bugün

Müslüman kardeşlere sormak istediğim soru. Dünya da 4300 din ve inanç sistemi var. Bu kadar inanç sistemi içinde islamın doğru olduğuna nasıl garanti veriyorsunuz. Diğerlerini deneyip araştırdınız mı? Sakın kuran felan deyip âyet kopyala yapıştır yapmayın düşer bayılırım.

Edit; adam hak Tektir demiş. Tamam da o hakkın islamın allahı olduğu nereden belli?

Edit2; biri bu kadar din ve inanç sistemi olamaz diye mesaj yazmış. islamın bile içinde 100 lerce mezhep cemaat tarikat var.
Saydın mı? Hangi dinlermiş 4300 tane olan, Yaz.
en doğru ve en güzel olan islam, 4299 din gönderilene kadar binlerce yıl önce en başta gönderilse bütün bunlar yaşanmazdı.
inanmak isteyene bir allah yeter. istemeyene 4300 din az gelir yetmez. Yeryüzünde 7 milyar insan var. Her kafadan bir ses çıkacak olsa sizin bu absürt düşüncenize sıra dahi gelmez. Zira hakk tektir.
"bana say deseler 6 dan sonra yok adamlar 4300 tane diyor

*dünyada 4300 farklı din vardır.

4300 din olduğuna göre dünyada da 7 milyar insan yaşadığına göre
7.000.000.000/4300=1.627.609 (kusurat var oraya girmeyim *
1 dine ortalama 1.627.609 milyon kişi düşmekte ancak
hristiyanlık-2.1 milyar+ islam – 1.3 milyar+ hinduizm-1 milyar
+budizm-708 milyon+sihizm-23 milyon+6. musevilik-14 milyon+bahailik-7 milyon+ konfüçyüsçülük-6.4 milyon+cainizm-4.2 milyon+şintoizm-4 milyon=5.166.600.000

7.000.000.000-5.166.600.000=1.833.400.000

geri kalan 4290 din için 1.833.400.000 insan kalir

1.833.400.000/4290=427.365 (kusurat var oraya girmeyim * 1 din için kalan insan sayısı 427.365*

işlemlerde hata varsa kusra bakmayin."

Dünyada kökleşmiş Epi topu 10 15 tane din vardır. Geri kalanı bireysel dinler herhalde. Küsüratlı sallasalarmışta inandırıcı olsaymış. Ehe. Evet.
Yoktur. Hiçbirinin yoktur. Hepsi toplumlarda bulunan sosyopat kişilikli insanların rüyalarıdır.
1/4300. Bildim mi?
Bir dine bağlananları ilgilendiren bir soru. Bir marka bile satın alırken bize en doğru geleni (fiyat veya kalite) seçerken, direk doğar doğmaz bize öğretileni seçmek ne kadar mantıklı.

Din tarihsel ve coğrafi birşey. Norveç te doğacak olsanız Hristiyan olurdunuz nokta.
normal hesaplara göre; o(4300 dinden islamın doğru olma ihtimali)=1/4300 gibi bir değerdir, fakat matematikçilerin gözden kaçırdığı bir durum var. o da şöyle ki; burada bir koşullu olasılık vardır. bu da örneklem uzayın olasalık sayısını bire düşürür. yani sonuç olarak o(4300 dinden islamın doğru olma ihtimali) önermemiz 1/1 yani %100 dür.
1/4300.
Matematik bunu söyler eheheh.
ihtimallerin heyecanına üzülüyorum.
Hakikat, ihtimaller hesabı üzerinden iş yapmaz. Kalp hakikate iman etmeye hazır ve layıksa, akıl onun hizmetkârı olur. Şüphe akıldan gelsede kalbe aittir. Eğer niyet bozuksa akıl ve kalp hakikati görse dahi iman etmez. iman akla değil kalbe tabidir. Akıl bu yolda sadece bir rehberdir. Rehberiniz rahmani değil şeytani ise, bu sefer aklınız da hiçbir işe yaramaz. insanoğlunda iki temel fıtrat var. inanç ve sevgi. Akıl ve kalp bunların yardımcısı. Buna karşın iki temel handikapı var. Nefs (ego-benlik-kibir) ve cehalet. insanın bir konuya Objektif bakabilmesi için ona ilim lazım gelir. O halde ilim ile bilgilenmiş sağlim akıl der ki; 4300 tane din, hepsi allahtan gayri ne varsa rabb edinmiştir. üstelik de birden fazla. Oysa ki Bir tek islam dini insanı tek bir ilaha imana davet eder. Evet hakikat tektir. Allahtan başka hakk olan var mı? Yok.
Ateistlerle tartış istersen bunu.
4300 tane din olmadığı için hesaplanamayacak olan olasılık.
(#40625950)
#40625910

Birdaha soykırım olduğunda kurbanlara böyle saçmalıklara ancak kendilerinin inanması durumunda soykırımın gerçekleşeceğini söyleyelim de boşuna ölmesinler.

+Ben ari ırkım.
-Seni takmıyorum. Seni yok sayayarak hayalı sosyetik düzenini ve inançlarını takmıyorum. Böylece senin ideolojin beni etkilemiyor.
+Pekala ama hala gaz odasına giriyorsun.
4300 dinden islamın doğru olma ihtimali hesaplamak çok saçma. Daha bir sürü yerel dinler, kaybolmuş dinler de olabilir ayrıca hiçbirinin doğru olmama ihtimali de var tabi. Bu arada yazar arkadaşların değindiği konu "islam'ın tek tanrılı din olması onun gerçek din olduğunu gösteriyor" ben buna katılmıyorum ayrıca islam'ın tek tanrılı din olduğuna da katılmıyorum çünkü allah ve melekler var; azrail, cebrail gibi. Tabi şöyle diyebilirsiniz: sayın poseidon hazretleri( tesekkürler, çok kibarsınız bu arada) her şeyi yaratan allahtır, melekleri de o yaratmıştır. Ben de size çomar gibi cevap veririm tabi "yaw kardeşim vikipedia diyor, yaw vikipedia diyor baksana! Konumuza dönecek olursak yunan mitinde ki tüm tanrılar aslında kaos isimli bir tanrıdan türemiştir." tabi bu mitin çok fazla tanrı içerdiği doğrudur ama yani, şimdi yunan mitinde 50, 60 tane ilahi varlık bulunurken, islam'da 4, 5 tane ilahi varlık bulunması onun doğru din olma ihtimalini daha mı çok arttırıyor? Sanmıyorum.
Diğer 4299 dinden hiçbirine saldırmadığınız için doğru olma ihtimali %100' dür.
bu dünyada ne varsa, canlıların en zekisi insanoğlu içindir.
doğru mu? doğru.
şimdi olaya ihtimalmiş, en doğrusu hangisiymiş, en iyisi hangisiymiş diye yaklaşmak yerine, sana ne hissettirdiğine bakmak lazım. kaldı ki çoğu dinde, bu dini gönderen "tanrının size ihtiyacı yok" anlamında söylemler vardır. sen zaten senden daha güçlü bir varlık, sana alınmasın, darılmasın ya da ona destek olayım diye bir dine inanıyorsan, temelden yanlışsın.
dinler de insanoğlu için vardır.
olaya böyle yaklaşınca, bir dine inanmak sana yasal faydalar sağlıyor mu? iyi hissediyor musun? çevrene, ailene daha faydalı olabiliyor musun? konusu önem kazanıyor.
dine inandığında yukarıda saydıklarımız gerçekleşiyorsa, e ne güzel işte.
kendine büyük bir motivasyon sağlamışın. devam et.

yok bunlar gerçekleşmiyorsa, bildiğini yap.

bazı insanlara çok gülüyorum. öyle bir yaklaşımları var ki, sanki inandıkları tanrıya yardım etmek için onun dinine inanıyor gibiler.
yapmayın böyle. eğer o tanrı ve sizi yarattıysa, sizin yaptıklarınıza veya yapacaklarınıza ihtiyacı yoktur. kendiniz için onun dinini uygulayın ve en önemlisi mutlu faydalı bir insan olmaya çalışın.
4300 dinden ineğe , maymuna , su yılanına vs tapmayı makul sayanları çıkarırsak bu sayı 15-20 arasıdır ki bu da makul bir ölçüt.
Bir torbaya atılan değişik renklerdeki toplardan sadece 1 tane olan mavi topu seçme ihtimalin kadardır. Ve bu ihtimal 50/50 olur yani yarı yarıya.

Çünkü mavi topu ya çekersin ya da çekemezsin.

Ama bize öğretildiğine ve inandığımıza göre islam tektir, tek dindir, doğrudur.

Artık inandığımız din doğru değilse bunun hesabını yaratıcıdan başkası bize soramaz.