bugün

(bkz: e-beam)
(bkz: fatih projesi)saçma sapan bir şey. 200 ekranlık dokunmatik bilgisayar. Ve üstünde tahta. Neymiş akıllı tahta. Nesi akıllı be. Bildiğin televizyonlu tahta.
Antenli telefon gibi düşünün.
5 senedir kardeşimin okuluna geleceği yalanı atılan nesne.
bu sene pek çok okula gelmiş. öğretmenler yabancı, öğrenciler yabancı. bence millet çözene kadar mundar olacak aletler, asıl kullanmalık yeni bir tane gerekecek. şahsen en son gördüğümde öğrenciler, mağara duvarına resim çizen mağara adamları gibi toplanıp painte resim çiziyorlardı. bunu yapan ilkokullular değil, liseliler yalnız.

teknolojinin bu ülkeden çekeceği var. *
okullarda kullanılmaya başlanmış tahtadır. önünde yeşil, tebeşirli ve beyaz, kalemli tahta vardır. tabii lise son olmuş koca koca öğrenciler durmayıp, tahtaya flash bellekten ankara'nın bağlarını atıp, boş derslerde sınıfı düğün salonuna çevirip, okuldaki öğretmenlerin direkt hedefi olabilirler. *
BAZI ÖZELLiKLERi iLE BENiM BiLGiSAYARA 1000 BASAR DEDiĞiM TAHTA *

işlemci: Intel Core i3-2310M işlemci (3M Cache, 2.10 GHz)
Dışarıdan sökülüp takılabilir bilgisayar ünitesi.
Sistem belleği: 1 x DDR-3 1333/1066 MHz 4 GB RAM
Lan ve Wlan bağlantı desteği: 10/100/1000 MB/s
Sabit disk: 500 GB SATA II
işletim sistemi: Windows 7 / Pardus
Ekran kartı: 512 MB (dahili)
USB bağlantı: 2 - Mikrofon girişi
Kulaklık çıkışı – Monitör - 65 inç LED ekran
Optik imajlama (2 kamera vasıtasıyla hem pasif kalem hem de el kullanılabilir)
Birden fazla parmağın hareketlerini algılayıcı sistem
1920 x 1080 Full HD - Tepki süresi: 8 m/s
Kontrast oranı: 4000:1 - Uzaktan kumanda: var
Gömülü 20 Watt ses çıkış gücü
LED ömrü: minimum 30 bin saat
VGA girişi - HDMI girişi - USB girişi - Stereo çıkışı
Yazılım dili: Türkçe
dersanelerde yaygındır ve hem öğrenciye hem de öğretmene kolaylık sağlar.
kara sinek konduğunda bile algılayan tahtadır. hocanın açtığı pencereyi çok kez kapatan sinekleri eğitmeyi düşündüğüm olmuştur.
Sineklerin , insanlardan daha iyi kullanabildiği nesnedir.
bu sene okulda kullandigimiz guzide tahta. okula klavye getirerek ogle aralarinda need for speed, angry birds oynuyoruz. egitim sart.
öğrencilerin öğretmenlerden daha iyi kullanabildiği tahta.

doğada bulunan dört elementten biri.
gelişen teknoloji ile eğitimlerin aktif ve seri şekilde yapılması için kullanılan tahta.

bu tahtalar bir çok yerde artık kullanılmaya başlanmış bir üründür. aynı zamanda tahta üreticileri de çok iyi kazançlar sağlıyor ve eğitme son derecede büyük katkı sağlıyor. gibi bu konu üzerine hizmet veren firmalardan en iyi tahta seçimi yapılarak ürün alınabilir. eğitim için son derece iyi ve önemli bir sistem olmuş.
Öncelilke akıllı tahtayla tanışma hikayemi kısaca anlatmalıyım. Bizim okula 2 akıllı tahta gelmişti. Müdür sınıflara taşımamız için 6 öğrenci görevlendirmişti. Sonra 3ümüz bir akıllı tahtayı taşımaya başladık, monte edileceği duvara yaklaştık. Hoca "bırakın" deyince biz de tahtayı 50 cm yükseklikten yere bırakmıştık ve tahtalardan biri geldiği gün akıllı olma özelliğini kaybetmişti.
genel özellikleriyle inceleyecek olursak: Eğitimcileri ve öğrencileri tembelleştiren bir icattır. Eğitimciler konuyu adam gibi kendileri anlatmak yerine powerpint sunusu olarak hazırlarlar, sonra da birkaç önemli yerin altını çizerek akıllı tahtanın bişeye yaradığını öğrenciye yutturmaya çalışırlar. Ama internet bağlantısı olan sınıfta dünki maçın tartışmalı pozisyonlarını tartışmanızı tavsiye ederim. Bir rivayete göre porno izleyenler de mevcuttur.
okullarda ki hocaların kullanamadığı tahtadır. kullanamadığı halde konuyu slayt üzerinde anlatır. ara ara şu cümleleri kurarlar
(bkz: nereye kayboldu bu)
(bkz: çocuklar bir yardım eder misiniz)
(bkz: niye açılmıyor bu)
(bkz: hay allah)
bizzat kullanım hakkı için kursunu aldığım tahta. tahta bir nebze güzel olabilir belki ama kursu deli saçması. asla kullanmayacağın bir programda sunum hazırlayıp yan okulundan gelen bilgisayar öğretmenine ( eğitmenimiz olur kendisi ) sunum yaptığın kurs. hayır yanı neyı denıyorlar onu anlamadım. tabıkı de carpıya basıp ekranı kapatmayı biliyorum eyyyy mıllı eğitim...
Kullanıldıkça detaylarına vakıf olacağınız tahtalardır. harikadır. eğitim sisteminde iyi bir şekilde kullanıldığında harika şeyler yapabilirsiniz. ama siz bunu kalkar sadece film izleme aracı olarak kullanırsanı ız yazık olur. korkmayın, boş zamanlarınızda gidin kurcalayın, keşfetmeye çalışın. sadece okullarda değil birçok sektörde eğitim amaçlı kullanılabilir. her geçen gün fiyatları da düşmektedir. tek dezantajı açıp kapatırken zaman kaybı oluşturabilir. bunun için de önceden hazırlık yapabilirsiniz. bir de yakın kullanımlarda gözlerinizde yaşarma meydana gelebilir. eğer eğitim sektöründe öğretmen olarak çalışıyorsanız bazen çocuklar sizden daha çabuk sistemi çözebiliyorlar. bu konuda kesinlikle kibir yapmayın. onlardan bu konuda yardım almanız öğrencilerle sizin aranızda iyi bir diyalog geliştirir. bir de bir eğitim süresi boyunca herhalde 40 dk boyunca da kullanmanız tavsiye edilmez. her zaman alternatif uygulamalar size ve işinize renk katacaktır. bu tahtalarda sunum gösterme, üzerinde işlem yapma,hareket ettirme, kaydetme gibi birçok kullanım kolaylığı sizin işinizi kolaylaştırmış olacaktır. kullanımında yapılan en büyük hatalardan biri de mutlaka sinevizyon kumandasının uygun bir şekilde muhafaza edilmesidir. iş bittikten sonra mutlaka kapatılmalıdır. Çünkü akıllı tahtadan ziyade ekranı yansıtan sinevizyonun ışık ömrü daha fazla gitmektedir.
görsel

Baya akıllıdır film falan izlemeye yarar. Evet.
eğitim sistemimizde son yıllarda uygulanmaya başlayan teknolojidir.

eğitim sistemi o kadar enteresan ki,

tahtalar bile akıllandı ama öğrenciler hala aynı.

adam lise mezunu ama çarpım tablosunu, istiklal marşını bilmiyor.

bence tahtayı telefonu akıllandıracağımıza biraz da öğrenciler üzerine çalışalım.
Ders videosu açmak için düğmesine bastığınızda öğrencilerin hep bir ağızdan" hocammmm nooolur youtube dan klip açalım dediği" alettir.