bugün

çünkü böyle buyurdu sam amca cevabı seçeneklerden sadece bir tanesidir.

biz burada çeşitli defalar akepe'nin sanal bir yükselişi olduğunu, seçmen tabakasının sanıldığı gibi 20 milyon falan olmadığını yazdık, hatırlattık. ama bazı sıkı islamcılar hakarete varan içeriklerle üzerimize çullandı.
oysa kendileri de akepenin emperyallere hizmet eden ve kapitalist bir oluşum olduğunu içten içe biliyorlardı.
yine de her dönem rantı olan islamcı söylemlerden dolayı bu gerçekliği kendilerine izah edemiyorlardı.

bugün islami söylemlerle siyaset arenasında mücadele eden tek parti (geçmişte olduğu gibi) saadet partisidir.
rahmetli erbakanın dünya dengeleri hakkında son dönemlerinde yaptığı tespitler birbir çıkmaktadır.
yılların tecrübesi ile son anlarına kadar akepe ve tayfası hakkında son derece manidar tespitler yapmıştır.
her ne kadar kendisine ve partisine bir sempatim ve bağım olmamasına rağmen sezarın hakkı sezara...

ayrıca türkiye'de sol cenah kolay beri iktidar yüzü göremez.
akepe bitiriliyor bize de ekmek çıkar hayalini kuruyorlar şimdi. çok zor.
çünkü söylemleri bu halkın idrak yeteneğine uymuyor.
bu kafayla işleri zor.

yine sağ-muhafazakar kitleyi arkasına alacak ciddi bir oluşum getirilecek akepenin yerine diye düşünüyorum.
ayrıca bu ciddiyeti hakkıyla taşıyabilecek donanıma sahip, tecrübeli kişilerden oluşturulacak.
ne de olsa türkiye'nin bulunduğu coğrafyada komşu ülkelerine bir takım sebeplerle benzemesi hiçbir batılı devletin işine gelmez. ince ayrıntı bu bana göre.
ki toplumun demografik yapısı da buna müsait değil. şeriat meriat gelmez yani. araplaşmayız gencolar.

sonuç olarak; tayyip bey ve tayfası abd'nin şekillendirmeye çalıştığı ortadoğu sürecinde verilen rolleri başarıyla uyguladılar.misyonlarını tamamladılar bana göre...haa bundan sonra biz bu ülkenin sıradan vatandaşları olarak ne yaparız çok bilemiyorum. yine bankalara borçlanır, yine ekmek paramızın peşinde savrulur dururuz keza bizi de zaten sanırım bu ilgilendiriyor. tam manasıyla özgürlük de başka bahara nasipse.
bitmeyecek. akp li değilim, hiç olmadım olmamda.

ama şuda bir gerçek. adamın ağzı laf yaptığı gibi, çalışıyorda. 10 yıl öncesine bakıldığında ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. liseli ergenlerin counter, call of duty oynayarak gaza gelmesine benzemez bu.

ne dersek diyelim, türkiye gelişiyor, büyüyor. internet türkiyede gelişiyor. he bunun yanında kendi çıkarları doğrultusunda cebini dolduruyormu? hemde nasıl. ama bundan önce hangi iktidar yapmadıki bunu?

ordu başa geçsinde, 20 yıl geriye mi gidelim. mecburi askerlik geri mi dönsün? disiplin, baskıcı rejim geri mi dönsün?

bu adam öyle yada böyle kalkındırıyor memleketi, hem içerde hem dışarda. ve kusura bakmayın, şuan için türkiyede bunu daha iyi yapacak bir parti veya insan varmı? koca bir hayır.

kemal kılıçdaroğlumu? asla. niye? çünkü adam adı üzerinde muhalefet. bunun dışında birşey yapmıyor. ne bir öneri, ne bir adım. sadece akp nin ortaya attığı bir fikri eleştirir, acaba bu fikri kötüleyecek ne var arayışında. onun dışında hiç bir şeyi yok.
kısacası akp den besleniyor.

mhp keza aynı.

bu yüzden elinizdeki (olduğu kadar) imkanları, güzellikleri göz ardı edip bir yere takılı kalmayın. keyfini çıkarmaya çalışın.

almanyada sigara sadece sokak ve evler içiliyor. alkol yasağı türkiyeden çok daha katı. ama kimse sokağa çıkmıyor ve isyan etmiyor. hele ordunın adı bile anılmıyor.

biraz eskiye bakın, şuanki duruma bakın ve ona göre karar verin.

alınan tek bir karar ile gaza gelip, çok sevdiğiniz vatanınızı iç ve dış düşmana fırsat vererek bölmeyin.

bukadar.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026