bugün

tüplü dalışlarda havası biten kişinin diğer kişinin havasını paylaşmasına yarayan kolay görünmesi için sarı hortumu olan regülatördür.
kız arkadaşına sarılma işini biraz apartan tiplere verilen ad.
bursanın mudanya ilçesinde bulunan sahil kıyısındaki lüks restorant
beşiktaş köyiçi'nde maç öncesi çok kalabalık olan ve insanların rakı ile balığı düet yaptırdığı lokanta.
aslında gayet ürkek ve korkak bir hayvandır. karayip korsanlarında izlediğiniz gibi bir gemiyi yok edebilecek ne gücü nede cesareti, altar'ın oğlu tarkan'ın bir filminde de insanları yiyecek kadar aç gözlülüğü vardır. deniz altında en tenha yerlerde ürkek ürkek hayatlarını sürdürürler, korkmayınız ahtopotları seviniz.
(bkz: tarkan filmindeki dev ahtapot) *
Kafadan bacaklılardan, dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. latincesi de Octopus'dur.
hatta spider-man'de de vardır böyle bir boss. "doktor octopus" idi adı da.
(bkz: ahtapot giyim)
old boy canlı canlı tüketir.
denizin altında olağanüstü gözüken canlı. aynı zamanda çok lezzetlidir. insanlarda gereksiz bir korku yaratmıştır. birini gördüğü zaman kaçacak delik arar ve çok iyi kamufle olur. bu konuda gerçek bir ustadır, burnunun dibindeki ahtapotu göremezsin.
vaktiyle kız arkadaşımın abisinden yediğim 'ne lan öyle 9 kollu ahtapotgibi sarılmışın kıza' zılgıtından sonra, cümledeki mübala oranını kavramak amacıyla soruşturduğum üzere 8 kolu olan su hayvanı.
davulu * ağlatan kişilere verilen sıfat. bunlar saniyede 6 kick vururken, önüne gelen zile vuran insanlardır. bu kişileri izlemesi çok zevklidir.
national geographic: octopus
http://www.youtube.com/watch?v=L_6jQ6b-Tqg
ellere cetvelle vurulmak suretiyle başlayan sıra dayağı esnasında en fazla zarar gören parlak yüzlü öğrenci..
Octopoda (sekiz kollular) grubunun tipik bir çeşididir

(bkz: Cephalopoda)
(bkz: kafadan bacaklılar)
cok zeki oldugu dusunulen deniz yaratigi. kollarinin her birinde yaklasik 240 vantuz dizilidir. kollarindan biri koptugunda, onu yeniden uretir. bulundugu zeminin rengini alarak kendini kamufle edebilir. yumusak dokusuyla midye kabuklarinin icine veya dar yerlere girebilir.
cok sabirlidir. cok sert kabugu olan midye canlisini! yiyebilmek icin, basinda saatlerce kipirdamadan durur ve midye, kabugunu actigi anda, araya tas sikistirarak tekrar kapanmasini onler.
dusmanini yaniltmak ve korunmak icin murekkep fiskirtabilir. ancak uzaklasmayip murekkebin icerisinde birkac dakikadan fazla kalirsa, kendi bile zehirlenip olebilir.
hayati boyunca bir kez ciftlesir. anne ahtapot, 5 ay boyunca yumurtalarin basinda ac susuz kalarak, onlari korur.
ve trajik bir bicimde, yavrulari hayata merhaba dediginde, anne ahtapot hayata veda eder.
denizden çıkan tadı en güzel şeydir. görünüşüne aldanmamalı en azından bir kez ahtapot salatası yenmelidir.

eti lastik gibi olup (ki kollarının kaslı olmasından kaynaklanır) tadı biraz ton balığını andırır. derisi kalındır.* yakalandıktan sonra taşa vura vura köpürtülmelidir. köpürtülmezse hayvan mundar olur.
zıpkınla vurması çok eğlencelidir. vakt-i zamanında çılgınlar gibi vuruyorduk.
amerikan filmlerinde deniz canavarı olarak karşımıza çıkar.
Mürekkep püskürtemeyen hayvandır.

Mürekkep püskürten hayvan mürekkep balığıdır ve ahtapottan farklı bir cinsdir, tıpkı kalamar gibi.

Okyanusların en soğuk kanlı katillerinden biridir*, tam bir ölüm makinesidir. Hızlı gitmesi gerektiği zamanlarda arkasından su püskürterek bir jet motoru gibi ilerler. jet motorlarının iiham alındığı yaratık da budur. Bu harika yaratık, metabolizmasında 8 ayrı kolu için 8 ayrı sinir sistemi bulundurur, bu nedenle her kolu ile ayrı işler yapabilir.

Ayrıca renk değiştiren cinsleri de yaygındır. Doğanın gerçek kamuflaj ustası aslında bu katildir*, bir bukalemun'un renk değiştirmesi 2-3 dakikasını alırken, bir ahtapot istediği zaman maksimum 2 saniye içinde bulunduğu çevrenin rengini tıpatıp taklit edebilir. istediği zaman kendini kuma gömebilen bu hayvan, saniyenin binde biri sürede avına hamle yapma kabiliyetine sahiptir. Yumuşak avını direk mideye indirir, sert kabuklu avını ise (örneğin yengeç) kollarının arasındaki perde derileri gererek hapseder ve ağzının içindeki jilet gibi gaga ile parçalar, etini emer*.

Herhangi bir dövüşte kollarından birini, bir çoğunu hatta hepsini kaybetmesi onun için önemli değildir, çünkü mükemmel DNA yapısı sayesinde bu kollar 1-2 hafta içinde eksiksiz olarak yerine dönecektir. Bu harika yaratıkların mükemmel bir taklit kabiliyeti de vardır, kollarını birleştirerek deniz yılanı numarası yaptıkları bilinmektedir.

karada yaşasaydı alıp beslerdim dediğim yaratıktır.
denizde yaşayan en zeki hayvan olduğu kabul ediliyor. su şisesini açtıkları, içine koyuldukları labirentte hatasız ve tek seferde çıkışı buldukları gözlemlenmiştir. ayrıca başka hayvanların görüntülerini taklit edebiliyorlar. bu da demek oluyor ki bu ahtapot türü (taklitçi ahtapot deniliyor) çevresini gözlemliyor.

insanlardan ve büyük hayvanlardan saklanarak yaşarlar. yanı bız onlardan onlar bizden fena halde korkuyor. parlak nesneler ilgileri çeker. zorda kalırsa bacaklardan bazılarını yiyebiliyor.

erkeklerinde kollarında bir tanesi cinsel organ olarak kullanılır.

ayrıca, salatasını yapmadan önce ortasında ki taşını çıkarınız. *
inanılmaz bir kamuflaj yeteneği olan deniz canlısı. videolardaki görüntüler gerçektir, inanması çok zor olsa da.

http://www.youtube.com/watch?v=GIzYjB_93p0

http://www.youtube.com/watch?v=TcGwtExuenY

http://www.youtube.com/wa...Gnbtw&feature=related
ahtapot'un duyguları, renkleriyle belli olmaktadır, beyaz korkuyu, kırmızı sakinliği ifade eder.
kıyıdan açılarak gerçekleştirdiğiniz bir yüzme keyfi esnasında derin nefes alıp dibe dalmaya niyetlenişinizin gelişme kısmında burun buruna gelip ağlamak istemenizi sağlayacak canlıdır. lezzetlidir.
Duygularını rengiyle belli eden hayvan.
(bkz:beyaz korkmuş
kırmızı sakin)