bugün

turkceye 'alice harikalar diyarinda' seklinde cevrilmis buyukler icin bir cocuk kitabi.
mantik oyunlarini, daha dogrusu gunluk hayatta sik sik yaptigimiz mantik hatalarini, cok guzel islemistir.
(bkz: alice in chains)
hayranı olması populer edilen nefis.
yine de nefis.
(bkz: aman tanrım çok geç kaldım)
(bkz: nereye gideceğini biliyorsan gittiğin yolun hiçbir önemi yok)
içimden ;aliceee nirdesiiin? dediğim olay.
(bkz: şizofren alice)
metrix serilerini izlemeden mutlaka izlenmesi gereken ve hatta matrix felsefesinin tohumlarının ve izlerinin bulunduğu , alt metinleri çok sağlam olan çizgi filmdir .
yazarın pedofili * olduğu ve küçük bir kızla kayık gezintisi yaparken onu oyalayabilmek için uydurduğu öyküler bütünü olduğu idda ediliyor. *

edit: sanki ben pedofiliyim haa! niye beni eksi oyluyosunuz gidin yazarı oylayın! bi de can dündar'ın kitabından alıntıdır bu. onu da eksi oylayabilirsiniz.
alice in ne kullandığını sorgulatan hikayedir. gözyaşından deniz boyum kadar tırtıl falan öyle kolay değildir.
tam anlamıyla bir matematik şaheseridir...buram buram matematik kokan hatta matematik bölümlerinde bazı dersler içinde okutulan***, oxford lu matematik profesörü lewis carrol tarafından yazılan başucu kitabıdır...
ingilizcesinin okunması tavsiye edelir.*
(bkz: alis harikalar diyarında kuzey ırak)
(bkz: şebnem masallar aleminde)
(bkz: haydar baş) iktidarı sonrası türkiye' yi ziyaret eden alice isimli ecnebi gazetecinin anı kitabı.
ayni hikayeden yola cikan horor- action kategorisine koyabilecegimiz american Mcgee´s Aliceisimli bir PC oyunu da vardir. Bence oynamasi cok eglencelidir. EA games den cikmistir.
görsel
içinde felsefe barındıran, adalet sistemini sorgulatan klasikleşmiş bir çocuk masalı.

alice: hangi yoldan gideyim
tavşan: gideceğin yeri bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok.
temelinde magic mushroom un yattığı ve yazarının da magic mushroom bağımlısı olduğu iddia elilen çocuk kitabı.
cocuklugumunda ucan kaz la beraber aklimda kalan muhtesem, mantik ve gizem dolu cizgi film.
(bkz: lsd tribi)
okunmus, okunacak en güzel cocuk hikayesidir. aslinda cocuklar icin de yazilmamistir. gerci su dünyada kac klasik cocuk kitabi diye okutulan sey cocuk kitabidir gercekten? klasikler icindedir alice...

hele hele alice'in geveze ve unutkan ayrica yalanci olan kaplumbagayla konusmasi...alir götürürdü beni benden.
bir çok öyküye ve romana esin kaynağı olmuş insanı hayal deryalarında dolaştıran en güzel hikayelerden biridir. ben birinci sınıfın yaz tatilinde biriktirdiğim tüm paramla gidip değişik şekil ve ebatlarda sayfaları olan, tablo gibi resimlerle süslü bir çeşidini almıştım bu kitabın. sonraki dönemlerde uzun bir süre evcilik oyunlarımın konusunu oluşturmuş, bir bebeğimin adının alice olması şeklinde de etkileri olmuştur üzerimde. ayrıca ileride çocuğumun adını da alice koyma gibi çok uzun vadeli bir plana imza atmıştım o yıllarda. ama kim bilmem, çevreden densizin biri çıkıp "heheh o ismi veremezsin kiii hahaha" diye gelip hayallerimi darmaduman etmişti. çocuğumun adsız kalacağı endişesiyle bir süre ruh gibi dolaştığımı hatırlıyorum. çok kötü günlerdi o günler. arkadaşlarım gelip "ne üzülüyorsun,boşver daha iyisini buluruz mesela sindrella koyarız demişlerdi de kendime gelmiştim. canım dostlarım benimm. siz olmasaydınız yitip gitmiş bir çocukluk ve hayal kırıklıklarıyla şuan nasıl biri olurdum bilemiyorum.heyhat...ama ya alice de çok güzel isim.
(bkz: aliceinwonderland)
aslında cicili bicili bir çocuk kitabı gibi gözükse de, aynı zamanda yetişkinler okusun diye yazılmıştır. içinde hz. isa'nın idamına ve sümer mitolojisine göndermeler bulunur. yer yer politik mesajlar da barındırır. en önemli dersimin vize konusu olmasından dolayı, acayip haşır neşir olduğum eserdir.
her ne kadar çok özel ve güzel bir kitap olsa da durup durup boyut değiştirmesinden, sürekli tuhaf tuhaf olaylarla baş etmesinden dolayı "hadi alice, uyan artık ders bitsin" dedirtebiliyor bu güzide yapıt.
''alice harikalar diyarında'' kitabı, bilinenin aksine çocuk kitabı değildir, tamam bir ''matematik profesörü'' yazmıştır ama, aynı zamanda kendisi, ''rahip'' olan bir insandır. zamanın ingiltere'sini eleştirmek için ''lewis carrol'' takma adıyla yazmıştır.
şapkacıyla oturup çay içerken ki resmini merak edenler aşağıdaki resme bakabilir.

http://www.wallpaperpimpe...1-SVPH0LJ4XQ-1024x768.jpg