi..

alkol bağımlılığının toplum tarafından normalleştirilmesinde alkolün yasal olmasının payı büyük.. alkol bağımlısı olduğu öğrenilen bir kişi ile esrarkeş olduğu öğrenilen bir kişiye verilen tepkiler hiçbir zaman aynı düzeyde değildir toplumda. sırf esrarın yasal olmamasından ötürü alkolden daha tehlikeli bir şey olduğu kanısı yaygındır toplumda, o nedenle esrarkeşlik çok daha tehlikeli bir şey olarak algılanır. illüzyondan başka bir şey değil tabi bu aslında, sen neye inandırılmak isteniyorsan ona inanmaktasın, hepsi bu.

bir alkolik kendini açık etmedikçe kolay kolay toplum tarafından kolay kolay fark edilmez. yasal olan bir şey içiyordur sonuçta ve sosyal ortamlarda da bağımlısı olduğu şeyi rahatlıkla tüketebilir tıpkı diğer sosyal içiciler gibi, bunu kimse yadırgamaz. bir alkolik alkole istediği zaman rahatlıkla ulaşabilir, uyuşturucu bağımlılarının paraları olsa bile uyuşturucuya(torbacıya) ulaşamamaları gibi sıkıntıları yoktur, yani alkole karşı irade göstermeleri dışında bu dürtülerini engelleyebilecek herhangi bir faktör ne yazık ki yoktur.

kısaca diyebilirim ki; alkol bağımlılığının diğer uyuşturucu bağımlılıklarından hiçbir farkı yoktur. alkolün yasal olarak satılması onun esrardan, extacy'den, kokainden, eroinden daha masum bir şey olduğu anlamına gelmez. para babaları uyuşturucu türleri içinde yalnızca alkolün yasal olmasına izin vermiştir ve dünya bu şekilde dönüyor. her bağımlılık gibi alkol bağımlılığı da insanın hayatını siker atar, mahveder. alkolizme kaydığınızı düşünüyorsanız ve bu hastalığı kendi iradenizle yenemiyorsanız psikolojik yardım almakta bir sakınca görmeyin, hayatınızı sikmenin neresinden dönerseniz kardır, emin olun!